Még semmi sem dőlt el
FMPL

Három forduló maradt az Egyéni Footgolf Match Play Ligák idei kiírásából, és annyira összerázódtak a mezőnyök, hogy egyelőre senki nem jutott feljebb vagy mondható biztos kiesőnek.

A Liga

Drámai meccsen őrizte meg első helyét Bodócs András. Ugyan hamar vezetett Renczés Gábor ellen, de féltávnál már 3-1-es hátrányban találta magát. A 14-es után megint ő állt jobban, hogy aztán az utolsó lyukat nyerő Renczés hosszabbításra mentse a derbit. Bodócsé lett a hirtelen halál első szakasza, így ő örülhetett a két pontnak, míg Renczés is szerzett így egyet. Szabó László beérhette volna az éllovast, de Balán Gábor megtréfálta a címvédőt. Hamar elment kettővel és ugyan Szabó a hetesen egyenlített, a meccs felénél így is 4-2-re Balán ment. A 13-ason már 5-2 volt az állás és Szabónak már csak a szépítésre futotta. Mayer Zoltán hosszú kihagyás után újra játszott, Vígh Péter legnagyobb bánatára. Bár utóbbié lett az első szakasz, az első kilencen többször nem köszönt be, sőt, legközelebb a 18-ason jegyzett pontot, amikor már behozhatatlan volt Mayer fórja, aki a hetes szakasz után már vezetett. A bajnokság kétharmadáig kellett várni, hogy megszülessen Lengyel Béla első győzelme. Ennek egy 4-0-s rohammal adta meg az alaphangot, de György Dániel a legvégéig harcolt, feljött már kettőre is, sőt, a hajrában már egyre is megközelítette Lengyelt, aki az utolsó lyukon egy döntetlennel húzta be az első diadalát idén. Papp Péter háromszor is vezetett a meccs derekáig, de Cziffra Zoltán mindháromszor egyenlített. Sőt, a 11-est nyerve át is vette a vezetést, de Papp innen nem kegyelmezett és 3-4-ről 8-4-re fordítva nyert.


B Liga

Az élen álló Juhár Tamás kihasználta, hogy Podusil György közel sincs száz százalékos állapotban és az első 9 lyukon 5-0-ra elment. Podusil ekkor belehúzott (5-2), de ennél közelebb már nem tudott férkőzni a feljutáshoz egyre közelebb kerülő Juhárhoz. Csatári Zoltán nem akar lemaradni Juhártól. Pedig ebben fordulóban hamar hátrányba került, Török Tamás 2-0-ra vezetett négy szakaszt követően. A meccs felénél már Csatári ment kettővel és mivel az 5-ös és 14-es között csak ő volt eredményes, ráadásul, nyolccal, meg is nyerte a csatát. Molnár Attila villámrajtot vett és 3-0-ra elhúzott Balázsi Csaba ellen, aki a hatoson köszönt be először (3-1). A 11-esen már néggyel ment Molnár és végül a 15-öst nyerve gyűjtötte be a Masters címvédőjének skalpját. Nem hozott sok pontot az elején a Sipőcz Béla-Pap Ferenc meccs (2-1 Sipőcznek 9 lyuk után). Pap egy 3-0-s rohammal fordított a „félidő” után. Sipőcz a 16-oson egalizált, hogy aztán a 18-ason szülessen meg Pap győztes pontja, amivel továbbra is harcban van a feljutásért, míg Sipőcz egyre nehezebb helyzetbe kerül. A kiesés elkerüléséért vívott nagy meccset Ujszászi Balázs és Nagy Balázs. Előbbi kétszer is vezetett az első kilencen, de Nagy kétszer egalizált. Harmadszor azonban nem tudott, a pontszegény meccsen a 17-esen, 4-2-nél dőlt el a csata, amivel Ujszászi alaposan feljebb lépett.


C Liga

Nem kellett megizzadnia Zsidai Krisztiánnak a három pontért, Szabó Krisztián sérülése miatt hozzá vándoroltak a pontok. A szorosan a nyakában lihegő Gubán Tamás jól rajtolt (2-0) és ugyan Cziráki Csaba gyorsan egyenlített, a találkozó felénél már 5-2-re ment Gubán. 5-4-nél még úgy tűnt, szoros lesz a végjáték, de egy 3-0-s rohammal bebiztosította sikerét a BFGT játékosa. Még hole in one is kevés volt Tóth Györgynek, hogy legyőzze Orovecz Róbertet. Az első 8 lyukon felhalmozott 4-0-s előny jó alap volt Orovecznek a folytatásra, ahol Tóth háromnál közelebb nem tudott zárkózni. Nagy István ugyanígy tett, 4-0-ra ment 8 szakaszt követően Kurdi Tamás ellen. A 9-esen megvolt a szépítés, de a második kilencen csak Nagy-pontot jegyeztek fel a score kártyára. Ferencz Róbert mérkőzés nélkül szerezte meg a győzelmet Póka Viktor ellen.


D Liga

Egymásnak feszült a 6. fordulóban az első és a második. Kollár Dániel nyitópontja után László Barnabás fordított és 3-1-re, majd 4-2-re is vezetett a meccs feléig. A 13-ason nőtt háromra a különbség, amiből kettő az utolsó lyukig Kollár ledolgozott. Az utolsó lyukon centikre volt az egyenlítéstől, de Lászlóé lett a három pont. Katona István pontjaival, majd Vörös Dávid egyenlítésével indult a felzárkózni vágyók csatája. Katona aztán elment már hárommal is (5-2), de a 14-est követően már 5-5 volt az állás. A 18-as végéig nem is változott az állás, így jöhetett a hirtelen halál, ahol Katona egy rúgással jobbnak bizonyult. Császár Zoltán három döntetlen szakaszt tudott ezúttal elkönyvelni, Szmolicza Gábor nem kegyelmezett és továbbra is harcban van a feljutásért. Némi tapogatózást követően Horváth Attila nyitott ponttal, de Krizbai Ádám egy 4-0-s rohammal fordított az első kilenc szakasz végére. Még időben minimalizált a hátrányát Horváth, de 4-3 után Krizbai két gyors szakaszgyőzelme eldöntötte a három pont sorsát.

Egy forduló maradt hátra a D ligában, ahol Kollár és László biztosan ott lesz a rájátszásban, ahova a négy legjobb jut el. A két fennmaradó helyre négyen pályáznak. Szmolicza Gábor és Horváth Attila van a legkedvezőbb helyzetben szerzett pontjainak és a sorsolásnak köszönhetően, míg Krizbai Ádámnak szinte biztos, hogy nyernie kell László Barnabás ellen, méghozzá nem is kevéssel, míg Katona István abban bízhat, ha legyőzi Kollárt, Horváth és Krizbai közül legalább egyikük nem nyer.

A hetedik fordulót keddtől július 29-ig lehet bonyolítani.

Hírlevél

ne maradj le semmiről!