Megszakadt a nagy veretlenségi sorozat
FMPL

A friss FMPO-győztes és FMPL címvédő Flink-Zsuppán kettős egyéves veretlenségét adta át a múltnak a Papp-Podusil duó. És volt még bőven izgalom a Páros FMPL második fordulójában.

2. forduló

A csoport

Kálló-Sain – Füzesi-Karakas: 4-9

Bacskai B.-Sipőcz A. – Cziffra-Pap: 7-3

Füzesiék remek kezdését (3-1) követően Kállóék egyenlíteni tudtak a 9-esen (3-3). Egy 3-0-s rohammal Karakasék megnyugtató előnyre tettek szert, és ugyan 6-4-re még zárkóztak Sainék, de a végjátékban az UTE kettőse megint produkált egy 3-0-s szériát. Először lépett pályára az erre a szezonra összeállt Bacskai B.-Sipőcz A. duó és azonnal jelezték továbbjutási szándékukat. Nyolc lyuk után 5-0-ra vezettek a Cziffra-Pap kettőssel szemben. 5-2-re módosult az állás, mikor még hat lyuk hátra volt, de a különbség újra visszaállt ötre, ami el is döntötte a meccset. A végén még szépítenie sikerült Papéknak. A Cziráki-Nagy G. kettős visszalépett a küzdelmektől.

B csoport

Hajdara-Sipőcz B. – Bőhm-György J.: 1-9

Lucz-Vörös – Németh G.-Németh P.: 4-9

Papp-Podusil – Flink-Zsuppán: 5-3

Épp hogy megnyerte harmadik páros match play kupáját a Flink-Zsuppán kettős, hosszú veretlenségük végére tett pontot a Papp-Podusil páros. Szoros meccs volt, Flinkék kétszer is vezettek (0-1 és 1-2), de a meccs utolsó harmadát már Pappék kezdték előnyből (3-2). Az utolsó három etapnak 3-3-ról mentek neki, ahol az utolsó két lyukon döntöttek Podusilék. Első körös vereségét próbálta kozmetikázni a két Németh, illetve a Lucz-Vörös kettős is. Sokáig utóbbiaknak állt a zászló, 2-0-ra és 3-1-re is vezettek. Féltávnál már Némethék lehettek derűlátóbbak a fordításukat követően és mire negyedik pontját szerezte az újonc duó, már nyolc szakaszgyőzelme volt a riválisnak, ami ekkor már a három pontot is jelentette számukra. Négy lyuk után 1-1-re álltak Bőhmék Hajdaráék ellen, és ekkor még semmi jel nem utalt előbbiek nagyarányú győzelmére. Mégis így történt, mert több szakaszt nem engedtek át ellenfelüknek György Jánosék.

C csoport

Lisztes-Ujvári – Ferencz-Hinora: 2-8

Horváth-Katona – Bendly-Török: 2-14

Balázsi-Mayer – Csatári-Szabó L.: 9-2

Az első meccset magabiztosan nyerő Ferencz-Hinora duó ellenállhatatlanul kezdett a Lisztes-Ujvári kettőssel szemben és 10 lyuk után 7-0-ra vezettek. 7-2-re ugyan még visszajöttek Lisztesék, de a 13-as után már nem volt kérdés a győztes kiléte. A Bendly-Török – Horváth-Katona meccsen 1-1 után Bendlyék nagyon meglógtak, féltávnál már hattal mentek és 11 szakaszt nyertek a 3. és 14. lyuk között, amivel bezsebelték a három pontot. 3-0-s rohammal indította első FMPL meccsét idén a Balázsi-Mayer csapat, és a meccs felénél már 5-1-re vezettek a Csatári-Szabó kettős ellen. 5-2-nél még hét lyuk is hátra volt, de újabb etapot már csak Mayerék nyertek.

D csoport

Kenéz D.-Kenéz S. – Dreilinger-Nagy B.: 0-5

Bodócs-Lévai – Bacskai A.-Pusztai: 11-1

Lengyel-Simonyi – Gelencsér-Molnár: 5-4

A Bodócs-Lévai kettős jó rajttal alapozta meg második győzelmét. A Bacskai-Pusztai apa-lánya páros túl későn szerezte első pontját ahhoz, hogy megnehezítsék a rutinosabb kettős dolgát. Kenézék nem álltak ki a második fordulóra, így Dreilingeréké lett a három pont. Az FMPO négyes döntője előtt játszott a későbbi bronzérmes Gelencsér-Molnár kettős a Lengyel-Simonyi párossal. Utóbbiak végig vezettek és 1-1 utána csak egy pontra tudták megközelíteni Simonyiéket Gelencsérék, akik így második vereségüket szenvedték el, Lengyelék maradtak száz százalékosak.

A BAJNOKSÁG MENETRENDJE

A páros küzdelmek harmadik fordulója csütörtöktől három héten át játszható.

Hírlevél

ne maradj le semmiről!