Két csoportban minden eldőlt, kettőben most jön a java
FMPL

A párosok match play küzdelmeiben két csoport befejezte a csatározásokat, kettőben még két forduló hátravan.

A csoport

A két kilencpontos egymás ellen döntött a továbbjutásról. Lengyelék az első hét lyuk után 4-0-ra vezettek, és ugyan az apa-fia párosból álló László duó szépített még időben, a folytatásban Simonyiék tovább növelték a fórt, már 6-1-re is elmentek a hajrára fordulva, ahonnan már nem volt visszaút Lászlóék számára, így Lengyel és Simonyi kvalifikálta magát a negyeddöntőre. Podusilék nem álltak ki Némethék ellen, így a két Németh első helyen masírozott a legjobb nyolc közé. A továbbjutás szempontjából már nem volt jelentősége a Cziffra-Pap – Császár-Szabó meccsnek. Utóbbiak rögtön pontszerzéssel rajtoltak, de Cziffráék a táv harmadáig átvették a vezetést és már nem is engedték ki a kezükből a meccset, pedig a 13-asig még csak 4-2-re vezettek.

B csoport

Bendlyék és Csőréék nem játszották le a meccsüket. Mayer sérülése miatt Pappéké, Horváth maródisága miatt Gubánéké lett a három pont.

Sipőczék már korábban továbbléptek, a második helyen végül Ujszásziék jutottak a legjobb nyolc közé.

C csoport

Megőrizte makulátlan mérlegét a két Balán. Hat szakasz után 3-0-ra vezettek, és ugyan Bőhmék feljöttek a meccs felénél 4-3-ra, a második fele a távnak Balánéké volt, György Janáék csak a 18-ast tudták behúzni a végén. Gelencsér Gábor sérülése miatt Flink és Zsuppán játék nélkül gyűjtötte be a három pontot és maradt száz százalékos. Lendületbe jöttek Herjeczkiék és Hajdaráék legyőzésével feljöttek a harmadik helyre. Vezettek is rögtön az elején, majd Sipőczék álltak jobban a meccs felénél (1-2) és még a 12-es után is vezettek (2-3). Hofferék fordítottak és a 17-esen tettek pontot az ügy végére.

Balánék és Zsuppánék egymás ellen játszanak majd az utolsó fordulóban, Hofferék és Sipőczék még megpróbálhatják kiénekelni az első két helyen álló szájából a sajtot.

D csoport

Alaposan meglepte Lucz és Vörös – utóbbi élete első hole in one-ját lőtte a fordulóban – a Csatári-Szabó kettőst. 11 lyuk után Luczék 3-0-ra mentek, a 15-ösön jött a szépítés (3-1), de a bizonyos hole in one a 16-oson lezárta a meccset. Fontos meccset nyert a továbbjutásra hajtó Bodócs és Lévai. Pöszmeték ugyan két lyuk után kettővel mentek, de a „félidőben” már Lévaiék álltak jobban (4-2). Kiegyenlített második kilencen Rigóék a 16-oson 4-4-re módosították az állást, hogy az utolsó lyuk döntse el a három pont sorsát. Ekkor egyetlen rúgással Bodócsék voltak jobbak. Ferenczék az első 13 lyukon nem veszítettek szakaszt és addigra 5-0-ra elmentek Karakaséktól, akik az ötpontos különbségből nem is tudtak lefaragni.

Bodócsék már biztosan továbbjutottak, de a második negyeddöntős helyért óriási lesz a harc.

A hatodik fordulót csütörtöktől július 10-ig lehet lejátszani.

Hírlevél

ne maradj le semmiről!