Ők jutottak a legjobb nyolc közé
FMPL

Lezárult a páros match play sorozat csoportköre. A nyolcasok első két helyezettjei mellett a két legjobb csoportharmadik kvalifikálta magát a negyeddöntőbe. A tét a final four.

7. forduló

A csoport

A Balázsi-Mayer duó negyedik győzelmével tartotta életben továbbjutási esélyeit. A Kálló-Sain kettős szerzett vezetést, négy lyuk után pedig kettővel is vezettek (1-3). Innen hét szakasznyi remi következett, ami után a tizenhármason beérték riválisukat Mayerék (3-3). Az utolsó háromra is döntetlenről futottak neki (4-4), de ott mind a háromszor Balázsiék voltak jobbak. A Kenéz családnak is volt némi esélye a továbbjutásra a forduló előtt, ehhez a már biztos csoportelső Papp-Podusil kettőst kellett volna négy vállra fektetni. 2-1-ig még ez nem is tűnt reménytelennek, de a meccs utolsó harmadához érve már 6-1-re mentek a BFGT-s fiúk. Az apa-fiú páros sorsa a tizennégyesen pecsételődött meg, 7-2-es állásnál. A csattanó azonban a forduló utolsó játéknapján lejátszott Bodócs-Lévai – Kárpáti-László mérkőzésre maradt. Egészen a 11-es szakaszig fej-fej mellett haladtak (2-2), ahonnan viszont már csak Lévaiék voltak eredményesek. Tették ezt ötször és három pontjukkal megkaparintották a második helyet.

Az A csoportból Podusilék mögött Bodócsék jutottak tovább. A csoportharmadik ebből a nyolcasból nem tudott kvalifikálni.

B csoport

A továbbjutásra már nem volt esélye a Bendly-Török, valamint a Bölcsföldi-Kuts párosnak sem. Egymás elleni meccsük pontgazdagra sikeredett a záró körben. Bölcsföldi Ágneséké volt az első pont, amit egy 6-0-s sorozat követett Törökéktől. Erre még volt válasza Kutséknak, de a második kilencből is hatszor volt jobb ellenfelük ezen a napon. A Füzesi-Karakas – Hajdara-Sipőcz meccs tétje igen nagy volt, csak a győztesnek maradt esélye ugyanis a továbbjutásra. A téthez mérten sokáig fej-fej mellett haladtak, a meccs egyharmadánál 2-2-re álltak. Sipőczék innen kettővel elléptek (2-4 a felénél, majd 3-5 a 12-es után, sőt, 4-6 hárommal a vége előtt). Ekkor jöttek Karakasék, akik az utolsó három szakaszt nyerve fordítottak és előztek is egyúttal győzelmükkel. A biztos továbbjutást érő második helyről döntött a Bogár-Rigó – Gubán-Kurdi meccs. Rigóék messze jobban kezdtek (3-0 öt szakaszt követően), majd jött egy 4-0-s menetelés Kurdiéktől és máris ők álltak jobban (3-4). A 13-ason lett újra iksz, majd még egy pont itt, egy pont ott és jöhetett is a playoff. A döntetlennel egyébként azt már mindkét fél elérte, hogy harmadik helynél hátrébb nem zárhat. A hirtelen halált aztán egy rúgással Bogárék nyerték és lettek másodikok a csoportban a már korábban éllovasként záró Flink-Zsuppán páros mögött. A csoportból Gubánék is továbbmentek, mint a második legtöbb pontot szerző csoportharmadikok a három csoportot összevetve.

C csoport

A Ferencz-Hinora kettősnek nyernie kellett, hogy életben tartsák továbbjutási esélyeiket. Igazolták a papírformát a Bársony-Vörös kettőssel szemben, akik kétszer is felálltak menetközben hátrányból és 2-2-ig tartották is a lépést Hinoráékkal. A meccs első felében így is megnyugtató előnyre szert tevő royalosok egy hét döntetlennel tarkított második kilences teljesítménnyel is négypontos győzelmet tudtak aratni. A Cziráki-Nagy kettős a második helyről várta a fordulót, de Ferenczék győzelmének tudatában legalább egy pontra szükségük volt, hogy a továbbjutásukat bebiztosítsák. Ellenfelük, Cziffra és Pap viszont győzelmi kényszerben lépett pályára. A meccs harmadáig kialakult 2-2 után Pap Ferencék egy 5-0-s szériával alaposan elléptek és a 14-esen el is döntötték a meccset. A már biztos első Csatári-Szabó kettőst az utolsó körben sem tudták meglepni, mind a hét meccsüket megnyerték a csoportkörben. A Bacskai P. – Pusztai apa-lánya kettősnek ezúttal nem sok esélyt adtak és szakaszt sem átengedve arattak nagyarányú győzelmet a szakadó esőben.

A csoportból így Csatáriék mögött Cziffráék és Ferenczék is továbbjutottak, utóbbaik, mint legjobb csoportharmadikok.

A CSOPORTKÖR MENETRENDJE

A páros küzdelmek negyeddöntői csütörtöktől három héten át, szeptember 21-ig játszhatók. A csoportok első két helyezettjei mögött a két legjobb csoportharmadik jutott tovább. A negyeddöntő párosításai sorsolás útján kerültek kialakításra úgy, hogy a csoportban egymás ellen játszók ne találkozhassanak a negyeddöntőben. Az első kalapba a csoportelsők és a legjobb csoportmásodik került, míg a másodikba a többi csoportmásodik és csoportharmadikok.

A negyeddöntő párosítása:

A: Flink-Zsuppán – Ferencz-Hinora

B: Csatári-Szabó – Bodócs-Lévai

C: Cziffra-Pap – Gubán-Kurdi

D: Papp-Podusil – Bogár-Rigó

Elődöntő:

A-B

C-D

Hírlevél

ne maradj le semmiről!