Történelmi dupla, fél év alatt másodszor nyertek match play sorozatot
Zsuppán és Flink

Flink János és Zsuppán Péter nyerte a Páros Footgolf Match Play Open 2022/2023-as kiírását, fél évvel az után, hogy a Footgolf Match Play League után is ők örülhettek az első helynek.

A Final Fournak a budapesti St.Lőrinc Golf Klub adott otthont pénteken. Kissé téliesre hajazó időjárás fogadta a játékosokat reggel, mikor az elődöntőkkel elrajtolt a négyes döntő.

Elődöntő:

Csatári-Szabó L. – Flink-Zsuppán: 0-5

Csatári és Szabó nem állt ki a final fourra, így az UTE tavaly FMPL-t nyert (2020 után újra) kettőse jutott automatikusan a döntőbe.

Gelencsér-Molnár – Balázsi-Mayer: 3-5

A második szakaszon kerültek előnybe Balázsiék, és egészen a meccs feléig nem is változott az eredmény. Akkor kétszer jobbak voltak Mayerék és elhúztak hárommal. Gelencsérék még időben reagáltak (1-3), de így sem tudták feltartóztatni riválisukat, akik az utolsó négy lyukhoz négypontos fórral érkeztek (1-5). A mission impossible a feléig volt teljesíthető, ugyanis a 17-es lyukig kettőre zárkóztak (3-5), de innen már nem tudtak közelebb férkőzni Balázsiékhoz, akik így készülhettek a döntőre.

Balázsi és Mayer

Az ebben a kiírásban első ízben összeállt Gelencsér Gábor és Molnár Attila bronzérmesként zárta a tornát.

Gelencsér és Molnár

DÖNTŐ

Flink-Zsuppán – Balázsi-Mayer: 5-1

Az első hét lyukon a tétnek megfelelően semmi sem dőlt el (0-0). A 8-ast a frissebb lábakkal a meccsre érkező Zsuppánék nyerték. Ahogy aztán a 10-est és 11-est is. A 12-esen ikszeltek, de a 13-as után már 4-0 volt az állás. Mayerék 4-1-re zárkóztak ugyan a 14-esen, de a 15-öst nyerő Flinkék 5-1-re elhúztak és ezzel behozhatatlan előnyre tettek szert.

Flink János és Zsuppán Péter feltette a koronát páros játékuk elmúlt fél évének teljesítményére, hiszen ősszel az FMPL final fourját, most pedig az FMPO négyes döntőjét nyerték meg (ez egyébként a harmadik match play elsőségük párosban). Tették mindezt most úgy, hogy egyszer sem veszítettek mérkőzést a csoportmérkőzések kezdete óta. Sőt, utoljára, a 2021/2022-es FMPO négyes döntőjének bronzmeccsén tudta őket legyőzni a Füzesi-Karakas páros, azóta veretlenek.

VÉGEREDMÉNY

Hírlevél

ne maradj le semmiről!