Fel is út, le is út
FMPL

Már csak négy forduló van hátra az Egyéni Footgolf Match Play League idei kiírásából, az már egyértelműen látszik, kinek kell előre, kinek hátrafele tekintgetni.

A Liga

A tétnek megfelelően kevés pontot hozott az éllovas Bodócs András és a forduló előtt tőle három pontra lévő Papp Péter összecsapása. Bodócs ugyan végig vezetett (2-0, 2-1, 3-1), de Papp A 15-ösön beérte (3-3). A derbi az utolsó lyukon dőlt el Bodócs javára. Fontos meccset húzott be a címvédő Szabó László. Renczés Gábor korai pontja ellenére a meccs utolsó harmadára fordulva Szabó már 5-1-re ment és a hajrára is ezzel a különbséggel érkeztek (6-2), ahol Renczés már csak szépíteni tudott. A kiesési, hatpontos rangadón Lengyel Béla a kettesen szerzett vezetést és a hetes, valamint a 10-es után is újra előnybe került annak ellenére, hogy Vígh Péter rendre egyenlített. Utóbbi játékos aztán a 12-es és 13-ast nyerve fordított, és ugyan 4-4 volt hárommal a vége előtt, Vígh behúzta a 16-ost és két iksszel megkaparintotta a három pontot. Balán Gábor és György Dániel 1-1 szakaszt húzott be a meccs feléig, de a 11-estől csak Balán volt eredményes, ezzel a három pont is hozzá vándorolt. Mayer Zoltán sérülése miatt Cziffra Zoltáné lett a három pont.


B Liga

Elvesztette veretlenségét Juhár Tamás, amivel alaposan összerázódott elől a mezőny. Pedig Juháré volt az első két lyuk, és még a 10-es után is 4-2-re ment, de Ujszászi Balázs a 13-ason beérte, a 18-ason pedig megnyerte a meccset, ahol egyetlen egyszer vezetett, a legjobbkor. Izgalmas meccset produkált az alsóházból elvágyódó Török Tamás és Nagy Balázs. Török volt jobb az első kilencen, már 3-1-re is vezetett menetközben. Nagy fordított a meccs középső harmadának zárásaként, de Török 4-4-re módosította az állást a 15-ösön. Innen döntetlenek jöttek, azaz a hosszabbítás döntött, egy rúgással Török bizonyult jobbnak. Egyetlen szakasz dőlt csak el az első 10 szakaszon Csatári Zoltán és Balázsi Csaba meccsén, ezt a pontot előbbi jegyezte. A 12-es után már hárommal is ment Csatári, de izgalmas lett a vége, az utolsó lyuk előtt Balázsi feljött 4-3-ra, de az utolsó szakasz Csatárié lett. Molnár Attila és Pap Ferenc kezdeti adok-kapokja után (2-2 a hetesen) Pap dominált a meccs középső harmadában és elment 6-2-re öttel a vége előtt. Innen még a szépítés összejött, de a meccs a 16-osnál eldőlt. Lassan indult be Podusil György és Sipőcz Béla találkozója. Előbbi került előnybe, és hol eggyel, hol kettővel vezetett. 3-2-ről aztán egy 4-0-s rohammal elhúzott és el is döntötte ezzel a három pont sorsát.


C Liga

Elszenvedte első vereségét Nagy István, ráadásul Zsidai Krisztiántól, aki így beelőzte őt. A pontszegény meccs első felét 2-1-re nyerte Zsidai és a 11-es után 2-2-re álltak, de miután harmadszor is előnybe került Zsidai, Nagy már nem tudott újra egalizálni. Már Gubán Tamás sem száz százalékos, pedig 0-1-es meccskezdés után fordított és a hatostól a 12-esig vezetett 2-1-re. Póka Viktor viszont ekkor lendült játékba és fordított. De az utolsó három lyuk előtt megint Gubán vezetett (4-3). Az utolsó kettő azonban Pókáé lett és ezzel az utolsó pillanatban megszerezte a győzelmet. Szabó Krisztián kapta el jobban a rajtot Tóth György ellen és 2-0-ra, majd 3-1-re, sőt, a fordulás után nem sokkal 4-1-re is vezetett. A 16-osra sikerült egyenlítenie Tóthnak, az utolsó lyukon pedig eggyel jobb volt, és megszerezte első pontjait. Cziráki Csaba szerezte az első pontot a Kurdi Tamás elleni meccsen a kettesen, de ezzel el is lőtte minden puskaporát a meccsre, mert Kurdi a nyolcason már vezetett és végül négy ponttal megnyerte a találkozót. Ferencz Róbert sérülése miatt Orovecz Róberté lett a három pont.


D Liga

Ötödik meccsét is behúzta Kollár Dániel és karnyújtásnyira került a feljutástól. A négyesnél még nem úgy nézett ki, hogy ebből magabiztos siker lesz, akkor 2-1-re vezetett Vörös Dávid ellen, aki sérüléssel bajlódva a későbbiekben az egyébként Lőrincen -7-et játszó Kollárt nem tudta feltartóztatni. A feljutásért küzdők derbije izgalmasan alakult. László Barnabás nyitópontja után Horváth Attila egyenlített, sőt fordított és elhúzott 4-1-re. László a 12-esen tudott egyenlíteni, majd a következő szakasz után újra ő állt jobban. Megint Horváth következett és 5-5-ről jött az utolsó két lyuk, ahol egyaránt László volt jobb és így övé lett a három pont. Császár Zoltán pontjával indult a Katona István elleni meccs, és még a meccs harmadánál is jobban állt (2-1). Féltávig azonban Katona fordított és a második kilencen csak ő volt eredményes. A két hatpontos meccsén négy lyuk után 1-1 volt az állás, de Krizbai Ádám itt leragadt, és ezt Szmolicza Gábor kihasználta. A 13-ason pedig ki is alakult a 7-1-es végeredmény.

A hatodik fordulót keddtől július 9-ig lehet bonyolítani.

Hírlevél

ne maradj le semmiről!