Szlovák siker a Hangya Peti Emlékversenyen
Tomas Gazovic

Rangos nemzetközi tornával emlékezett alapító alelnökére, Hankó Péterre a Magyar Footgolf Szövetség. A FIFG 250-es besorolású Hangya Peti Emlékversenyen szlovák győzelem született. Az eredményél fontosabb, hogy több mint kétszázezer forintot gyűjtöttek a résztvevők a leukémiából gyógyuló gyerekeknek segítő Démétér Alapítvány javára.

Hagyományosan mind az Albert, mind a Fekete pálya 18 szakaszát teljesítette a száznál is több főt számláló mezőny az emléktornán, a HUN Footgolf Trophy Tour 10. állomásán. Az ideális időjárási körülmények között rendezett versenyen hármas szlovák siker született. Tomas Gazovic -11-es eredménnyel nyert, megelőzve honfitársait, Marek Vitteket (-10) és Martin Simoncicot (-8).

A férfi kategóriában Gazovic és Simoncic mögött Borbély István lett a harmadik. A szeniorok között diadalmaskodó Vitteket két magyar követte a képzeletbeli dobogón, ráadásul Németh Gábor és Lengyel Béla között csak a szétrúgás döntött utóbbi javára.

A hölgyeknél Ujvári Izabella volt ma a legjobb, Klaudia Nemcova lett a második, míg Kuchta Dóra a harmadik.

A szlovák Jan Holic bizonyult a legjobbnak az 55 év felettiek között, két magyart, Tóth Györgyöt és Kuts Zoltánt megelőzve.

Az utánpótlás korosztályban László Benjámin diadalmaskodott, megelőzve Badó Mátét és Koreny Joahimot.

Az Open kategóriában Kollár Dániel egy rúgással előzte meg a hosszú sérülés után visszatérő Balán Zoltán, és még eggyel Zsók Richárdot. A hölgyeknél Oroveczné Vörös Dorina vehette át az elsőnek járó kupát, amivel be is biztosította év végi elsőségét.

EREDMÉNYEK

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA

A HFTT a 11. fordulóval két hét múlva Zircen folytatódik.

Minden nevező után 2.000 forintot adományoz az MFGSZ a Démétér Alapítvány javára, mely a leukémiából gyógyuló gyerekek körülményeit hivatott segíteni és korábban Hankó Péter maga is segítette az alapítvány munkáját. Ez egészül ki a helyszíni felajánlásokkal, így idén 220 ezer forintot utal a szövetség a jótékony célra.

Hírlevél

ne maradj le semmiről!