Megvan az első döntős!
Csapatdöntő 2022

A nyolc legjobb klub két csoportkörön van túl a kétnapos csapatbajnoki döntő, azaz a Market HUN Footgolf Trophy Tour szombati versenynapja után. A papírforma eredmények mellett több együttes is meglepetést tudott okozni a büki Greenfield Zöld pályáján. A BFGT hátradőlhet és készülhet a fináléra.

A két négyes csoportban játszó nyolc alakulat szinte minden időjárási tényezőt megtapasztalt Bükön. Volt napsütés, szél, szélcsend és eső is. Hogy kit/kiket zavart meg jobban a változékony idő és az egy nap alatt teljesítendő 2×18 szakasz, az eredmények alapján nem olvasható ki egyértelműen.

Az A csoportban az alapszakaszt nyerő és címvédő Royal Budapestet például nem igazán, ugyanis game-et sem veszítve verték az EMFGSE, majd az Eagles csapatát és hat pontjukkal a kvartett élén állnak. Ez azt is jelenti, akár egy pont is elég nekik vasárnap délelőtt, hogy csoportelsők legyenek és az aranyért játszanak a B jelű négyes legjobbjával. Az biztos, hogy harmadiknál rosszabb helyen nem zárhatnak. Az Eagles viszont kiszállt a végső győzelemre esélyesek halmazából, miután mindkét Royal legyőzte a „Sasokat”. A Royal Balaton és az EMFGSE egy-egy győzelmével viszont még „nagyot markolhat”, hiszen egy utolsó fordulóbeli esetleges győzelmükkel olyan körbeverést okozhatnak, ami bármelyikük első helyét eredményezné az A csoportban.

A B-ben a BFGT volt verhetetlen szombaton. A Nimród elleni 3-0 után az első körben a Fair-wayt verő UTE ellen 2-1-re nyertek. Mivel mindkét, a BFGT által legyőzött csapat nyerni tudott a Fair-way ellen, így hiába érné be pontszámban az UTE és a Nimród a BFGT-t vasárnap, az egymás elleni eredménye mindenképp a BFGT-nek lesz jobb, így már biztosan bejutottak a döntőbe.

A Fair-way pont ellentétes utat járt be, ugyanis két vereségüket követően és az eredmények alakulásának fényében a hetedik helyért játszanak majd. Az előttük álló hárompontosoktól – az UTE-tól és a Nimródtól – egyaránt kikapott a Fair-way, így nem léphet előrébb. Hogy ki végez a második helyen és játszik a bronzért az A csoport másodikjával, az az UTE-Nimród meccsen dől el. Előbbi „gólkülönbsége” jobb, így nekik egy döntetlen is elegendő ehhez.

Vasárnap reggel 9.30-kor jön az utolsó csoportkör, majd közvetlenül után a helyosztók. A csoportelsők az 1., a csoportmásodikok a 3., a csoportharmadikok az 5., a csoportnegyedikek a 7. helyért játszanak.

A csapatdöntő állása és menetrendje ITT található.

Hírlevél

ne maradj le semmiről!