Megvan az első továbbjutó
FMPL

A negyedik forduló után a Bodócs-Lévai kettős elsőként kvalifikálta magát az egyenes kieséses szakaszra a Páros Footgolf Match Play League csoportmeccsei során.

4. forduló

A csoport

Cziffra-Pap – Füzesi-Karakas: 2-3

Kálló-Sain – Császár-Szabó K.: 0-5

Szolidan indult a Cziffra-Pap és a Füzesi-Karakas kettős meccse. Csupán egy szakasz dőlt el az első 10-ből, ezzel Füzesiék vezettek. Papék fordítottak ezt követően, de a 16-os után megint Karakasék álltak jobban (3-2) és innen már nem változott az eredmény. Sain Antal sérülése miatt Császár és Szabó meccs nélkül szerezte meg a három pontot.

B csoport

Papp-Podusil – Bőhm-György J.: 6-5 (h.u.)

Flink-Zsuppán – Németh G.-Németh P.: 6-5

Lucz-Vörös – Gubán-Kurdi: 1-8

Ezúttal sem talált legyőzőre és még mindig veretlen a Gubán-Kurdi páros. Összeszokottságuk levét most Luczék itták meg. Féltávnál már 6-0-ra mentek és a szépítés már későn jött Vöröséktől, hogy a pontszerzés esélye felcsillanjon előttük. Csak a hosszabbítás döntött a Papp-Podusil – Bőhm-György J. meccsen. Váltott vezetés mellett haladtak sokáig. Podusilék álltak a hajrá előtt kedvezőbben (5-3), de Bőhmék ikszre mentették a meccset. A hosszabbítás a második szakaszon dőlt el és volt egy rúgással jobb Pappék kettőse. Gyors ütésváltás után (2-2 hat lyuk után) a Flink-Zsuppán kettős hárommal el tudott menni, mikor már csak a táv egyharmada volt hátra. A két Németh nem hagyta magát és a 16-os után már 5-5-re álltak a felek. A 17-es Zsuppánéké lett, és mivel ikszeltek az utolsón, be is gyűjtötték a három pontot.

C csoport

Balázsi-Mayer – Ferencz-Hinora: 5-4

Horváth-Katona – László Ba.-László Be.: 4-6

Csatári-Szabó L. – Bendly-Török: 8-4

A két eddig makulátlan mérleggel bíró kettős ütközetét Balázsiék kezdték jobban és 3-0-ra vezettek hét lyuk után. Hinoráék feljöttek 4-2-re és 5-3-ra, sőt, a 17-est hozva 5-4-gyel érkeztek az utolsó szakaszhoz, ahol a döntetlen Mayerék győzelmét eredményezte. A nyeretlenek derbijén a László család 2-0-s vezetésre tett szert a táv harmadáig, de a nyolcas után 2-2-re egalizáltak Katonáék. Ezt a forgatókönyvet másolták nem sokkal később és 4-4-ről jöhetett az utolsó 5 lyuk. Lászlóék megint elléptek kettővel, de erre már nem volt válasza Horváthéknak. Bendly és Török jól rajtolt, 1-0-ra és 2-1-re is vezettek, de a meccs középső harmadában brillírozó Csatári és Szabó fordított és 6-2-ről várták az utolsó 5 szakaszt. 6-3-nál még felcsillant a pontszerzés reménye Törökék előtt, de ezt csírájában fojtották el Szabóék a végjátékhoz érkezve.

D csoport

Kenéz D.-Kenéz S. – Bacskai P.-Pusztai: 9-2

Lengyel-Simonyi – Bodócs-Lévai: 5-6

Gelencsér-Molnár – Dreilinger N.-Nagy B.: 5-2

Tovább menetel a Bodócs-Lévai kettős. Rohamrajtot vettek a Lengyel-Simonyi – szintén veretlen – páros ellen, kétpontos előnyük kétszer is egyre olvadt, de a 8-as után 6-2-re elhúztak. Több szakaszt nem is nyertek, de a sok iksz kitartott. Lengyelék a 18-ason 6-5-nél egyenlíthettek volna, de ugyanannyiból fejezték be a szakaszt, így Lévaiék már biztosan továbbjutottak a negyeddöntőbe. A továbbjutás utolsó szalmaszálába való kapaszkodás volt a tét a Gelencsér-Molnár – Dreilinger-Nagy meccsen. Előbbiek 3-0-val rúgták be az ajtót és a negyedik lyuk után kialakult 3-1-et egészen a 14-esig cipelték. Gelencsérék szereztek újabb pontokat a hajrában, megszerezve ezzel a második sikerüket. Az apa-lánya kettős, Bacskai Panni és Pusztai Tamás ráijesztett a Kenéz családra, két lyuk után ugyanis 1-0-ra vezettek. Sanyi és Dani azonban gyorsan egalizált és fordított is. 6-2-ig még nyílt is volt a meccs, a hajrá azonban Kenézéké volt, így övék lett a három pont.

A BAJNOKSÁG MENETRENDJE

A páros küzdelmek ötödik fordulóját a vb után június 9-június 29-ig bonyolítják.

Hírlevél

ne maradj le semmiről!