Jótékony, egyben maratoni footgolffal emlékeztek Hankó Péterre
Hankó Milán édesapja fotója előtt

A 2016-ban elhunyt alapító alelnökére emlékezett a Magyar Footgolf Szövetség. A hagyományos Hangya Peti Emlékverseny a bajnoki sorozat kilencedik állomása volt. Az Albert és a Fekete pálya lejátszása után Bacskai Bence diadalmaskodott, miközben a footgolfosok 200 ezer forintnál is többet gyűjtöttek a nap során.

Az év legfontosabb versenye a honi footgolf társadalom számára mindig is a Hangya Peti Emlékverseny, amelyet minden évben Hankó Péter, az MFGSZ alapító alelnökének szeptemberi születésnapjához közel rendez a szövetség a bajnoki sorozat részeként. A HUN Footgolf Trophy Tour 9. fordulója egyben rangos, FIFG 250-es verseny is, melyre szép számmal érkeztek Szlovákiából is versenyzők. A száznál is több játékost számláló mezőny maratoni napot tudhat maga mögött, ugyanis mind az Albert, mind a Fekete pálya 18 szakaszát teljesítette.

A ranglistapontok gyűjtése mellett az emlékezés és a jótékonyság volt a főszerepben. Hankó Péter 2016-ban leukémiás megbetegedés következtében hunyt el és még életében létrehozta a Hangya Peti Szeretetbankot, aminek segítségével a hasonló betegséggel küzdő gyermekek gyógyulását segítő Démétér Alapítványt támogatta. Az MFGSZ hagyományosan gyűjtést szervez az emlékversenyen, idén minden játékos nevezési díjából 1.500 forintot az alapítványnak juttat el, ez pedig kiegészülve az idei, helyszínen gyűjtött összeggel 211 ezer forintot jelent a „kis kopasz kollégáknak”, ahogy Peti nevezte őket.

Hankó Milán most is az elrúgókhoz állt

A fárasztó versenyt, melynek első körét jobbára napsütésben, hűvösben teljesítették, Bacskai Bence nyerte, tovább növelve „aranykollekcióját”. Több kategóriában csak a szétrúgás döntött a dobogós helyekről. A férfi kategória második helyét így kaparintotta meg a szlovák Jan Kozak, Mayer Zoltánt megelőzve, míg a szeniorok első helyéért rendezett szétrúgást Renczés Gábor nyerte Vígh Péter ellen. A szenior harmadik helyére hárman is pályáztak, a Papp Péter, Lengyel Béla, Marek Vittek trióból végül Papp örülhetett a bronzéremnek.

EREDMÉNYEK

FIFG-kategóriák:

Men:

I. Bacskai Bence

II. Jan Kozak

III. Mayer Zoltán

Senior:

I. Renczés Gábor

II. Vígh Péter

III. Papp Péter

Women:

I. Lucia Cermakova

II. Ujvári Izabella

III. Dreilinger Andrea

Senior 55+:

I. Karakas Attila

II. Tóth György

III. Bársony Farkas

Women 45+:

I. Bölcsföldi Ágnes

HUN Footgolf Trophy Tour

Férfi:

I. Bacskai Bence

II. Mayer Zoltán

III. Simonyi Gábor

Szenior:

I. Renczés Gábor

II. Vígh Péter

III. Papp Péter

Női:

I. Ujvári Izabella

II. Dreilinger Andrea

III. Kuchta Dóra

Junior:

I. Kenéz Dániel

II. Sipőcz Artúr

III. Németh Áron

A bajnokság állása hamarosan frissül, ami ITT érhető el.

A fő verseny mellett az Albert pályán az open kategóriába is nevezhettek a versenyzők, ahol az „első bálozó”, Dina László +5-ös eredménnyel nyert, megelőzve Weiszenberger Dénest és Koreny Mihályt.

A HFTT Lakiteleken folytatódik szeptember 25-én, vasárnap.

Hírlevél

ne maradj le semmiről!