Hatalmas változásokat jelentett be a nemzetközi szövetség
FIFGofficiallogo

Magyar idő szerint 14 órakor tartották a Nemzetközi Footgolf Szövetség (FIFG) online közgyűlését, melynek legelején jött a sokak által prognosztizált bejelentés, miszerint távozik a FIFG éléről az amerikai Laura Balestrini.

A közgyűlés hivatalos napirendi pontjai előtt jelentette be Laura Balestrini, hogy kevesebb, mint két évvel megválasztását követően lemond a FIFG (Federation for International FootGolf) elnöki posztjáról. A 2024. januári közgyűlésig átmenetileg az első alelnök, a szlovén Aleks Kravanja vezeti az ernyőszervezetet.

Az első napirendi pontként a küldöttek szavaztak Nagy-Britannia és az európai szövetség felvételéről, mint régiós tag, szavazati jog nélkül. Mindkettőt elfogadták, utóbbinál csak Magyarország szavazott nemmel a svájci Guy Pernet által vezetett és létezéséről, valamint létjogosultságáról egyelőre semmilyen hivatalos iratot a tagjainak be nem mutató EFGA felvételének szavazásakor.

Romuald Pretot lemondott a kincstárnoki pozícióról, amit a svájci Guy Pernet vesz át, miután egyetlen javasolt jelöltként a küldöttek megszavazták őt.

A következő világeseményekről és Bluegolf rendszer esetleges cseréjéről döntés egyelőre nem született.

Hírlevél

ne maradj le semmiről!