Világbajnokveréssel folytatódott a match play sorozat
FMPL

Folytatódott az Egyéni Footgolf Match Play League. Az öt osztályban már az ötödik fordulón is túl vannak a játékosok.

A LIGA

Renczés – Ujszászi: 8-4

Bacskai – Szabó L.: 5-6

Lengyel – Pap: 4-2

Mayer – Vígh: 3-2

Cziffra – Bodócs: 0-6

Világbajnokveréssel folytatódott az A liga. Szabó László 3-0-ra és 5-2-re is vezetett már az első kilenc lyuk során. Bacskai Bence kétszer is minimalizálta a hátrányt, de a 16-os lyuk kulcsfontosságúnak bizonyult, ott Szabó volt jobb és 6-4-ről már nem engedte ki a kezéből a három pontot. Renczés Gábor maradt az elitliga élén. 1-1-gyel rajtoltak Ujszászi Balázzsal, ahonnan egy 3-0-s sorozattal Renczés lépett el 4-1-re. Ujszászi visszajött és héttel a vége előtt egyre redukálta a hátrányt (5-4). A végéig viszont már csak Renczés-pontokat regisztráltak, így továbbra is az ő nevével kezdődik a tabella. Pap Ferenc szakaszgyőzelmével indult a Lengyel Béla elleni meccse. Utóbbi gyorsan fordított, de a kilenceshez sétálva 2-2-re álltak. A következő lyukat Lengyel nyerte, majd hétszakasznyi döntetlen után a meccs csak a 17-esen dőlt el. Drámai végjáték döntött Mayer Zoltán és Vígh Péter mérkőzésén. Rengeteg iksz mentén jutottak el 2-2-ig a 15-ös lejátszását követően. A meccs az utolsó lyukon dőlt el, ahol Mayer egy rúgással jobb volt. A két hatpontos meccse igen sima lett Bodócs András javára Cziffra Zoltán ellen. A fele után még csak 3-0 volt az állás, de pontot a hátsó kilencen sem szerzett Cziffra, így Bodócs került lépéselőnybe a dobogóért folyó versenyben.

B LIGA

Zsuppán – Balán G.: 3-4

Molnár – Mikulik: 7-4

György D. – Papp P.: 4-2

Podusil – Balázsi: 0-0

Rigó – Nagy: 0-5

Balán Gábor továbbra is hibátlan. Jól kezdett és három lyuk után 2-0-ra vezetett Zsuppán Péter ellen, aki a hetesen egalizálni tudott. Fordítani már nem, mert a 10-est követően megint Balán ment kettővel (4-2). A 13-ast nyerő Zsuppán az utolsó öt szakaszon nem tudott pontot szerezni, végig ikszeltek, így továbbra is egy győzelmet számlál a sorozatban. Klasszikus hatpontos meccset vívott egymással György Dániel és Papp Péter. A tét nagy volt, szoros is volt a találkozó, 5 lyuk után György vezetett 2-1-re. A 12-esen megduplázta előnyét és ugyan Papp még szépített (3-2), de a 17-est nyerő György behúzta a meccset és meg is előzte Pappot. Egy-egy ponttal indult a Molnár Attila-Mikulik Norbert kiesési rangadó, majd előbbi újra előnybe került és hol kettővel, hol eggyel vezetett, mikor a hajrához közeledtek. Mikulik a 14-esen egyenlített, de a végjáték Molnáré lett, aki három szakaszt és végül ugyanennyi pontot is begyűjtött. Balázsi Csaba és Podusil György nem játszotta le egymás elleni mérkőzését, míg Rigó Zsolt nem állt ki Nagy Balázs ellen.

C LIGA

László Ba. – Csatári: 4-3 (hosszabbítás után)

Sipőcz B. – Juhár: 3-9

Kurdi – Nagy I.: 5-6 (hosszabbítás után)

Cziráki – Ferencz: 0-0

Juhár Tamás ötödik meccsét is megnyerte. Gyorsan elment kettővel, de nyolc szakaszt követően szoros meccsnek nézett ki, Sipőcz Béla ugyanis szépített (1-2). Innen Juhár beletaposott és egy 5-0-s rohammal eldöntötte a meccset, innen már csak szépíteni tudott ellenfele. Szoros meccset játszott az inkább előrefelé tekintgető Csatári Zoltán és a hátrafelé sandító László Barnabás. A táv kétharmadáig csupán két szakasz dőlt el és vezetett Csatári kettővel, de a legvégén 3-3-ra és hosszabbításra mentette László a találkozójukat. Ott pedig egy rúgással jobbnak bizonyult és fontos két pontot szerzett a kiesés elkerüléséért vívott harcban. Szlovéniában játszott egymással Nagy István és Kurdi Tamás. Ellentétes félidőket produkáltak, Nagy 5-0-ra hozta az első kilencet, mire Kurdi ugyanilyen arányban volt jobb a hátsó kilencen. 5-5 után a playoffot Nagy nyerte, így két, Kurdi egy ponttal gazdagodott. Cziráki Csaba és Ferencz Róbert nem játszotta le a mérkőzését. Albert László visszalépett a küzdelmektől, így minden mérkőzését 5-0-s gólkülönbségű győzelemmel az ellenfelek javára írják jóvá.

D LIGA

Szabó K. – Gubán: 1-9

Póka – Orovecz: 4-7

Tóth – Hinora: 2-6

Nem találnak fogást egyelőre Gubán Tamáson. Ötödik meccsét is behúzta. 6-0-ra hozta az első kilencet Szabó Krisztián ellen. Innen pedig nem volt visszaút és a 12-esen eldőlt a három pont kérdése. Orovecz Róbert és Póka Viktor meccse „félidőig” kimondottan szoros volt, hol egyikük, hol másikuk vezetett (4-3). Innen viszont egy 3-0-s szériával Orovecz lépett el és 7-3-ról már nem engedte ki a kezéből a győzelmet és továbbra is jól áll a feljutásért folyó harcban. Hinora Ferenc sem akart lemaradni, ezen törekvésének áldozata Tóth György volt. Pedig sokáig úgy tűnt, bármi lehet a vége, hiszen hét lyuk után 2-2-re álltak. Innen viszont csak Hinora szerzett pontokat (négyet) és tapad a továbbjutó helyen állókra. Koller Tamás feladta a versenysorozatot, minden mérkőzését az ellenfelek javára írják jóvá 5-0-s gólkülönbséggel. A sorozattól a legelején visszalépő Simonyi Gábor mellett így Koller Tamás a másik kieső.

E LIGA

Calvache – Pusztai: 0-11

Horváth – Vörös: 5-0

Egymás után második 11-0-s győzelmét aratta Pusztai Tamás, ezúttal Calvache László volt a szenvedő fél. A 8-0-s félidő már előrevetítette, Pusztai nyeri majd a hatpontos ütközetet. Horváth Attila mérkőzés nélkül jutott három ponthoz Vörös Dávid ki nem állása okán. Az E ligában most indulnak a visszavágók.

A hatodik fordulót július 4-től három héten át bonyolítják.

Hírlevél

ne maradj le semmiről!