Megvan a négy elődöntős
Footgolf Match Play Open

A Páros Footgolf Match Play Open 2022/2023-as kiírásának negyeddöntői most sem okoztak csalódást. A legjobb négy egy napon dönt majd az elsőségről áprilisban.

Csatári-Szabó L. – Balán-Karakas: 3-1

A tétnek megfelelően igazán szoros derbit vívtak egymással Csatáriék és Balánék. Az első 11 lyukon csak kettő dőlt el (2-0 Szabóéknak). A 12-est nyerő Karakasék a 15-ösön kerültek újra kétpontos hátrányba. Ekkor ugyan még hátra volt három lyuk, de az eredmény nem változott. Az időrendben legkésőbb rendezett összecsapás után Csatáriék örülhettek.

Flink-Zsuppán Dreilinger-Nagy: 6-1

Négy lyuk után 2-0-ra Flinkék vezettek az újpesti házirangadón, ez az állás egészen a 12-es végéig nem is változott. Ekkor Dreilingerék szépítettek, úgy tűnt, izgalmas lehet a táv utolsó harmada. Zsuppánék azonban robbantottak, és egy 4-0-s sorozattal biztosították a helyüket a legjobb négy között.

Ferencz-Hinora – Gelencsér-Molnár: 0-6

Két óriásölő páros találkozott a negyeddöntőben, hiszen Ferenczék a Lengyel-Simonyi, Gelencsérék a Papp-Podusil kettőst búcsúztatták az előző körben. Utóbbiék kezdtek jobban és a harmadik lyukon előnybe kerültek, majd három lyukkal később már hárommal vezettek. Innen hét szakasznyi iksz következett, és Hinoráék ugyan többször centikre voltak a pontszerzéstől, újabb szakaszt Molnárék nyertek, a tizenhatoson ez pedig 5-0-nál már a győzelmüket jelentette.

Gubán-Kurdi – Balázsi-Mayer: 5-6

Igazán fordulatos meccsen dőlt el a negyedik résztvevő kiléte. Balázsiéké volt az első pont, de Kurdiék fordítottak, majd megint Mayerék voltak előnyben, nagyjából a meccs felénél (2-3). A 12-es után Gubánék álltak jobban (4-3), de az utolsó három szakaszt Balázsiék kezdhették fórból (4-6). Kurdiék innen már csak egy pontot szereztek a 18-ason, így Mayerék készülhetnek az elődöntőre.

MENETREND

A final fourt a tervek szerint a húsvéti hétvégén rendezik.

Hírlevél

ne maradj le semmiről!