Szenior győzelmek Szlovákia ellen
Magyarország-Szlovákia

Vasárnap Balatonudvariban találkozott egymással a magyar és a szlovák válogatott, ahol a férfi, a szenior és a női csapatok is megmérkőztek egymással a decemberi törökországi Eb-re való felkészülés jegyében.

Férfi 1. kör

Magyarország – Szlovákia: 1-5

Egyéni:

Sipőcz A. – Vido: 2-7

Balán G. – Vangel: 3-6

Pöszmet – Harsány: 4-6

Foursome:

Spáth-Fülöp – Galajda-Gubáni: 8-3

Mészáros-Papp R.-György D. – Svitek-Marusinec: 1-7

Fourball:

Balán Z.-Orovecz-Fazekas – Kozák-M. Simoncic: 6-7

Bacskai Bence szövetségi kapitány: Roppant erős szlovák csapattal játszottunk, a végső eredmény nem tükrözi hűen a fiúk játékát. A kísérletezés szakaszában vagyunk, a megfelelő puzzle darabkákat próbálom megtalálni. A fiúk láthatták, hogy világversenyen dobogós csapat ellen mi szükséges, hogy felvegyék velük a versenyt. A hozzáállással, motivációval teljesen elégedett vagyok!

Férfi 2. kör

Magyarország – Szlovákia: 2,5-3,5

Egyéni:

Sipőcz A. – M. Simoncic: 4-6

Papp R. – Galajda: 3-8

Mészáros – Kozák: 6-3

Foursome:

Spáth-Fülöp – Vangel-Marusinec: 1-7

Balán G.-Balán Z.-György D. – Svitek-Harsány: 5-4

Fourball:

Pöszmet-Orovecz – Gubáni-Vido: 6-6

Bacskai Bence szövetségi kapitány: Ahogy az eredmény is mutatja, jóval szorosabb mérkőzés volt, a srácok megmutatták kvalitásukat, ismét hasznos tapasztalatokat gyűjtöttem én is és ők is a továbbiakra. Fazekas Gábornak mihamarabbi gyógyulást, aki az első mérkőzésen szenvedett el húzódásos sérülést.

Szenior 1. kör

Magyarország – Szlovákia: 3-1

Egyéni:

Főfai-Bodócs – Gabris: 4-5

Renczés-Németh – Vittek: 5-4

Foursome:

Flink-Zsuppán-Juhár – I. Simoncic-Kortina-Gyurcak: 10-2

Fourball:

Balázsi-Papp P.-Simonyi – Mozolak-D. Konecny: 9-2

Bacskai Bence szövetségi kapitány: Érvényesítették a papírformát a mieink, de náluk sem ez az elsődleges szempont jelen pillanatban, inkább csapategység és a jó hangulat megteremtésének fázisában vagyunk, de nem probléma, hogy ez már most eredménnyel is párosul!

Szenior 2. kör

Magyarország – Szlovákia: 2,5-1,5

Egyéni:

Juhár-Renczés – Mozolák: 3-4

Simonyi-Papp P. – Kortina-Gyurcak: 8-2

Foursome:

Főfai-Németh-Zsuppán – Gabri-D. Konecny : 3-3

Fourball:

Bodócs-Balázsi-Flink – I. Simoncic-Vittek: 7-6

Bacskai Bence szövetségi kapitány: Szorosabb mérkőzésen ismét győztünk. Köszönöm azt a hozzáállást és alázatot, amit tanúsítanak a játékosok. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy akár két csapattal is indulhatnának az év végi Eb-n.

Női

Magyarország – Szlovákia: 0-3

1. kör

Egyéni:

Bacskai P. – Cermakova: 1-8

Csontos – Zahradnicková: 0-9

2. kör

Páros foursome

Bacskai P.-Csontos – Cermakova-Zahradnicková: 1-6

Bacskai Bence szövetségi kapitány: A hölgyeknek nagyon jó edzéslehetőség volt, remek játékosok ellen mérették meg magukat, náluk főként gyakorlás és a tapasztalat szerzés a legfontosabb, nekik kevesebb lehetőségük van év során ilyen és ehhez hasonló match play formátum gyakorlására. Gratulálok mind a két hölgynek és köszönöm a részvételt.

Köszönöm a szövetségnek, hogy mindent megtesznek, hogy a válogatott felkészülése minél zökkenőmentesebben történjen. Külön köszönöm Gelencsér Gábor segítségét, aki ezúttal játékon kívül segített és lejött annak ellenére, hogy sérüléssel küzd és segítette munkámat. Podusil Györgynek mihamarabbi felépülését szeretnék kívánni betegségéből való távolmaradás okán, és legvégül azoknak a játékosoknak, akik megtiszteltek engem és a válogatottat jelenlétükkel: hálás köszönet!

Hírlevél

ne maradj le semmiről!