Izgalmas végjáték, eldőlt minden bajnoki cím
HFTT 2022 Ujvári, Bacskai, Lengyel és Sipőcz

A HUN Footgolf Trophy Tour utolsó, 12. fordulóját rendezték vasárnap Bükön, a Greenfield Kék pályáján. Az már tudott volt, hogy a férfi bajnoki címet Bacskai Bence, a juniort pedig Sipőcz Artúr szerzi meg, de a szenior és a női elsőség kérdésére csak délután kaptunk választ.

Az már szombaton, a 11. fordulóban eldőlt, hogy Bacskai Bence megkaparintotta a magyar bajnoki címet, így számára és a friss utánpótlásbajnok Sipőcz Artúrnak már jutalomjáték lesz az utolsó játéknap. Rajtuk kívül viszont sokaknak volt izgulni valójuk, akik még az aranyért, dobogós pozíciókért és minél jobb év végi helyezésért hajtottak.

Ilyenek voltak a férfi kategória dobogós helyei is. Itt végül Bacskai mögött Mayer Zoltán a második, Lengyel Béla a harmadik helynek örülhetett.

A szenior bajnoki cím sorsa Lengyel Béla és a címvédő Renczés Gábor között dőlt el. Mivel Lengyel ma Renczés előtt végzett, meg tudta őrizni vezető helyét a végelszámolásnál is. A hatalmas hajrát kivágó Flink Jánosé lett a bronzérem a 45 év felettiek között.

A hölgyeknél ugyan ma ismét Kuchta Dóra volt jobb Ujvári Izabellánál, utóbbi így is elegendő pontot szerzett, hogy lehajrázza a trónkövetelőt, a tavalyi első Dreilinger Andrea lett a harmadik.

A mai, CarNet Mirai versenyt a végig napos időben négyen is -5-ös eredménnyel zárták az élen, így jöhetett a szétrúgás négyük között az elsőségért. Ezt egy maratoni párbajban Lengyel Béla nyerte Mayer Zoltánt, Flink Jánost és Simonyi Gábort megelőzve.

Végeredmény:

Férfi

1. Lengyel Béla

2. Mayer Zoltán

3. Flink János

Szenior

1. Lengyel Béla

2. Flink János

3. Bodócs András

Szenior 55+

1. Karakas Attila

2. Bársony Farkas

3. Tóth György

Női

1. Kuchta Dóra

2. Ujvári Izabella

3. Dreilinger Andrea

Női 45+

1. Bölcsföldi Ágnes

Junior:

1. Sipőcz Artúr

2. Kenéz Dániel

3. Németh Áron

TOVÁBBI EREDMÉNYEK

2022-es magyar bajnoki végeredmény

Junior

1. Sipőcz Artúr

2. Kenéz Dániel

3. Németh Áron

Női

1. Ujvári Izabella

2. Kuchta Dóra

3. Dreilinger Andrea

szenior

1. Lengyel Béla

2. Renczés Gábor

3. Flink János

férfi

1. Bacskai Bence

2. Mayer Zoltán

3. Lengyel Béla

Open férfi

1. Erős Gergely

2. Abonyi Péter

3. Mogyorósi Bence

Open női:

1. Palásti Kitti

2. Bodnár Ágnes

3. Jarabik Imola

A nyolcfős csapatversenyre a Royal Budapest, az UTE, az Eagles, a BFGT, a Nimród, a Royal Balaton, a Fair-way és az EMFGSE kvalifikált. A kétnapos csapatversenyt Bükön rendezik két hét múlva.

Az első ízben bevezetett flightbajnokságot Zsuppán Péter nyerte Lengyel Béla és Kuchta Dóra előtt.

A BAJNOKSÁG VÉGEREDMÉNYE

Hírlevél

ne maradj le semmiről!