Megvannak a továbbjutó párosok
Footgolf Match Play Open

A Páros Footgolf Match Play Open csoportkörének utolsó fordulója váratlan fordulatokban bővlekedett, ami után kialakult a legjobb 16 mezőnye.

A csoport

A csoportelsőségről döntött a Csatári-Szabó – Hajdara-Sipőcz mérkőzés. 11 lyuk után előbbiek 5-0-ra vezettek, és ugyan a 14-es után csak három volt a különbség (5-2), Csatáriék innen már nem engedték ki a győzelmet a kezükből és végül 7-3-ra nyertek. A nyolcpontos Ferencz-Hinora kettős is kvalifikálta magát a legjobb 16 közé, mint legjobb csoportharmadik.

B csoport

A Pivarcsek-Tóth kettős az egyik továbbjutást érő harmadik hely megcsípésének reményében lépett pályára a már továbbjutó Balázsi-Mayer duó ellen. A meccs harmadnál a győzelemtől azonban már messze kerültek, az első hat lyukat nyerték Mayerék és csupán egy szakaszt engedtek át Tóthéknak a mérkőzés során. Ráadásul a harmadik helyezettek között csak a harmadik legjobbak voltak, így lemaradtak a tavaszi folytatásról. A második helyen a Dreilinger N.-Nagy B. páros ment tovább. Az utolsó fordulóban Kárpáti és László jobban kezdett ellenük (0-1 az 1-es után), de legközelebb már csak a 17-esen rúgtak kevesebbet ellenfelüknél. Nagyék ezt kihasználva fordítottak és 6-2-re nyertek.

C csoport

Lengyel és Simonyi csoportelsőhöz méltóan az utolsó meccsüket is hozták. Az első kilencen 3-0-ra vezettek Hegyi és Weiszenberger ellen. 4-0 után még épp időben szépítettek utóbbiak, de innen már csak 1-1 szakasz dőlt el, így 5-2-re Lengyelék bizonyultak jobbnak. Ugyan korábban úgy tűnt, Palásti és Zsidai már ott lesz a nyolcaddöntőben, második ki nem állásuk viszont a kizárást vonta maga után. Így a Koreny Joahim-Papp Richárd kettős ment tovább Lengyel és Simonyi mögött másodikként. Ráadásul a Hegyi-Weiszenberger páros második legjobb csoportharmadikként is megérheti a kupatavaszt.

D csoport

Papp és Podusil már korábban továbbjutott, a második helyért a Bársony-Vörös és a Főfai-Ujszászi páros volt harcban. Egymás elleni meccsüket nem játszották le a hatodik fordulóban, ami Bársonyék második ki nem állása volt, így a kizárás sorsára jutottak, a két továbbjutó meghatározása igen csak leegyszerűsödött.

E csoport

A Gubán-Kurdi kettős első, a Németh G.-Németh P. páros második helyen ment tovább már korábban, de így is izgalmas meccset produkáltak. Főleg igaz ez a végjátékra, ugyanis 2-2-vel jutottak el az utolsó négy lyukig. Ott egy 3-0-s rohammal a két Németh behúzta a győzelmet (5-2).

F csoport

A Bacskai P.-Pusztai apa-lánya páros nem állt ki az utolsó mérkőzésre, így Flink és Zsuppán száz százalékos maradhatott játék nélkül is, mögöttük Bendly és Török ment tovább.

G csoport

A Fazekas-Póka páros egyetlen módon juthatott tovább, ha legalább öttel legyőzi klubtársaikat, a Gelencsér-Molnár párost. Ennek megfelelően is kezdtek, nyerték az első lyukat, de utána 10 lyukon át ikszeltek. Gelencsérék a 12-esen egyenlítettek, majd Pókáék ismét előnybe kerültek, de a 15-ösön 2-2-re módosuló állás azt már eldöntötte, hogy Molnárék folytathatják tavasszal, de csapattársaik így is nyerni tudtak, végül 4-2-re. A veretlen Balán G.-Karakas páros mögött Gelencsér és Molnár jutott tovább, jobb gólkülönbségüknek köszönhetően.

A csoportelsők és csoportmásodik mellett a négyfős csoportok két legjobb csoportharmadikja is továbbjutott. A március 2-án kezdődő nyolcaddöntők sorsolását a januári MFGSZ Gálán tartják.

Hírlevél

ne maradj le semmiről!