Megvannak az első továbbjutók
FMPL

Mind a három csoportban van már biztos továbbjutó a páros match play sorozatban. A szintén negyeddöntőt érő második helyekért és a két legjobb harmadik pozícióért óriási csata várható az utolsó fordulóban.

6. forduló

A csoport

Németh Gábor és Németh Péter utolsó meccsét játszotta a csoportkörben és rögtön feljöttek a második helyre, aktuális ellenfelüket, a Bodócs-Lévai kettőst megelőzve. Csupán három szakasz dőlt el az első kilencből, ami után Némethék 2-1-re vezettek. A tizenegyes után már három volt az előnyük (4-1). Bodócsék a tizenhatos után már csak egy pontra voltak (4-3), de mivel az Eagles párosa nyerte a tizenhetest, el is dőlt a három pont sorsa. Rájár a rúd a Kenéz családra. A forduló előtt háromszor szenvedtek vereséget hosszabbításban, most pedig csupán az utolsó lyukon kaptak ki a Balázsi-Mayer párostól. Hat szakasz után 4-1-re vezettek Mayerék, de Kenézék fordítottak és hárommal a vége előtt már ők álltak jobban (4-5). Azonban a tizenhatost és a tizennyolcast nyerő Balázsiék az utolsó pillanatban fordítottak. Az ötpontosok csatáját a Kálló-Sain kettős nyerte. László és Kárpáti kétszer is vezetett az elején de a 10-esre már 3-2-es Eagles-előnnyel fordultak a felek. Izgalmas lett a hajrá, mert sok remi után a tizenötösön jött az egalizálás a tungsramosoktól, de a következő kettőt nyerő Sainék behúzták a meccset.

Papp és Podusil nem játszott a fordulóban, de az eredmények alakulása miatt már biztosan továbbjutók, ráadásul első helyen. A szintén biztos továbbjutást jelentő második pozícióra a két Németh, a Bodócs-Lévai, a Balázsi-Mayer páros és a Kenéz család is pályázik.

B csoport

A biztos továbbjutásról döntött a csoport rangadója Flink-Zsuppán és Gubán-Kurdi között. Ennek megfelelően izgalmas meccset produkáltak. Féltávnál előbbiek 2-1-re vezettek, majd 3-1-re is elmentek, de a tizenötösön utolérték őket Kurdiék. A következő kettőn az UTE párosa volt jobb és ezzel be is húzták a három pontot, amivel csoportelsőként jutnak tovább. A továbbjutásért küzdő Füzesi-Karakas a legutóbbi match play kiírásban brillírozó, de ebben a kiírásban eddig csupán egy győzelemig jutó Bendly-Török kettőstől az utolsó szakaszon szenvedett vereséget. Törökék már 4-1-re is vezettek féltávnál, de Karakasék a tizennégyesen egalizáltak (4-4), majd megint hátrányba kerülve a 17-esen egyenlítettek újra (5-5). Az utolsó lyukat viszont egy rúgással kevesebből fejezték be Bendly-ék és három ponttal gazdagodtak. A fenti eredmény kapóra jött a Bogár-Rigó kettősnek, akik kihasználták riválisuk botlását és előztek. Jó kezdés után (2-0 három lyuk után) Hajdara és Sipőcz még egyenlített, és a 10-es után is csak 4-3 volt a hátrányuk, de újabb szakaszt már nem nyertek és ezt Rigóék öt ponttal büntették. A Hegyi-Weiszenberger kettős nem állt ki a Bölcsföldi-Kuts páros elleni találkozóra. Mivel ez a harmadik eset volt, a kizárás sorsára jutottak és minden mérkőzésüket az ellenfelek kapják 5-0-s különbséggel.

Flink és Zsuppán mögött a biztos továbbjutó második helyről a Bogár-RigóGubán-Kurdi találkozó dönt majd.

C csoport

A csoportelsőségről döntött a két veretlen kettős, a Csatári-Szabó és a Cziráki-Nagy G. mérkőzése. Rangadóhoz méltóan igen szoros volt végig a derbi (3-3 féltávnál, 5-5 néggyel a vége előtt). A tizenötöst Szabóék, a tizenhatost Nagyék nyerték, a tizenhetesen Csatáriék voltak jobbak (7-6) és mivel az utolsót ikszre hozták, megnyerték a csoportot és első helyen jutnak tovább a rájátszásba. Fontos meccset nyert meg a Hinora-Ferencz páros a Cziffra-Pap kettőssel szemben, így be is érték őket pontszámban. Jobban is kezdtek a royalosok (2-0 öt lyuk után), de féltáv környékén már 2-2 volt az állás. Megint Ferenczék kerültek előnybe (4-2 hárommal a vége előtt) és ugyan Cziffráék minimalizálták a különbséget még időben, a tizenhetesen eldőlt a csata (5-3). A hölgypáros, Bakó Gina és Dreilinger Andrea ezúttal nem tudott borsot törni az urak orra alá és ugyan sokáig meccsben voltak és sorra hozták a döntetleneket, Bársony és Vörös csupán egy szakaszgyőzelmet engedett a hölgyeknek, és megkaparintották a három pontot.

Csatári és Szabó hátra dőlhet, a biztos második helyért majd a Cziráki-Nagy, a Cziffra-Pap és Hinora-Ferencz páros harcol majd.

A BAJNOKSÁG MENETRENDJE

A páros küzdelmek hetedik fordulója csütörtöktől három héten át, augusztus 31-ig játszható. A csoportok első két helyezettjei mellett a két legjobb harmadik jut majd a negyeddöntőbe.

Hírlevél

ne maradj le semmiről!