Megjósolhatatlan, mi vár ránk a hajrában
FMPL

Az Egyéni Footgolf Match Play League legfelső osztályában úgy összerázódott a mezőny, hogy itt most még tényleg minden lehet és az ellenkezője is. A többi osztályban a következő forduló után viszont szinte biztos, hogy tisztul a kép.

A LIGA

Bodócs – Renczés: 8-6

Ujszászi – Mayer: 4-7

Vígh – Bacskai: 4-5

Szabó L. – Lengyel: 5-2

Pap – Cziffra: 3-4

Bodócs András és Renczés Gábor pontgazdag csatát vívott egymással, csupán 4 szakasz lett döntetlen. Az adok-kapok féltávnál 4-4-et jelentett, majd a 14-esre kettő pont előnyt szedett össze Bodócs. Végül a 17-esen tudta megnyerni a csatát. Összerázódott elől a mezőny, ugyanis Szabó László Lengyel Bélát győzte le. Korán megszerzett vezetésével jól sáfárkodott és egyszer sem engedte egynél közelebb Lengyelt, akit ráadásul úgy tartott két ponton, hogy az első világbajnok a hetesen jegyezte utolsó részsikerét. A dobogóért harcoló Mayer Zoltán jó hajrájának köszönhetően győzte le a bennmaradásért harcoló Ujszászi Balázst. Utóbbié volt ugyanis az első pont és a 12-es után, visszavéve a vezetést, 4-3-ra jobban állt. A végjátékban azonban Mayer fordítani tudott. Csak a végén dőlt el Vígh Péter és Bacskai Bence meccse. Előbbi 2-0-s vezetését a meccs feléig ledolgozta a világbajnok, majd ő vezetett kettővel, mikor már csak négy lyuk volt hátra. Vígh még szépített, de a 17-esen eldőlt a három pont sorsa. Az első hét lyukon nem született pont Pap Ferenc és Cziffra Zoltán meccsén. A jeget Pap törte meg a nyolcason, de a második kilenc Cziffrának sikerült jobban. Fordított és végül a 17-esen bebiztosította győzelmét.

B LIGA

Mikulik – György D.: 3-8

Balázsi – Molnár: 4-5 (hosszabbítás után)

Balán – Rigó: 6-3

Papp – Zsuppán: 8-0

Nagy B. – Podusil: 2-9

Balán Gábor nem lassít és hatodszor is győztesen hagyta el a pályát. Pedig Rigó jobban startolt,két lyuk után 2-0-ra vezetett, és még a 10-esen is csak 2-2 volt az állás. Rigó azonban csak az utolsó lyukon volt újra jobb és addig Balán eldöntötte a három pont sorsát. György Dániel nem akart lemaradni az éllovastól, miközben Mikulik Norbert a bennmaradásért küzdve megszerezte a vezetést ellen. György azonban az ötös után már jobban állt és a 13-ason, 7-1-es vezetésnél már biztos volt a sikere. Az első szakaszt Molnár Attila nyerte Balázsi Csaba ellen, de a hatos után már hárompontos hátrányban volt (4-1). A 14-esen tudott Molnár egyenlíteni (4-4) és ugyan a 18-ason centik választották el a labdáját az outtól, döntetlen lett a szakasz és egyúttal a meccs is. A playoff pedig már az első szakaszon eldőlt, ahol Molnár kihasználta a fordulót szintén hat ponttal kezdő ellenfele hibáját és két ponttal gazdagodva távolodott el a kieső zónától. Papp Péter nem akar lemaradni az esélyről, hogy visszajusson az elitligába, ennek az erőfeszítésnek most Zsuppán Péter itta meg a levét, aki 8-0-s vereségbe szaladt bele. Podusil György ellenállhatatlanul kezdett Nagy Balázs legnagyobb bánatára, aki a kilencest kezdve már 7-0-s hátrányban találta magát. Innen már nem volt visszaút és Podusil kaparintotta meg a három egységet.

C LIGA

Juhár – László Ba.: 6-1

Csatári – Török: 7-4

Nagy I. – Sipőcz B.: 10-4

Ferencz – Kurdi: 2-6

6/6 Juhár Tamás mérlege, László Barnabás sem tudta feltartóztani a másodosztályba igyekvő volt válogatott védőt. Juhár 3-0-val indított, majd jött ugyan a szépítés, de több pontot nem tudott elcsípni László az éllovastól. A feljutásért folyó csatában Csatári Zoltán fontos meccsen győzött a fordulót a második helyen kezdő Török Tamás ellen. Hamar kétpontos előnybe került, amit sokáig tartott Török pontszerzései ellenére is, majd a fordulás után egy 3-0-s rohammal eldöntötte a rangadót. Nagy István is előzött és már ő a második. Sipőcz Béla ellen sokáig szoros volt a meccs. Nagy hamar kettővel vezetett, de a 11-esen 4-4-re álltak. Innen viszont csak Nagy volt eredményes és továbbjutó helyről várja a folytatást. Kurdi Tamás eltávolodott a kieső zónától. Hat szakasz után még 1-1-re álltak Ferencz Róberttel, utóbbi viszont már csak a 16-oson volt eredményes, ezt pedig alaposan kihasználta Kurdi és három ponttal távozhatott Lőrincről.

D LIGA

Zsidai – Póka: 3-6

Kun – Tóth: 0-5

Hinora – Szabó K.: 0-5

Póka Viktor remekül kezdett Zsidai Krisztián ellen ezen a „hatpontos” meccsen, de utóbbi a hetesen egalizálni tudott (2-2). A fordulás után megint Póka került előnybe és a végéig tartotta egy-két pontos fórját, ami a végére háromra duzzadt és beérte legyőzöttjét pontszámban. Kun Gábor sérülése miatt nem tudott kiállni Tóth György ellen. A Hinora Ferenc – Szabó Krisztián meccset elkezdték, de a villámlás miatt félbeszakadt meccset már nem folytatták és a három pontot Szabó kapta meg.

E LIGA

Pusztai – Horváth: 3-5

Császár – Vörös: 2-10

Kiélezett csatában kaparintotta meg a három pontot Horváth Attila. Pusztai Tamás vezetett, de a meccs felénél már Horváth állt jobban (1-3). Pusztai kétszer is feljött egyre, de Horváth így sem engedte ki a kezéből a győzelmet. Két lyuk után 1-1-re állt Császár Zoltán és Vörös Dávid mérkőzése. Innen a feljutásra pályázó Vörös ellépett 4-1-re. Ekkor még jött a zárkózás 4-2-re, de a végét még megnyomta Vörös és több nyert szakasszal vezeti a ligát Horváth előtt.

A hetedik fordulót július 25-től három héten át bonyolítják.

Hírlevél

ne maradj le semmiről!