Az igazi magyar BB: Béla és Bence nevét viseli a két büki pálya
Lengyel és Bacskai

A 2012-es első magyar világbajnok, Lengyel Béla, valamint a 2023-ban csúcsra érő Bacskai Bence után nevezte el a Magyar Footgolf Szövetség a Greenfield Zöld és Kék pályáját.

A 2021-es Európa-bajnokságon debütált és azóta aktív résztvevője a footgolf versenyeknek a büki Greenfield két, 18 szakaszos footgolf pályája. Az akkor Zöld, illetve Kék pályára keresztelt pályákat mostantól Lengyel és Bacskai pályának hívják hazánk két egyéni világbajnoka előtt tisztelegve. A hétvégi Hungarian Footgolf Open díjátadóján jelentette be a hírt a szövetség első embere, Vörös Dávid úgy, hogy az érintettek mit sem sejtettek.

Annyit mondtak a díjátadó elején, hogy majd ki kell mennem, de fogalmam sem volt, hogy miért. Aztán mikor Bencét is kihívták, akkor sejtettem, hogy valami készül, de még akkor sem tudtam, hogy mi. Aztán a Kék és Zöld pálya említésekor leesett a tantusz. Óriási megtiszteltetés és hatalmas gesztus. Jóleső érzés, hogy elismerik, ha az ember letett valamit az asztalra ebben a sportágban” – mondta nem sokkal a speciális díj átvételét követően Lengyel Béla (fenti képen balra).

Nagy büszkeséggel tölt el, hogy azon kevesek egyike lehetek, akiről pályát neveznek el. Az ember tudja, hogy hova helyezze magát a világban, legalábbis én ilyen vagyok. Tudom, milyen sportértéke van ennek, tudom, mennyi munkám van benne, hogy világbajnok lettem. Igyekszem két lábbal a földön maradni és nem elszállni ettől az egész pozitív miliőtől, ami most körülvesz a győzelmet követően” – fogalmazott Bacskai Bence.

Hírlevél

ne maradj le semmiről!