Őrületes hajrá jön a párosoknál
Footgolf Match Play Open

A Páros Footgolf Match Play Open csoportköréből már csak egy forduló maradt, komoly tétje lesz néhány derbinek.

A csoport

A Csatári-Szabó és a Hajdara-Sipőcz páros már korábban továbbjutott, így is volt tétje a Csatári-Szabó és a Ferencz-Hinora meccsnek. Előbbi a csoportelsőségért, utóbbi a két legjobb csoportharmadik helyéért küzd. Bizony, jó kis meccs kerekedett belőle, Hinoráék 3-1-re elléptek az első kilencen, de Szabóék a 13-ason utolérték őket (3-3). A 14-es Ferenczéké lett, az újabb egalizálásra pedig a 17-es szakasz befejezéséig kellett várni. A 18-ason kialakult döntetlen a hosszabbítást jelentette, ahol a második szakasz döntött Hinoráék javára. Ferencz és Hinora nem lép többet pályára, 8 ponttal várják a végkifejletet a csoportharmadikok között.

B csoport

A két kilencpontos duó meccsét a Balázsi-Mayer kettős nyerte Dreilinger és Nagy ellen. A csoportelsőséget is érő győzelemnek egy 3-0-s rajttal (négy lyuk után) alapoztak meg. A tizenegyes után már csak 3-2 volt a fórjuk, a sok ikszet hozó meccsen Balázsiék a 17-esen lélegezhettek fel, azt nyerve állították be a 4-2-es végeredményt. Fenti meccs tükrében a később játszott Pivarcsek-Tóth – Kárpáti-László meccs résztvevőiből csak utóbbiak érhették volna el a biztos második helyet, ha megfelelő arányban nyerik hátralévő két mérkőzésüket. Az első akadály azonban kifogott rajtuk, Tóthék jól kezdtek és nagyjából a meccs feléig megnyugtató, négypontos fórt szorgoskodtak össze (5-1). Ráadásul a hajrában is eredményesebbek voltak, így 8-3-ra nyertek.

Mayerék és Dreilingerék továbbmentek, Pivarcsekék a két legjobb harmadik hely valamelyikét próbálják majd megkaparíntani az utolsó körben.

C csoport

Weiszenberger sérülése miatt Koreny és Papp R. három ponttal gazdagodott, mivel a Hegyi-Weiszenberger kettős nem tudott kiállni ellenük. A Lengyel-Simonyi – Palásti-Zsidai meccset nem játszották le.

Lengyelék és Zsidaiék készülhetnek a tavaszi folytatásra, Korenyék a legjobb csoportharmadik hely megszerzésében reménykedhetnek.

D csoport

Előzött a Papp P.-Podusil duó és már tovább is jutott, miután legyőzte a korábbi éllovas Főfai-Ujszászi duót. Pedig Főfaiék kezdtek jobban, de Podusilék a meccs felénél 3-1-re vezettek. Innen még 3-2-re zárkóztak Ujszásziék, de a hajrában Pappék még meglendültek és végül 6-2-re nyertek.

Podusilék mögött a második helyről az utolsó fordulóbeli Bársony-Vörös – Főfai-Ujszászi meccs dönt majd.

E csoport

Bodócs és Lévai nem tudott kiállni a mérkőzésre, így Németh Gábor és Németh Péter meccs nélkül kapott három pontot, ráadásul ezzel be is előzték Lévaiékat.

Az eddig száz százalékos és már biztos csoportelső Gubánék, ha 18-cal győznek Némethék ellen, Bodócsék már akkor sem futhatnak be továbbjutó másodikként, abban az esetben a gólkülönbség egyenlő lenne ugyan a riválisok között, de a több rúgott gól Némethék második helyét eredményezné.

F csoport

A csoportelsőségről volt hivatott dönteni a Flink-Zsuppán – Bendly-Török mérkőzés. A két hatpontos derbijét utóbbiak kezdték jobban, de féltávnál Flinkék már 4-1-re vezettek. Törökék szorossá tették a végjátékot és zárkóztak 5-4-re, de az utolsó négy lyukon háromszor is Zsuppánék voltak jobbak. A győztesek első helyen, a mostani vesztesek második helyen jutottak tovább a tavaszi folytatásra.

G csoport

Molnár betegsége miatt féloldalas volt a Gelencsér-Molnár kettős, utóbbi csak a kezdőrúgásnál bábáskodott, a munka dandárja Gelencsérre maradt. Aki jól is kezdett a veretlen Balán G.-Karakas duóval szemben, 2-0-ra és 3-1-re is vezetett. A 13-as után már Karakasék vezettek (4-3), de az utolsó 3 szakasz előtt 4-4 volt az állás. Az utolsó hármat viszont Balánék egytől egyig behúzták és száz százalékos mérleggel jutottak tovább.

Fazekas és Póka úgy előzheti meg a Gelencsér-Molnár duót, ha legalább öt pontnyi különbséggel tud nyerni ellenük az utolsó körben.

A csoportelsők és csoportmásodik mellett a négyfős csoportok két legjobb csoportharmadikja is továbbjut. Az utolsó kör előtt ez jelenleg a Ferencz-Hinora és a Bársony-Vörös kettős.

A hatodik fordulót csütörtöktől két héten át, december 14-ig lehet lebonyolítani.

Hírlevél

ne maradj le semmiről!