Túl a táv egyharmadán
FMPL

Szépen megritkult a száz százalékosok száma az Egyéni Footgolf Match Play League harmadik fordulóját követően, de van olyan liga, ahol három makulátlan mérlegű játékos is található.

A Liga

Renczés Gábor maradt veretlen. Az első kilencen 8 döntetlen mellett egy szakaszt tudott nyerni Balán Gábor ellen. A 11-es is az övé lett, majd a hajrában a 16-oson, 4-0-nál le is zárta a meccset. Bodócs András elvesztette veretlenségét, de így is pontot szerzett, míg Vígh Péter az első fordulós, hosszabbításos vereséget követően ezúttal nyerni tudott egy playoffot. Vígh 4-0-ra ment pedig már 8 lyuk után, de Bodócs a 17-es után már jobban állt (5-4 oda), és Víghnek kellett hosszabbításra mentenie a meccset, amit aztán a hirtelen halál harmadik szakaszán tudott megnyerni. Papp Péter 3-0-ra hozva az első kilencet, bejelentkezett első győzelmére, és ugyan György Dániel még időben szépített, a 15-ösön visszaállt a hárompontos különbség és a 16-oson el is dőlt a meccs. A forduló előtt kieső helyen tanyázó Lengyel Béla és Cziffra Zoltán egymás ellen meccselt. Kiegyenlített meccsükön Cziffra kétszeri vezetését még egalizálta Lengyel, a hajrában aztán 4-2-re ellépett Cziffra. A 17-esen még életben maradtak pontszerzési reményei Lengyelnek, de az utolsó lyukon Cziffra volt jobb. Mayer Zoltán sérülése miatt Szabó László játék nélkül jutott három ponthoz.


B Liga

Juhár Tamás maradt három kör után az egyetlen száz százalékos a másodosztályban. Háromszor vezetett Balázsi Csaba ellen úgy, hogy ellenfele aztán mindannyiszor egalizált. 4-3 után viszont újabb Juhár pont íródott és a hajrában döntetlenekkel meg is nyerte a Vasas játékosa a derbit. Közel járt Molnár Attila, hogy harmadszor is győztesen hagyja el a pályát, kígyótérről eltett labdáival sokkolta Podusil Györgyöt, aki eleinte hiába egyenlített, vezetni nem tudott. 4-3-as Molnár vezetésnél a 13-ason az 5-3-hoz is labdája volt az EMFGSE játékosának, de a ziccer kimaradt, Podusil pedig egy 3-0-s szériával fordított és a 17-esen megnyerte a meccset. Sipőcz Béla kezdett jobban Csatári Zoltán ellen és 6 lyuk után 5-1-re, féltávnál 5-2-re vezetett. A második kilencen azonban nem írt pontot és Csatári a 15-ösön utolérte, majd fordított és a 17-esen nyerni tudott. A táv első harmadát követően Pap Ferenc 3-0-ra elment Nagy Balázzsal szemben, aki a meccs közepén jobb volt és feljött 3-2-re. Az utolsó hatot viszont Pap 5-0 arányban behúzta. Több szempontból drámai meccset produkált Török Tamás és Ujszászi Balázs. Utóbbi kétszer is vezetett az elején, de Török 4-2-re ment „félidőben”. A 12-es után megint Ujszászi állt jobban (5-4, sőt, kettővel később is még vezetett (6-5). De most Török tartogatott egy 3-0-s rohamot, amivel a 17-esen lezárta a találkozót. A találkozó drámaiságát fokozta, hogy Töröknek egy labdától fájdalmas búcsút kellett vennie, miután azzal egy faág végzett.


C Liga

Gubán Tamás a forduló egyik legnagyobb arányú győzelmét aratta. Rögtön nyerte az első három szakaszt, és 6-0-ra vezetett féltávnál. Szabó Krisztiánnak szakaszgyőzelmet sem engedett és végül tízzel nyerte a meccset. Élvezetes meccset produkált Orovecz Róbert és Kurdi Tamás, akik csupán háromszor ikszeltek a találkozójukon. Váltott vezetést követően 4-4-gyel fordultak rá a második kilencre, ahol Orovecz megugrott hárommal, és ugyan Kurdi visszajött a meccsbe, a 17-esen Orovecz eldöntötte a találkozót. A rendes játékidőben még nyeretlenek csatájában Ferencz Róbert szerzett vezetést és 1-1 után 3-1-re elment 8 lyuk után, majd 3-2-t követően a második kilencre fordulva újabb két lyukat nyerve 5-2-vel értek a hajrához. Tóth György az utolsó szalmaszálba kapaszkodva 5-4-re feljött kettővel a vége előtt, de Ferencz a 17-esen lezárta a meccset. Közönségszórakoztató, pontgazdag meccset produkált Nagy István és Póka Viktor, végül előbbi örülhetett. Póka uralta sokáig a meccset, miután korán megszerzett kétpontos fórját a meccs feléig tartotta. A 11-esen 5-5-re módosult az állás, majd Nagy kétszer is előnybe került, 6-6 után megszerzett vezetését pedig már nem is engedte ki a kezéből és a 16-oson, 9-6-nál le is zárta a legfőbb kérdést. Zsidai Krisztián kezdett jobban Cziráki Csaba ellen és fokozatosan növelte előnyét (2-0, 4-1, majd 6-2 a 11-es után) és innen már nem volt visszaút, Zsidaié lett a három pont.


D Liga

Kollár Dániel remekelt az Albert pályán és -5-ös eredményt elérve csupán egyetlen ikszet engedélyezett Császár Zoltánnak. László Barnabás maradt veretlen, míg Katona István nyeretlen. László 3-0-val nyitott, de a 8-as után 3-3-ra álltak. László visszavette a fórt, de még hárommal a vége előtt is csak eggyel vezetett, ahol aztán még kettőt rápakolt előnyére. Horváth Attila is makulátlan mérleggel bír, miután legyőzte Szmolicza Gábort. 5 lyuk után 2-0-ra ment, de Szmolicza fordított és ő állt jobban a 11-es után. Horváth következett megint, aki egy 3-0-s rohammal visszavette a fórt és ugyan még 5-4 is volt az állás, már nem engedte ki kezéből a győzelmet. Vörös Dávid ki nem állása miatt Krizbai Ádám gazdagodott három egységgel.

A negyedik fordulót keddtől május 27-ig lehet bonyolítani.

Hírlevél

ne maradj le semmiről!