Nincs több kérdés, ők folytatják tavasszal
Footgolf Match Play Open

A hatodik fordulóval zárult az Egyéni FMPO csoportköre, egyúttal kiderült, melyik az a 16 játékos, akik tavasszal folytathatják.

A csoport

Cziráki Csaba egy győzelemre volt a továbbjutástól, igaz, ehhez a csoportgyőztes Papp Pétert kellett volna legyőznie és egyúttal Hinora Ferencet megelőzve elcsípni a második helyet. Jól is indult számára a meccs, a harmadik lyukon előnybe került, de a 9-es után már Papp vezetett 4-1-re. A második kilencen csak két szakaszt tudott nyerni Cziráki, így az egyenlítés és a továbbjutás nem jöhetett össze. Papp mögött Hinora kvalifikálta magát a legjobb 16 közé.

B csoport

Zsidai Krisztián nem állt ki László Barnabás ellen, aki így második helyen jutott tovább Balán Gábor mögött.

C csoport

Ujszászi Balázs betegsége miatt nem tudta vállalni a játékot Mayer Zoltán ellen, utóbbi Török Tamás mögött jutott tovább a legjobb 16 közé.

D csoport

A D csoport továbbjutóinak kiléte már tudott volt, így játszott egymással a kvalifikációt már bezsebelő Lengyel Béla és Albert László. Utóbbi közel volt ahhoz, hogy elkapja a még veretlen Lengyelt, hét lyukkal a vége előtt ugyanis kettővel vezetett (1-3). Innen viszont Lengyel volt csak eredményes és 5-3-ra fordítva megőrizte makulátlan mérlegét és elsőként jutott tovább a szintén nyolcaddöntős Albertet maga mögött tartva.

E csoport

Az már korábban eldőlt, hogy az E jelű kvartettből Balázsi Csaba és Orovecz Róbert mennek tovább, a kérdés csak az volt, melyikük végez a csoport élén. Egymás elleni zárómeccsüket Orovecz Róbert kezdte jobban, 1-0-ra és 3-1-re is vezetett, de Balázsi a második kilenc elején egy 3-0-s rohammal fordított, majd 5-3-ra ő állt jobban, mikor már csak három szakasz volt hátra. Orovecz a 17-est tudta megnyerni, így minimalizálta a hátrátnyt, de egyenlíteni már nem tudott. Balázsi csoportelsőként, Orovecz -másodikként ment tovább.

F csoport

A négyes egyetlen kérdése a Podusil György mögött kiadó második pozíció volt, amire mind a három játékos hat pontosként aspirált. Közülük Nagy Balázs és Molnár Attila egymás ellen meccselt, ráadásul időben ez a találkozó volt hamarabb. Így abban a tudatban léptek pályára, a győztes lépéselőnybe kerül mindenképp Szabó Krisztiánnal szemben. Nagy egy 3-0-s szériával nyitott és féltávnál is hárommal vezetett (1-4). Molnár a 10. és 15. szakasz között nem veszített és mivel négyszer jobb volt, már ő állt jobban (5-4). Nagy a tizenhatoson egy outot kihasználva egyenlített és mivel az utolsó kettőn ikszeltek, jöhetett a hirtelen halál. Ott négy ikszes szakasz után az ötödik lyuk döntött, pár centin múlott, de Molnár labdája kettőből leesett és ezzel Nagyot már biztosan megelőzte. De a drámai fordulat még hátra volt a Szabó-Podusil meccsen. A már továbbjutó Podusil György ellen Szabó Krisztián az első kilencen 1-0-ra és 3-1-re is vezetett már, de a 12-est követően már Podusil állt nyerésre (3-4). Az utolsó három lyukhoz is így érkeztek, ahol mindannyiszor Szabó volt jobb és 6-4-re megnyerte a számára oly fontos csatát, ezzel pedig az alaposan felbolydult csoportban az utolsó játéknapig továbbjutónak tűnő Molnár hoppon maradt – akárcsak a második helyen kiemelt Nagy Balázs. Podusil mögött így Szabó jutott tovább.

G csoport

Hét egymást követő hosszabbításos vereséget követően megszakadt Kurdi Tamás rossz szériája. Ráadásul mindez a csoportelső Simonyi Gábor ellen. Négy lyuk után 2-0-ra vezetett Kurdi, hat lyuk után 2-1-re álltak. A dráma a végén jött, ugyanis kilenc szakasznyi iksz után a 16-ost és a 17-est nyerve Simonyi fordított (2-3), de a 18-as Kurdié lett (3-3). A hirtelen halált ezúttal Kurdi nyerte, amivel hét elvesztett hosszabbítást számláló sorozat végére tett pontot. Balogh István nem állt ki Juhár Tamás ellen, így a kizárás sorsára jutott, a továbbjutók kilétét ez már nem befolyásolta.

H csoport

Szabó László csoportelsőként továbbjutva csapott össze a továbbjutásról már lecsúszó Ferencz Róberttel, de így is fordulatos meccset produkáltak. Szabó gyors vezetését követően Ferencz fordított (1-3), de féltávnál megint Szabó állt jobban (4-3). Hattal a vége előtt is nála volt az előny (5-4), de Ferencz a 16-oson egyenlített. Az utolsó kettőn kialakult egyenlő rúgásszám következtében jöhetett a playoff, amit a második szakaszon Ferencz nyert meg, két pontot begyűjtve ezzel. A másik, már tét nélküli meccsen Koller Tamás ráijesztett a már továbbjutó Pap Ferencre, de 1-2-ről Pap egy-kettőre fordított és féltávnál már 4-2-re vezetett. Innen még 4-3-ra feljött Koller, és 6-4-nél még három lyuk hátra volt, de innen már csak Pap szerzett szakaszgyőzelmet és nyert 8-4-re.

MÉRKŐZÉSEK

A nyolcaddöntő sorsolását a januári MFGSZ Gálán tartják, a sorozat február 28-án folytatódik az egyenes kieséses szakasszal.

Hírlevél

ne maradj le semmiről!