Szlovák győzelem a FIFG 500-as magyar tornán
Jan Kozak

A kétnapos, büki FIFG 500-as tornát Jan Kozak nyerte, aki mondhatni, rajt-cél győzelmet aratott, miután az első nap után is ő állt az élen. Északi szomszédaink és a magyarok domináltak a dobogós helyekért vívott csatákban. Új nevet kaptak a büki pályák.

Klasszisok sorát vonultatta fel az idei legrangosabb magyar verseny, a második legmagasabb, FIFG 500-as besorolású torna, a Hungarian Footgolf Open Bükön, a Greenfield 2×18 szakaszos footgolf pályáin. A regnáló és a sportág első világbajnoka, Bacskai Bence és Lengyel Béla mellett Matias Perrone, Stefano Grigolo és Lucia Cermakova is nyert korábban vb-t, ráadásul az idén nyáron rendezett Major (legrangosabb besorolású torna) olasz- és franciaországi győztese, a cseh Jiri Simandl és a szlovák Ivan Andrej is az elrúgókhoz állt és akkor az össze vb-érmes felsorolásába nem is kezdünk bele.

Jan Kozak már az első nap úgy teljesített, hogy sejthető volt, valamilyen kupát hazavisz. Így is lett, két nap alatt -14-es eredménnyel ért fel a csúcsra. Két honfitársa, Ivan Andrej és Martin Simoncic egyetlen rúgással maradt le tőle, a második helyért rendezett szétrúgást előbbi nyerte. Szabó László negyedmagával lett negyedik, ezzel a magyar bajnoki versenysorozatban ő szerezte a legtöbb pontot a fordulóban. A HUN Footgolf Trophy Tour nyolcadik állomásán Bacskai Bence lett a második, míg a tini Sipőcz Artúr a harmadik a magyar férfi mezőnyben.

A szenioroknál Bodócs András nyert egy rúgással Lengyel Béla előtt, a két orlandói csapatbronzérmesünk mögött Milan Kristovic lett a harmadik, a szlovén a korábbi világbajnok Stefano Grigolót szorította le a dobogóról. A magyar bajnoki versenyfutásban Németh Gábor futott be harmadikként.

Az 55 év felettiek különversenyében a szlovák Stefan Blahovec diadalmaskodott, honfitársa, Jan Holic lett a második, míg Tóth György a harmadik.

A hölgyeknél a pár hete vb-elsőséget ünneplő Lucia Cermakova nyert, mögötte a magyar tehetség, Kuchta Dóra kaparintotta meg az ezüstöt, míg a vb-t sérülés miatt kihagyó szlovák kiválóság, Rebeka Rezna nyert bronzot. Kuchta mögött Bacskai Anna másodikként, Bakó-Szántay Georgina harmadikkénzt zárt.

A legjobb junior Badó Máté lett, aki az első napi remeklésének is köszönhetően (abszolút 20. hely) nem talált legyőzőre kategóriájában, László Benjámin második, a szlovén Matic Podgorsek harmadik helyet ünnepelhetett.

A csapatversenyt a szlovákok nyerték a magyarok és az argentinok előtt.

EREDMÉNYEK

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA

A HFTT a FIFG 100-as 9. fordulóval majd augusztus 13-án folytatódik Balatonudvariban.

A díjátadó különleges és felemelő pillanata volt, mikor Vörös Dávid MFGSZ elnök bejelentette, a Greenfield Zöld és Kék pályáját mostantól, a két magyar világbajnoknak dedikálva Lengyel, illetve Bacskai pályának hívják.

Lengyel és Bacskai

Hírlevél

ne maradj le semmiről!