Megvan a legjobb nyolc mezőnye
FMPL

A párosok match play küzdelmeiben két csoportban még van hátra egy forduló, de a lényegi kérdések itt is eldőltek.

Az A és a B csoport már korábban befejezte a csoportkört, már csak egy forduló és jönnek a negyeddöntők.

A csoport

Németh Gábor és Németh Péter első, Lengyel Béla és Simonyi Gábor második helyen ment tovább.

B csoport

Bendly András és Sipőcz Artúr elsőként, Papp Richárd és Ujszászi Balázs másodikként jutott a negyeddöntőbe.

C csoport

Ötödik meccsén ötödik győzelmével nem hagyott kétséget a Balán testvérpár, ott a helyük a legjobb nyolcban. 5-0-ra mentek Herjeczikék ellen hét lyuk után. Az újoncokat a 13-ason, 8-1-nél kényszerítették kapitulációra Balánék. Flink és Zsuppán is továbblépett a csoportból. Sipőczék ellen 5 lyuk után 1-1-re álltak, de a 6-os és a 13-as között hatszor voltak eredményesek a Vasas játékosai, amivel maradtak veretlenek. Gelencsér Gábor sérülése miatt Fülöp és Spáth meccs nélkül gyűjtötte be a három pontot.

Balánék és Zsuppánék egymás ellen játszanak az utolsó fordulóban, és döntenek majd az első helyről.

D csoport

A már biztos továbbjutó Bodócsékat meglepték Dreilingerék és öt lyuk után 3-0-ra mentek. Lévaiék szépen, lassan közelebb zárkóztak, és a 15-ösön egyenlítettek (5-5). A 16-os Nagy Balázséké lett, majd az eredmény innen már nem változott. Az első nyolc szakasz nem vetítette előre, hogy csupán négy szakaszon születik különböző rúgásszám a továbbjutás szempontjából sorsdöntő másik meccsen. Ekkor ugyanis 2-1-re vezettek Hinoráék Luczék ellen. Ezt követően már csak a 13-ason különböztek a számok, ez Ferenczék pontja lett, ahogy a három pont is hozzájuk vándorolt. Csupán három szakaszon volt döntetlen Rigóék és Karakasék meccsén. Igazi adok-kapokkal indult a meccs, melynek derekán Pöszmeték már 6-3-ra is vezettek, a szoros végjáték a 16-oson dőlt el a javukra.

Bodócsék és Ferenczék továbbjutottak a csoportból.

A hetedik fordulót csütörtöktől július 31-ig lehet lejátszani, utána jönnek a negyeddöntők, ahol az előzetesen kihirdetettek szerint alakulnak a párosítások:

A1-C2

B2-D1

A2-C1

B1-D2

Elődöntő:

A1-C2 győztese – B2-D1 győztese

A2-C1 győztese – B1-D2 győztese

Hírlevél

ne maradj le semmiről!