Két nap, két verseny, két győztes
Bacskai Bence és Simonyi Gábor

Szombaton a második, vasárnap a harmadik fordulót bonyolították a magyar bajnoki versenysorozatban, a HUN Footgolf Trophy Touron. A büki Greenfield Kék, majd Zöld pályáját is jóval több mint száz játékos teljesítette a két versenynapon.

Szombaton gyönyörű, napsütéses idő fogadta a százhúsznál is több indulót Bükön, a kiváló időjárás ellenére a nehéz pálya így is sokakat megtréfált. Akit egyértelműen nem tudott, az Simonyi Gábor volt, akinek -8-as eredményénél nem volt jobb szombaton. Ezzel kategóriáját, a 45 év felettiek korcsoportját is megnyerte Zsuppán Péter és a Németh Gábor ellen szétrúgásban jobbnak bizonyuló Tajtyi Róbert előtt.

A férfiak között Jan Kozak -7-tel tudott nyerni Bacskai Bence előtt, míg Martin Galajda lett a harmadik. A magyar mezőnyben Bacskai mögött Szabó László végzett másodikként, míg a harmadik pozícióban holtversenyben zárt György János és Főfai Sándor, a playoffot előbbi nyerte.

Az 55 év felettiek között Stefan Blahovec, Tóth György, Jan Holic volt a sorrend.

A hölgyek között Ujvári Izabella, Silvia Zahradnickova, Kuchta Dóra volt a sorrend a nemzetközi mezőnyben, a magyar különversenyben Ujvári és Kuchta mögött Dreilinger ért oda dobogós helyre.

A legjobb junior László Benjámin volt, megelőzve Badó Mátét és Koreny Joahimot.

Az open kategóriában Fenyvesi Máté, Krizbai Ádám, Koreny Mihály tudott dobogós helyen zárni (ebben a sorrendben), a hölgyek versenyét Oroveczné Vörös Dorina nyerte.

EREDMÉNYEK

Vasárnap nagyot változott az időjárás, sok esőt és szelet tartogatott a népes mezőny számára.

Kevesen is tudták „megverni” a pályát, csupán hárman tudtak par alatt zárni. Bacskai Bence -5-ig, Simonyi Gábor -3-ig, Jan Kozak -2-ig jutott.

Bacskai és Kozak mögött Nemec lett a harmadik Borbély Istvánt verve a playoffon a férfi mezőnyben (a magyarban Bacskai, Borbély, Gelencsér Gábor volt a sorrend).

A szeniorok között most is Simonyi nyert, Bendly András a szétrúgás után örülhetett az ezüstnek, Lengyel Bélának jutott a bronzérem.

Jan Holic nyerte az 55 év felettiek versenyét Kuts Zoltán és Koreny Gábor előtt.

A hölgyeknél most Kuchta Dóra bizonyult a legjobbnak, megelőzve Ujvári Izabellát és Bakó-Szántay Georginát (a holtverseny után a playoff döntött Ujvári javára Bakó-Szántay-val szemben).

Badó Máté nyerte az utánpótláskorúak versenyét Koreny Joahim előtt.

Az openesek között Koreny Mihály volt a legjobb, megelőzve Krizbai Ádámot és Frech Zoltánt.

A hölgyek kategóriáját Oroveczné Vörös Dorina nyerte most is.

EREDMÉNYEK

A bajnokság a FIFG 250-es besorolású, negyedik fordulóval folytatódik Balatonudvariban április 21-23-ig.

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA

Hírlevél

ne maradj le semmiről!