Jön a hajrá a bajnoki címekért
FMPL

Már csak három forduló van hátra az egyén match play bajnokságból. Az öt ligában a következő kör akár már néhány feljutó kilétéről is dönthet.

Bacskai Bence hatodik nekifutásra sem kapott ki az elitligában. Féltávnál „csak” 2-1-re vezetett Renczés Gábor ellen, aki több szakaszt már nem nyert a folytatásban, Bacskai viszont a második kilencen hatszor is jobb volt ellenfelénél és maradt az élen. A forduló előtt veretlen Vígh Pétert meglepte a győzelem nélkül álló Papp Péter. Nyolc lyuk után már 5-1-re vezetett, és ugyan féltávnál háromra csökkent a fórja, a második kilencen úgy bekezdett, hogy a három pont sorsa a tizenkettesen, 8-2-nél el is dőlt. A bajnoki címért és dobogóért folyó harcban fontos meccset nyert Lengyel Béla. Hamar vezetést szerzett és 1-2 pontos előnyét sokáig őrizte Szabó László ellen, aki a végén közel volt az ikszhez, mert az utolsó lyuknak 6-5-ről vágtak neki, de az ott kialakult iksz Lengyel győzelmét eredményezte. Második hosszabbításos meccsét nyerte Mayer Zoltán, míg másodszor veszített ugyanígy Bodócs András. Végig fej-fej mellett haladtak, a meccs felénél Mayer vezetett (4-3). Bodócs fordítani tudott a folytatásban és Mayer a 17-esen egyenlített (5-5). A 18-ason kialakult iksz után jöhetett a hirtelen halál, ahol egyetlen rúgással Mayer volt jobb. A bennmaradás szempontjából a legjobbkor nyerte első meccsét Pap Ferenc, ráadásul pontszámban be is érte legyőzöttjét, Podusil Györgyöt. Pedig utóbbi hozta az első két lyukat, de féltávnál már Pap állt jobban (3-2). Podusil egalizált, amit még kétszer megtett, így 5-5-ről jött az utolsó három lyuk, amit egytől egyig Pap nyert, bezsebelve a fontos három pontot.

A LIGA

Cziffra Zoltán tovább menetel a feljutás felé, hatodik meccsét is megnyerte. Pedig Csatári Zoltán 2-0-ra is vezetett öt lyukat követően, és még a tizenegyes után is 4-3-ra ő állt jobban. Egy 3-0-s szériával Cziffra fordított és már nem engedte ki kezéből a győzelmet (8-5). Ellentétes előjellel várta a fordulót Ujszászi Balázs és Nagy Balázs. Előbbi a feljutásért, utóbbi a kiesés elkerüléséért harcol. A tétre jellemzően csupán három szakasz dőlt el az első tízből (Ujszászi vezetett 2-1-re). A hajrához érve már 4-1 is volt a fórja, mikor Nagy feljött 4-3-ra, de az utolsó lyukat nyerő Ujszászié lett a három pont (5-3). Csak az utolsó lyuk döntött az igen pontgazdag Mikulik Norbert – György Dániel mérkőzésen is. Felváltva vezettek a meccsen, ahol 7-7-tel értek el a 18-as szakaszra. Ott Mikulik két rúgással jobb volt és megnyerte az izgalmas csatát. Négy döntetlen szakaszt követően Balázsi Csaba szerzett vezetést, majd a 10. lyuk után már 4-1-re vezetett. Rigó Zsolt még időben kapcsolt és minimalizálta a hátrányt gyorsan, de a hajrához érve, Balázsi a tizenhatoson eldöntötte a három pont sorsát. Végig döntetlenszagú meccset produkált Biró László jr. és Érchegyi Csaba. Hol az egyikük vezetett eggyel, hol a másikuk. 5-5 után a 15-öst nyerve Biró került előnybe és ezúttal elmaradt az egyenlítés, a három pont így Biróé lett.

B LIGA

Balán Gábor továbbra is megállíthatatlan, hatodik meccsét is behúzta. Sérüléssel bajlódva sem lépett a fékre, a meccs felénél már 4-0-ra vezetett Kurdi Tamás ellen, aki csak egy szakaszt tudott behúzni a listavezető ellen, ami ezúttal kevés volt a pontszerzéshez. Továbbra is tapad rá Zsuppán Péter, aki rangadót nyert a forduló előtt harmadik helyen álló Nagy Istvánnal szemben. A helyezésekhez méltóan a meccs felénél még 2-2 volt az állás, és hattal a vége előtt is 3-3-ra álltak, de innen Zsuppán négy szakaszt is nyert, amivel bezsebelte a három pontot. Sipőcz Béla 2-1-re vezetett négy lyuk után László Barnabás ellen, majd hat szakasznyi remi után tudta növelni előnyét és 4-1-re ellépett. Hol kettő, hol három ponttal vezetett, és végül 6-3-ra hozta az alsóházi rangadót. Molnár Attila korán vezetéshez jutott és a meccs felénél még 2-1-re vezetett, de a tizenkettest befejezve már Szinte András állt jobban (2-3). Az utolsó háromnak is Szinte-előnnyel futottak neki (3-4), de az utolsó hármat nyerő Molnár visszavette a fórt és kettővel nyerni tudott a végén (6-4). Bogár Krisztián harmadik mérkőzését adta fel, így a kizárás sorsára jutott, minden ellenfele 5-0-s gólkülönbséggel kapja meg a mérkőzést.

C LIGA

Juhár Tamás őrzi vezető pozícióját, miután legyőzte Pusztai Tamást. Sokáig szoros volt a mérkőzés, a 10. etapot követően 3-2-re vezetett a volt válogatott labdarúgó, aki innen viszont nem veszített szakaszt, de négyet nyert és maradt éllovas. Csak a hosszabbítás döntött a Ferencz Róbert – Cziráki Csaba találkozón. Utóbbi jobban kezdett, 3-1-es előnyre tett szert féltávnál, majd már 5-2-re is vezetett. Sőt, hárommal a vége előtt 6-3 volt a javára, de Ferencz mindet behúzva pontot szerzett, majd a hirtelen halál első szakaszán meg is nyerte a drámaian alakuló összecsapást.

Ferencz Róbert és Cziráki Csaba

A forduló előtt csak két pont volt Török Tamás és Tóth György között, most már öt, Török javára. 3-0-val indította a meccset a tungsramos és ugyan Tóth többször is visszajött kettőre, a hajrában Török 6-2-nél, hárommal a vége előtt lezárta a mérkőzést. Kovács János betegsége miatt nem tudott kiállni, Szabó Krisztiáné lett a három pont. Kiss Gyula sérülés miatt nem tudott kiállni, a harmadik feladott mérkőzése a kizárást vonja maga után, így ellenfelei kapják meg a mérkőzéseit 5-0-s különbséggel.

D LIGA

Orovecz Róbert 3-0-val nyitott Bojtos Gergő ellen, hárompontos fórját a „félidőben” is megtartotta (5-2). Bojtos ekkor jött bele és feljött 6-5-re, mikor már csak két lyuk volt hátra. Pontszerzése még sem sikerült, miután az utolsó kettőn ikszeltek, így az eredmény már nem változott. Gubán Tamás jobban nem is kezdhette volna fordulóbeli meccsét, hamar ellépett hárommal és a meccs felénél is 4-1-re vezetett Kun Gábor ellen. A hajrá izgalmasnak ígérkezett, mert Kun feljött 5-4-re néggyel a vége előtt, de Gubán egy 3-0-s sorozattal lezárta a mérkőzést.

Kun Gábor már biztosan nem jut fel, Orovecz és Gubán közül az egyik viszont biztos, de Bojtos két győzelemmel még valamelyiküket megelőzheti.

E LIGA

A hetedik forduló kedden kezdődik és augusztus 29-ig bonyolítható. A páros sorozat hatodik fordulója szerda este ér véget.

Hírlevél

ne maradj le semmiről!