Ők nyolcan maradtak versenyben
HUN Footgolf Masters 2022

A Balatonudvariban található Balaton Golf Club Eagle pályáját erős szélben háromszor is teljesítette a HUN Footgolf Masters mezőnye. A csoportkör végeztével kiderült, kik folytathatják a vasárnapi negyeddöntőben, ahol a tét a világbajnoki részvétel, valamint az igen magas ranglistapontok.

Az A csoport rögtön meglepetéssel indult, Bacskai Bence kikapott Gelencsér Gábortól. Következő két meccsét viszont behúzta a friss magyar bajnok, ami végül elég is volt számára a továbbjutáshoz. Papp Péter Ujszászi Balázs, majd Gelencsér legyőzésével az első helyről várta a harmadik kört, ahol viszont kikapott Bacskaitól. Mivel Gelencsér a záró körben legyűrte Ujszászit, a három hatpontos között a „gólkülönbség” rangsorolt, amiből Bacskai és Papp jött ki jobban és készülhet holnapra.

A B jelű négyes klubtársak döntetlenjével – Zsuppán Péter – Juhár Tamás: 6-6 – és Mayer Zoltán győzelmével (Lengyel Béla legnagyobb bánatára) indult. Lengyel Juhár ellen javított a második körben, Zsuppán pedig Mayer ellen gyűjtötte be első győzelmét. Így igen kiélezett volt a végjáték a csoportban, amit egy Mayer- és egy Lengyel-győzelem zárt le, ők ketten ezzel biztosították is helyüket a legjobb nyolc között.

A C csoport a döntetlenek kvartettje volt, Szabó László és Balázsi Csaba az első két meccsen kétszer remizett, viszont mivel mindketten hozták az utolsó fordulóbeli meccsüket, így veretlenül jutottak a legjobb négy közé. Vígh Péter bánkódhat ebből a négyesből talán a leginkább, hiszen két meccset követően még négy ponttal kedvező helyzetben volt. Az idén footgolfozni kezdő Papp Richárd is lemaradt a vasárnapi folytatásról, viszont hatalmas fegyvertény, hogy bejutott a Mastersre és ott pontot is tudott rabolni, és alaposan megizzasztotta a rutinosabb riválisokat.

A D jelű kvartettet száz százalékos teljesítménnyel nyerte meg Borbély István, aki a Podusil György elleni nyitómeccset egy ponttal húzta csak be, de aztán nagyarányú győzelmekkel kvalifikálta magát vasárnapra. Podusil az első fordulóban elszenvedett veresége után két győzelemmel csatlakozott a legjobb nyolc mezőnyéhez. A győzelemmel rajtoló Cziffra Zoltán, valamint a végül pont nélkül maradó Cziráki Csaba lemaradt a negyeddöntőről.

A torna erejét mutatja, hogy két fordulót követően sem biztos továbbjutót, sem biztos kiesőt nem lehetett találni a tizenhatos mezőnyben. A csoportkör végén pedig még az is előfordulhatott, hogy az A csoportból Gelencsér Gábor két győzelemmel ki tudott esni.

EREDMÉNYEK

A negyeddöntőket vasárnap reggel rendezik a Bogey pályán, ami után közvetlenül jön a két elődöntő, majd a bronzmérkőzés és a finálé.

RÁJÁTSZÁS

A legnagyobb tétje a vasárnap reggeli meccseknek Szabó László és Papp Péter számára van, egy esetleges győzelmükkel ugyanis kivívnák a világbajnoki részvételt. A többi hat játékos ugyanis már rendelkezik kvótával.

Hírlevél

ne maradj le semmiről!