Kikapcsolódással bajnoki cím
Kiss

Zöldfülűként a veteránok között. Junior bajnok egymást követő két évben. A fiatal labdarúgó, aki családi indíttatásból próbálta ki a sportágat. Kiss Roland számolt be a footgolf által kapott élményeiről.

Hogyan indult a közös utad a footgolffal?

Édesapám által kezdem eljárni és játszani, mivel ő bekerült ebbe a közösségbe egy régi barátján keresztül. Akkor még nagyon kezdetleges volt ez a sport, ezért én is a foci mellett hétvégén kikapcsolódásképp látogattam a golfpályát. Majd ez kiteljesedett az egész családom számára és közösen jártunk ki versenyekre, hiszen a jó idő és a csodaszép környezet párosítása eléggé fel tudja tölteni az embert.

A kikapcsolódás odáig ,,fajult”, hogy 2014-ben junior bajnok lettél.

Mivel akkor indult be az egész sportág, a fiatalok körében még annyira sem volt ismert a footgolf, emiatt nagyjából 10-en indultak a korosztályomban. Ugyanakkor jó érzés volt a győzelem mert az ellenfeleim olyan klubokban játszottak, mint a Fradi és a Vasas. Amikor a focipályán is összecsaptunk egymás ellen, összeszorult az ember gyomra az idegességtől, hiszen kiváló játékosoknak számítottak, akiket pont emiatt ismertünk. Összességében ezért gondolok vissza jó érzésekkel a győzelmemre.

Egyre többet foglalkoztál a sportággal, egy évre rá sikerült a címvédés. Hogyan készültél a versenyekre?

A footgolf egyik specialitása a türelem. A felkészülés és gyakorlás pedig abban mutatkozott meg, hogy szinte minden versenyen indultam, így valamennyivel több időt töltöttem az ország különböző golfpályáin, mint a kortársak. A fordulók alatt is az egész napomat a gyepen töltöttem a labdával.

Fiatalként mennyire volt testhezálló a footgolf?

Az igazat megvallva, edzéseken és meccseken sem voltam olyan vehemens, mint a csapattársaim. Az öltözőben is elég visszafogott és csendes srác voltam és nekem jól esett tanulni az idősebb játékosoktól, szerettem felnőttek között lenni, mert valamilyen szinten más volt, de mégis közel állt ahhoz, amit szerettem, a labdát.

Ebből kiindulva mit adott neked a sportág?

Növelte bennem a focilabda iránti szeretetet. Akkoriban nekem egy óriási pluszt adott, nem csak a pályán, a passzokban vagy a pontosság terén, hanem a koncentrációban és a nyugalomban is egyaránt. Emellett jelentős fizikai előnyre tudtam szert tenni. Mentsvárként tekintettem a fordulókra, hiszen óriási kikapcsolódást nyújtott számomra.

Hírlevél

ne maradj le semmiről!