A hőség sem tüntethette el a mínuszokat
Balán Zoltán

A FIFG 100-as besorolású Prémium HUN Footgolf Trophy Tour 5. fordulóját a lakiteleki Nimród Footgolf Parkban rendezték. A verseny az embert próbáló melegről és a playoffokról marad emlékezetes.

Rekkenő hőségben teljesítette a mezőny a 18 szakaszt, csak az Open kategóriának jelentett ezúttal könnyítést, hogy 1×18 szakaszon versenyeztek. Örömteli, hogy a hölgyeknél öten is rajthoz álltak az újoncok között, ami Üveges Katalin győzelmével zárult, a dobogóra két junior, Kormos Brigitta és Bede Berta Anna ért oda. A férfiaknál Krizbai Ádám továbbra is megállíthatatlan, -9-cel ért célba, másodikként Vászondi Péter szintén bőven mínuszban zárt (67), míg a harmadik helyen a négyes holtversenyben csak a 9-6-3-1 döntött Bartos György javára.

Eredmények

Óriási csatát hozott az elsőségért a verseny a Pro kategóriában, 36 szakaszon ritkán látni ennyire fej-fej küzdelmet, az utolsó flight utolsó rúgásáig nyitottak voltak a kérdések.

Az abszolút és a férfi elsőség nem is dőlt el két kör után, Sipőcz Artúr és Balán Zoltán ráadásra kényszerült, miután elképesztő, -26-os eredménnyel zártak. A playoffot Balán nyerte, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára Bacskai Bence állhatott.

A szenioroknál Főfai Sándor vehette át az elsőnek járó kupát, megelőzve Balázsi Csabát, de a harmadik helyezett kiléte csak playoff után derült ki. Ezt Renczés Gábor nyerte Papp Péterrel szemben.

A hölgyeknél is csak a szétrúgás döntött az elsőségről Csontos Mónika és Nagy Anett között, utóbbi javára egy végtelen hosszú „tizenegyespárbajt” követően. A harmadik helyre Bacskai Anna futott be.

Az 55 év felettiek között Csőre Csaba diadalmaskodott, Tóth Györgyöt és Koreny Gábort megelőzve.

Szintén holtverseny volt a junioroknál az élen, végül László Benjámin örülhetett az elsőségnek, Badó Máté a második helynek, míg Márta Patrik futott be harmadikként.

Eredmények

A bajnokság állása

A hatodik fordulót a Balatonudvariban található Balaton Golf Club pályáján rendezik július 13-14-én.

Hírlevél

ne maradj le semmiről!