A vb szünet előtt így állnak a match play ligák
FMPL

A vb előtti utolsó fordulót bonyolították az Egyéni Footgolf Match Play League öt osztályában. Egy biztos, júniustól óriási hajrá jön a feljutásért és a kiesés elkerüléséért.

A LIGA

Szabó L. – Mayer: 3-6

Pap – Bacskai: 3-7

Lengyel – Cziffra: 5-4

Vígh – Renczés: 2-6

Ujszászi – Bodócs: 4-8

Kimondottan izgalmasan alakult a csoportrangadó Lengyel Béla és Cziffra Zoltán között. Lengyel kétszer is előnybe került az első kilencen, de Cziffra kétszer is egalizált. A folytatásban fordult a kocka, Cziffra vezetett kétszer és Lengyel egalizált. 4-4-ről jött a 17-es, amit Lengyel nyert és mivel ikszeltek az utolsón, Lengyelé lett a három pont. A meccs feléig kimondottan szoros volt Renczés Gábor és Vígh Péter összecsapása. 2-2-re álltak 8 lyuk után, ahonnan viszont már csak előbbi szerzett pontokat, négyet is, megszerezve harmadik győzelmét. A címvédő Bacskai Bence és Pap Ferenc egyaránt 3 pontról kezdte meg a fordulót. Bacskai nagyon bekezdett és 4-0-ra elment nyolc szakasz lejátszását követően. Az utolsó öt lyuk előtt Pap szorosabbá tette a meccset (5-2), de a 16-oson, 6-2-nél eldőlt a három egység sorsa. A forduló előtt még listavezető Szabó László szerzett vezetést Mayer Zoltán ellen, aki viszont fordított és már 4-1-re ment a táv kétharmadát követően. Szabó visszajött még 4-3-ra, de a hajrá Mayeré volt. Bodócs András a hetes lyuk után 3-0-ra vezetett Ujszászi Balázs ellen, aki a 10-esen egyenlíteni tudott és az utolsó hat szakasznak 4-4-ről vágtak neki. Innen viszont csak Bodócs szerzett pontot és nyerte meg második meccsét a sorozatban.

B LIGA

Papp P. – Molnár: 5-4

Balán G. – György D.: 9-6

Zsuppán – Rigó: 6-2

Mikulik – Podusil: 2-10

Balázsi – Nagy B.: 3-7

Két, parádés formában lévő játékos meccsét Balán Gábor kezdte jobban és vezetett rögtön 3-0-ra György Dániel ellen, aki azonban a 8-as után egalizálni tudott (3-3). Igazi adok-kapok zajlott a pályán, Balán előbb eggyel, majd fokozatosan egyre többel el tudott lépni és a hajrá jobban sikerült a számára és maradt veretlen. Papp Péter megőrizte makulátlan mérlegét négy kör után is. 3-0-val nyitott Molnár Attila ellen, aki a meccs feléig 3-2-re zárkózott. Papp újra elment hárommal és ugyan a 17-esen volt sansz az 5-4-re, az kimaradt, így az utolsó szakasz behúzása már csak a szépségtapasz volt a számára. Zsuppán Péter egy 4-0-s „első félidővel” jelezte, nem kíván már sokáig 0 pontos maradni. A 14-esen már 5-0-ra vezetett, amivel be is zsebelte első sikerét, Rigó Zsolt csak ezután tudott pontokat szerezni. Podusil György tudott előremozdulni a tabellán Mikulik Norberthez képest a két hárompontos találkozóján. 4-0-s Podusil-vezetéssel zárult az első négy szakasz és a meccs felénél is megnyugtató – legalábbis neki biztos -, 6-1-es előnyre tett szert. A 13-ast követően már nem volt visszaút, mikor Podusil előnye már behozhatatlan volt. Megszerezte első sikerét Nagy Balázs. A négyesen szerzett vezetést Balázsi Csaba ellen, de hamar jött az egyenlítés. Így meneteltek döntetlenekkel és egy-egy etapgyőzelemmel a 15-ösig (3-3). Innen az utolsó négyet Nagy egytől egyig behúzta és vitte el a három pontot.

C LIGA

Juhár – Kurdi: 7-2

Csatári – Sipőcz B.: 8-2

László Ba. – Török: 3-11

Nagy I. – Cziráki: 7-1

Ferencz – Albert: 5-0

Juhár Tamás most sem talált legyőzőre. Ugyan a hatos után még vesztésre állt Kurdi Tamás ellen (1-2), de a meccs felénél már ő állt jobban (3-2). Több szakaszt nem is engedett át ellenfelének, és még négyet hozzátett korábbi pontjaihoz. Három megnyert meccs után először szenvedett vereséget Sipőcz Béla. Hosszú ideig nagyarányú vereségének nem volt nyoma a pályán, hiszen 2-2-vel fordultak rá a második kilencre. Ellenfele, Csatári Zoltán viszont nullára hozta a táv második felét és hattal tudott nyerni. A hatpontosok csatáját Nagy István kezdte jobban és hét szakasz után 3-0-ra vezetett Cziráki Csaba ellen. A 10-esen jött ugyan a szépítés, de több Cziráki-pontot nem regisztráltak a score kártyán, míg Nagy tovább tudta növelni a távolságot a végéig. Török Tamás behúzta az első két szakaszt László Barnabás ellen, aki a hármason jelentkezett be egy részsikerrel. Török egy 4-0-s szériát produkált ezt követően és öttel vezetett féltávnál. A 12-esen véget is ért a meccs érdemi része, addigra 9-2-re elhúzott Török. Albert László nem állt ki Ferencz Róbert ellen, így utóbbié lett a három pont.

D LIGA

Gubán – Tóth: 7-2

Zsidai – Szabó K.: 0-0

Hinora – Koller: 5-0

Kun – Orovecz: 0-12

Gubán Tamás jó úton halad a harmadosztály felé, miután negyedik meccsét is behúzta. Pedig Tóth György szerzett vezetést és a meccs felénél is csak 2-1-re vezetett Gubán. Legközelebb viszont már csak az utolsó volt eredményes Tóth, addigra pedig már hétnél járt Gubán a szakaszgyőzelmeket tekintve. Orovecz Róbert szinte hiba nélkül hozta le a Kun Gábor elleni első kilencet és elhúzott 7-0-ra. Innen már nem volt visszaút Kun számára, Orovecz pedig alaposan rátaposott a gázra és még öttel szomorította ellenfelét. Koller Tamás nem tudott kiállni Hinora Ferenc ellen, utóbbi így meccs nélkül szerezte meg a három pontot. Szabó Krisztián és Zsidai Krisztián nem játszotta le a mérkőzését.

E LIGA

Pusztai – Császár: 11-0

Calvache – Horváth: 0-11

Az újoncok összecsapásán Calvache László több sérüléssel is bajlódva nem tudta megnehezíteni Horváth Attila dolgát, aki így második győzelmét arathatta. A csoport másik meccsén is 11-0-s eredmény született. Pusztai Tamás a táv feléig 6-0-s előnyt szorgoskodott össze és ezt már nem is engedte ki a kezéből, hiába küzdött nagyot Császár Zoltán.

Az ötödik fordulót a vb után, június 13. – július 3-ig bonyolítják.

Hírlevél

ne maradj le semmiről!