A fiatalok nagy napja
Junior Footgolf Kupa 2023

Idén is megrendezte a Magyar Footgolf Szövetség a Junior Footgolf Kupát, ahol harmincnál is több fiatal próbált szerencsét Monoron.

A három korosztály kétszer teljesítette a kilenc szakaszból álló pályát délelőtt. A magyarokon túl Szlovéniából is érkeztek idén is játékosok, hogy részt vegyenek a tornán.

Több kategóriában is szétrúgás döntött csak a dobogós helyezésekről. A legidősebbeknél a szlovén Enej Huber és László Benjámin végzett ugyanannyi rúgással. A playoff sem döntött, így az öt “büntetőrúgásban” jobbnak bizonyuló Huberé lett az aranyérem. A bronzért négyen is mentek szétrúgni: Kertes Barnabás, Alen Huber, Koreny Joahim és Ujhelyi Zsombor, amit végül Kertes nyert.

Az egy korosztállyal fiatalabbak között Gyepes Andrej diadalmaskodott Molnár Milán előtt egyetlen rúgással. A középső korosztályban is a harmadik hely volt a tét Nikodém Péter, Kecskés Botond, valamint Leffelholc Lénárd között a playoffon, ahol végül Nikodém bizonyult jobbnak.

A legfiatalabbak között magabiztosan nyert Zsidai Bence Mischinger Leventét és Kékesi-Dobóczi Dominikot megelőzve.

Alsó korosztály:

I. Zsidai Bence (63 rúgás)

II. Mischinger Levente (86)

III. Kékesi-Dobóczi Dominik (88)

Középső korosztály:

I. Gyepes Andrej (64)

II. Molnár Milán (65)

III. Nikodém Péter (66)

Felső korosztály:

I. Enej Huber (58)

II. László Benjámin (58)

III. Kertes Barnabás (59)

A díjakat a tavalyi HUN Footgolf Trophy Tour, azaz a magyar bajnokság junior bajnoka és a friss junior footballgolf világbajnok, Sipőcz Artúr adta át.

Hírlevél

ne maradj le semmiről!