Nincs több kérdés, megvannak a bajnokok, feljutók és kiesők
FMPL

Hétfőn mind az öt ligában befejeződtek a küzdelmek az egyéni Footgolf Match Play League-ben. Bacskai Bence a HUN Footgolf Trophy Tour után az egy az egy elleni küzdelemsorozat legjobbja is lett.

Hárman is esélyesek voltak az elitliga bajnoki címére a záró kört megelőzően. Vígh Péter egy győzelemmel megkaparinthatta volna az A liga bajnoki címét. Ehhez a kiesés elől menekülő Pap Ferencet kellett volna megvernie. A rajt jól is sikerült, kettővel ellépett Vígh és féltávnál is 4-2-re vezetett. Pap azonban fordított és öttel a vége előtt már ő állt jobban (5-4). Vígh azonban visszavette a fórt és egy döntetlen szakaszra volt a győzelemtől, de a tizennyolcason Pap hosszabbításra mentette a meccset, amit ráadásul a hirtelen halálban meg is nyert, így két ponttal gazdagodott, míg Vígh csak eggyel. Ezzel időlegesen átvette ugyan a vezetést, de hátra volt még a Lengyel-Bacskai csata, ahol bármelyik fél rendes játékidős győzelme aranyat érhetett volna. Itt viszont Lengyel Béla nem állt ki, így Bacskai Bence ölébe hullott a három pont, egyúttal a bajnoki cím is. Igaz, csupán gólkülönbséggel verte meg Vígh Pétert, Lengyelnek így be kellett érnie a harmadik hellyel.

Fordulatos meccset játszott Renczés Gábor és Bodócs András. Utóbbi 2-0-s vezetését követően Renczés következett és tíz lyukat követően már 6-4-re ő vezetett. Itt befejeződött számára a szakaszgyőzelmek gyűjtése, Bodócs viszont a hajrában háromszor is jobb volt, amivel fordított és a három pontot is begyűjtötte. „Döntetlenes” kezdést követően Szabó László ragadta magához a vezetést és hét lyuk után 2-0-ra vezetett Mayer Zoltán ellen. Gyorsan jött a szépítés, de a folytatásban vagy ikszeltek vagy Szabóé lett a szakasz és így jutottak el a 16-osig, ahol már 5-1-es állásnál eldőlt a három pont sorsa. Az utolsó két helyen álló Papp Péter és Podusil György nem játszotta le mérkőzését egymás ellen, így kézenfogva távoznak idén a legjobbak közül és folytathatják a B ligában jövőre.

A LIGA

A legjobban várt mérkőzés az Ujszászi Balázs-ifj. Biró László derbi volt a B ligában. A győztes ugyanis az elitligában találja majd magát jövőre. Ujszászi járt már ott és 4-0-s rajttal jelezte, hogy újra oda szeretne tartozni. 10 lyuk után már csak 4-3 volt az előnye, és az utolsó öt lyuknak is „csak” 6-4-ről vágtak neki. Innen viszont négyszer is Ujszászi volt eredményes, és győzelme azt jelentette, a már korábban a feljutást kiharcoló Cziffra Zoltánnal együtt újra az elitligában szerepelhet(nek). Csatári Zoltán egy győzelemmel tarthatta életben bennmaradási esélyeit és meg is cselekedte, amit „megkövetelt a haza”. 2-0-val indított Mikulik Norbert ellen, és féltávnál is tartotta kétpontos fórját (3-1). Négy lyukkal a vége előtt már 5-1-re ment, amikor Mikulik megindította a hajrát és a 18-ashoz már 5-4-es állással értek oda. Csatári azonban behúzta az utolsó szakaszt és megszerezte a számára oly fontos három egységet. Érchegyi Csaba így mindenképpen nyerési kényszerben volt, és jól is kezdett Balázsi Csaba ellen, de klubtársa hamar fordított. Féltávnál 3-2 volt Balázsi javára, aki könyörtelen volt a második kilencen, ahol hét szakaszt is megnyert, egyet sem engedve át Érchegyinek, aki így kiesett a C ligába. Csatári így a legvégéig reménykedhetett, de mivel Rigó sérülése miatt nem állt ki Nagy Balázs ellen, Nagy három pontjának köszönhetően megúszta a kiesést, ellenben Csatárival. Cziffra Zoltán ligaelsőként jutott végül fel, miután a három pontot úgy zsebelte be, hogy a sérült György Dániel nem tudott ellene kiállni.

B LIGA

A C ligában szakadó esőben vívott egymással nagy csatát a harmadik helyre pályázó Molnár Attila és a kiesés elkerüléséért pályára lépő és győzelmi kényszerben lévő Kurdi Tamás. Egy pontnál egyik fél sem tudott többel meglépni, és hol az egyikük, hol a másikuk vezetett. Végül az utolsó szakaszon Molnár ikszre mentette a meccset, majd a ráadásban jobbnak bizonyult egy rúgással, így két pontjával megszerezte a bronzérmet. Kurdi az így megszerzett egy ponttal nem lélegezhetett fel, hiszen tűkön ülve várta az Albert-Szinte mérkőzés végét. Az így lépéskényszerbe kerülő Szinte András azonnal hátrányba került, de egyből egalizált is Albert László ellen, ám utóbbi percei következtek és féltávnál 4-1-re vezetett is Albert. 4-2-nél és 5-3-nál sem volt veszve semmi Szinte számára, de két szakaszgyőzelem Alberttől eldöntötte a meccset és azt is, hogy Bogár Krisztián mellett Szinte Andrásnak kell búcsúznia a harmadik osztálytól, Kurdi Tamás az utolsó pillanatban megmenekült. Sipőcz Béla úgy zárta három ponttal a sorozatot, hogy Zsuppán Péter nem állt ki ellene. Pont így gazdagodott három egységgel Nagy István is, mivel László Barnabás sérülés miatt nem vállalta a játékot.

C LIGA

Helyet cserélt a két feljutó. A már biztosan C ligás tagságát bebiztosító Juhár Tamás és Cziráki Csaba egymás elleni meccse örömjáték volt, bár a végeredmény fényében inkább Juhárnak. Az első kilencen csak egy szakasz dőlt el, ezzel Cziráki vezetett. Juhár fordított, majd 2-2-ről a hajrában csak utóbbi szerzett pontot, amivel megkaparintotta a liga első helyét. Tóth György masszív, 4-0-s kezdéssel alapozta meg győzelmét, Széll Csaba 4-1-nél és 5-2-nél még meccsben volt, de harmadik pontját már csak a 18-ason szerezte, addigra Tóth már hatig jutott, így beérte mostani ellenfelét. Mondhatni, óvatos duhajként csaptak bele a felek a Kovács János-Ferencz Róbert meccsbe és jutottak el 2-1-es Ferencz vezetéssel féltávig. Innen jobban megindult a pontszerzés, Kovács egy 4-0-s szériával fordított és hárommal a vége előtt már 5-2-re vezetett. Innen kettőt még nyert Ferencz, de az egyenlítéshez ez már nem volt elegendő. Sokáig megjósolhatatlan volt a Szabó Krisztián-Pusztai Tamás meccs kimenetele. Az első pont a nyolcason született, és 12 lyuk után is még 2-2-re álltak. Innen viszont már csak Szabó volt eredményes és nyerte meg utolsó mérkőzését a sorozatban.

D LIGA

Az E ligában a Bojtos Gergő-Kun Gábor mérkőzést nem játszották le. Ebből a ligából Orovecz Róbert és Gubán Tamás lépett eggyel feljebb.

E LIGA

Az FMPL idei kiírásából az alábbiak szereztek automatikus kvótát a legrangosabb és egyben vb-kvótát érő Masters sorozatra, amelynek selejtezőjére még ezen a héten lehet nevezni:

FMPL 2022 A liga 1-3. helyezett: Bacskai Bence, Vígh Péter, Lengyel Béla
FMPL 2022 B liga 1-2. helyezett: Cziffra Zoltán, Ujszászi Balázs
FMPL 2022 C liga 1. helyezett: Balán Gábor
FMPL 2022 D liga 1. helyezett: Juhár Tamás
FMPL 2022 E liga 1. helyezett: Orovecz Róbert

Hírlevél

ne maradj le semmiről!