Már a második fordulóban borult a papírforma
FMPL

Még csupán a második kört teljesítették a játékosok az Egyéni Footgolf Match Play League idei kiírásának öt ligájában, de máris megjósolhatatlanná vált az osztályok végső sorrendje, miután több meglepetéseredmény is született az elmúlt három hétben.

A LIGA

Vígh – Ujszászi: 2-3

Lengyel – Mayer: 7-6

Pap – Renczés: 4-10

Szabó L. – Bodócs: 7-5

Bacskai – Cziffra: 4-8

A forduló meglepetését Cziffra Zoltán szolgáltatta a címvédő Bacskai Bence legyőzésével. Pedig Bacskai a táv feléig 3-1-re és 4-2-re is vezetett, a második kilencen viszont nem volt eredményes. Cziffra ezt használta ki és tudott fordítani. Szabó László két meccs után két győzelemmel áll. Második fordulós sikerét jobb kezdésének is köszönheti, mert ugyan két szakasz után 1-1-re álltak Bodócs Andrással, „félidőben” már 4-1 volt Szabó javára. Bodócs óriásit hajrázott és 6-2-ről feljött 6-5-re az utolsó lyuk előtt, amit aztán Szabó nyert meg, így övé lett a három egység. A szezont vereséggel kezdő Renczés Gábor hamar világossá tette, szeretné minél hamarabb megszerezni első pontjait. Ezt egy 6-1-es „félidővel” nyomatékosította a legutóbb győztes meccset produkáló Pap Ferenc ellen. A második kilencen a játék képe már nem változott és s hatpontos sikerrel Renczés is hárompontosnak mondhatja már magát. Gyors ütésváltással indult Lengyel Béla és Mayer Zoltán rangadója. 1-1-ről Mayer ment el kettővel, sőt, 6-3-ra vezetett a táv kétharmadának teljesítését követően. Innen Lengyel robbantott és az utolsó lyuknak már 7-6-os Lengyel-előnnyel mentek a felek. Ott ikszeltek, így Lengyel maradt veretlen, míg Mayer második egypontos vereségét könyvelhette el. Az elitligába visszatérő Ujszászi Balázs is borította a papírformát, miután egy pontszegény, de annál fordulatosabb meccsen nyert Vígh Péter ellen. A meccs felénél ugyanis Vígh még 2-0-ra vezetett, de a 13-as után már Ujszászi állt jobban (3-2) és innen öt szakasznyi iksz az ő győzelmét eredményezte.

B LIGA

Mikulik – Balázsi: 2-9

Zsuppán – Molnár: 3-6

Balán G. – Podusil: 5-0

Papp P. – Nagy B.: 7-2

György D. – Rigó: 9-4

A ligát egyaránt nagyarányú győzelmekkel kezdő György Dániel és Rigó Zsolt összecsapása nem volt éppenséggel pontszegény. Három lyuk után 1-1-re álltak, ahonnan György ellépett 4-1-re. Rigó még 5-3-ig tartotta vele a lépést, de 8-3-nál, a 14-es lyuk után már kezet kellett nyújtania riválisának, aki most először tudta legyőzni Rigót közös match playes történelmük során. Papp Péter gyorsan előnybe került és a megszerzett kétpontos előnyét hordozta magával sokáig, Nagy Balázs csak minimalizálni tudta a különbséget kétszer is, egyenlítenie nem sikerült. A végéig így is szoros volt, a 15-ösön dőlt el a három pont sorsa. A papírformának megfelelően alakult sokáig Zsuppán Péter és Molnár Attila meccse, előbbi 2-0-ra és 3-1-re is vezetett. A 13-ason azonban már 3-3-ra álltak, majd Molnár fordított és már nem engedte ki kezéből első B-ligás sikerét. Mikulik Norbert pontjával indult az első fordulóban vereséget szenvedők meccse, ahol Balázsi Csaba az ötös lyuk után már jobban állt (2-1), és nagyjából a táv felénél már 5-1-re vezetett. A 14-es után pedig már nem is volt kérdéses a győztes kiléte. Podusil György sérülése miatt Balán Gábor játék nélkül jutott három ponthoz.

C LIGA

Nagy I. – Ferencz: 10-4

László B. – Kurdi: 3-6

Csatári – Cziráki: 6-7

Juhár – Albert: 8-4

Sipőcz – Török: 5-4

Egy-egy vesztes meccs után Nagy István kezdett jobban Ferencz Róbert ellen és hamar 2-0-ra, majd 3-1-re is vezetett. A hetes után viszont már Ferencz állt jobban (3-4), de innen csak Nagy volt eredményes és visszavette az előnyt és meg sem állt 10 nyert szakaszig. Sokáig László Barnabásnak állt a zászló Kurdi Tamás ellen, hét lyuk után 3-0-ra vezetett. Kurdi innen viszont több pontot nem engedett ellenfelének és a 11-esen egyenlített, majd a végén be is húzta a három pontot. A most a C-be feljutó Juhár Tamás második meccsét is megnyerte egy igen erős kezdésnek is hála. A meccs felénél már 6-1-re vezetett Albert László ellen és a 12-es után már az érdemi dolgok el is dőltek 8-1-es állásnál. Két hárompontos találkozóján csak a végjáték döntött Sipőcz Béla és Török Tamás között. Nagyjából féltávig fej-fej mellett haladtak (3-3), ahonnan Sipőcz lépett el kettővel és 5-3-nál a 17-esen kialakult iksz a győzelmét jelentette. Időrendben a forduló utolsó meccse volt Cziráki Csaba és Csatári Zoltán mérkőzése. A változatos rangadót előbbi pontja nyitotta, de Csatári fordított (3-1 és 4-2 is volt a javára). A 12-est követően megint Cziráki állt jobban (5-4), de nem sokáig, mert az utolsó négy lyuk előtt 6-5 volt Csatárinak. Maradt azonban még fordulat, mert a 15-öst és a 18-ast nyerő Cziráki az utolsó pillanatban megint vezetést és ezzel már három pontot is szerzett.

D LIGA

Hinora – Kun: 8-1

Zsidai – Koller: 6-1

Gubán – Orovecz: 5-3

Szabó Kr. – Póka: 5-0

Az első kör után a legjobb mérleggel állók, azaz Gubán Tamás és Orovecz Róbert összecsapásán utóbbi szerzett vezetést, de Gubán fordított és 3-1-re vezetett a 9-es után. Orovecz még 3-2-re zárkózott, de legközelebb már csak az utolsó lyukon volt jobb, mikor már Gubán 5-2-re vezetett. Második mérkőzését is behúzta Hinora Ferenc. Az első kilencen 5-0-s előnyt halmozott fel Kun Gábor ellen, aki ezúttal nem tudta megszorongatni rutinosabb riválisát, így a három pont Hinorához vándorolt. A hetedik lyukig 0-0-ra állt a Zsidai Krisztián – Koller Tamás meccs, a hajrához aztán már 3-1-es Zsidai vezetés mellett érkeztek a felek. Innen Koller már nem tudott zárkózni és Zsidai növelni is tudta a különbséget a végéig. Póka Viktor sérülés miatt nem tudott kiállni Szabó Krisztián ellen.

E LIGA

Császár – Horváth: 2-9

Calvache – Vörös: 1-7

Először lépett pályára match play sorozatban Calvache László és sokáig meccsben is tudott maradni Vörös Dávid ellen, 10 lyuk után 3-0 volt még csak az állás. Innen viszont újabb négy Vörös-pont következett, a szépítés pedig már későn jött Calvachétól a pontszerzéshez. A csoport másik mérkőzése gyors ütésváltással rajtolt, majd Horváth Attila ragadta magához a kezdeményezést és a meccs feléig 5-1-re elment. Császár Zoltán második pontja már későn érkezett és így az újonc Horváth első győzelmét ünnepelhette.

A harmadik fordulót keddtől három héten át bonyolítják.

Hírlevél

ne maradj le semmiről!