Újabb feljutók és kiesők, zárul a match play bajnokság
FMPL

Az Egyéni Footgolf Match Play League elitligájában csak az dőlt el, hogy még minden lehet. Négyen harcolnak a bajnoki címért, és több osztályban is több a nyitott kérdés a kiesés és feljutás tárgykörében. Három héten belül minden kiderül.

A LIGA

Vígh – Pap: 9-1

Ujszászi – Lengyel: 0-5

Szabó L. – Cziffra: 6-3

Renczés – Mayer: 4-5

Bodócs – Bacskai: 2-6

Tartja jó formáját Szabó László, ezt most Cziffra Zoltán sajnálhatja igazán. Három szakaszt követően még 1-1-re álltak, de a meccs felénél Szabó már hárommal ment. A hajrára is hárompontos különbséggel érkeztek (5-2), Szabó a 16-oson tett pontot a meccs végére. A bajnoki címért folyó csatában fontos meccs volt Mayer Zoltán és Renczés Gábor rangadója. Sokáig úgy tűnt, utóbbi várhatja kedvezőbb helyzetből a záró kört, a 13-as után még 4-1-re vezetett. Ekkor robbantott Mayer és sorban négyet nyerve fordított, az utolsó lyukon már egy iksz is elég volt neki a győzelemhez. Ujszászi Balázs sérülése miatt Lengyel Béla játék nélkül jutott három ponthoz. A bajnoki cím idén Szabó, Lengyel, Mayer és Renczés között dől el, még az is lehet, hogy a 9. forduló végén négyen is ugyanannyi ponttal állnak majd az élen. A címvédő Bacskai Bence öt lyuk után kettővel vezetett Bodócs András ellen, majd sok döntetlen szakaszt követően egy 4-0-s sorozattal eldöntötte a három pont sorsát, Bodócs már csak a hajrában tudott kozmetikázni az eredményen. Helyet cserélt Vígh Péter és Pap Ferenc, akik a kiesés ellen harcolnak. Vígh nagyon bekezdett és 5-0-s rajtot produkált a táv első harmadában. Ez olyannyira elegendőnek bizonyult, hogy a 12-es után már nem volt kérdés a győztes kiléte. Ujszászi és Pap egymás ellen játszik az utolsó körben, ha előbbi felépül addig. Egyikük biztosan búcsúzik, Vígh Péter pontszerzése esetén mindkettőjük. Ha Vígh kikap, az Ujszászi-Pap meccs győztese még reménykedhet.

B LIGA

Nagy B. – György D.: 6-5

Podusil – Molnár: 5-4

Papp P. – Rigó: 5-0

Balázsi – Zsuppán: 5-6

Második vereségét szenvedte el György Dániel és ezzel igen izgalmasság vált a második feljutó helyért folyó csata. Nagy Balázs 3-0-val repülőrajtot vett és ugyan György visszajött egyre (2-3, 3-4, 4-5), de nem tudott egyenlíteni már a végén, a 17-esen dőlt el a három pont sorsa. Izgalmas meccset produkált Podusil György és Molnár Attila. Utóbbi hamar elment kettővel, majd a szépítést követően hét lyukon át ikszeltek. Podusil a 15-ösön fordított és kettővel a vége előtt kettővel vezetett már. A 17-esen már csak egy volt közte, de az utolsón kialakult döntetlen után Podusil fogadhatta a gratulációt. Zsuppán Péter kivívta a bennmaradást, egy utolsó pillanatban megnyert meccsel. 2-2 után 5-2-re ellépett Balázsi Csabától, aki a hajrában egalizálni tudott. Az utolsó lyukat 5-5-ről kezdték el, amit egy rúgással Zsuppán nyert és biztosan bennmaradt ezzel a rossz szezonkezdetet követően. Rigó sérülése miatt nem tudott kiállni Papp Péter ellen, így előbbi kiesett a B ligából, utóbbi lejátszotta minden mérkőzését és jelenleg feljutó helyen áll. Az utolsó körben György Dániel egy győzelem esetén juthat fel másodikként az elitligába, Papp abban reménykedhet, hogy György nem nyer a rendes játékidőben. Amennyiben mégis így lesz, akkor György jut fel. Azonban ha Podusil legalább egy pontot szerez György ellen, akkor Papp csípi el a második helyet. Balán Gábor már biztosan feljutott a legjobbak közé. Mikulik Norbert visszalépett a sorozattól, így minden mérkőzését ellenfelei kapják meg 5-0-s gólkülönbséggel.

C LIGA

Juhár – Török: 2-8

Nagy I. – Csatári: 2-7

Ferencz – László Ba.: 8-4

Cziráki – Kurdi: 3-10

A már biztos feljutó Juhár Tamás elveszítette veretlenségét, ráadásul a másik feljutó helyre pályázó Török Tamástól. Török lenullázta Juhárt az első kilencen és öttel vezetett már. A 13-ason megszerzett pontja pedig el is döntötte a meccset. Csatári Zoltán és Nagy István abban a tudatban játszott egymással, hogy a győztesnek marad csak esélye elcsípni a feljutó helyet. Néhány ikszet követően a hetesen Csatári már hárommal ment. Nagy a 10-esen szépített, de következő pontját a 18-ason jegyezhette fel, ami már túl késő volt. Ferencz Róbert megmenekült, László Barnabás viszont kiesett, erről döntött kettejük meccse. Pedig az utolsó meccsét játszó László vezetett, de az ötösön már Ferencz állt jobban, és innen már nem is adta át az előnyt. Megtáltosodott az alsóházi rangadón Kurdi Tamás, ennek Cziráki Csaba látta a kárát. Két lyuk után 1-1-re álltak, de a meccs felénél már 7-1 volt bekönyvelve, a 10-es után pedig már 8-1, innen pedig hiába jött a szépítés, a meccs Kurdié lett. Juhár mellett vagy Török vagy Csatári jut fel a másodosztályba.

D LIGA

Gubán – Póka: 9-2

Orovecz – Szabó: 5-3

Hinora – Zsidai: 0-0

Két lyuk után kettővel, hat után néggyel (4-0) vezetett Gubán Tamás Póka Viktor ellen. Ekkor jött ugyan a szépítés, de a folytatásban inkább Gubán dominált és meg sem állt kilenc megnyert szakaszig és már tervezheti a 2024-es C ligás szereplését. Persze Orovecz Róbert sem volt rest és utolsó meccsét a sorozatban megnyerve az élről várja a záró kört, ahol ő már csak nézője lesz annak, hogy első vagy második helyen jut fel a C Ligába Gubánnal karöltve. Szabó Krisztián pedig jól kezdett ellene, és négy lyuk után vezetett is, de féltávnál már Orovecz állt jobban (3-1). A hajrára 3-3-ról indultak neki, de a 15-öst és a 19-est nyerte Orovecz és ezzel feljutást ünnepelhetett. Hinora és Zsidai nem játszotta le a mérkőzését.

E LIGA

Pusztai – Vörös: 7-4

Igazi adok-kapokkal indult Pusztai Tamás és Vörös Dávid meccse. Miután a hetesen visszavette Pusztai a vezetést (3-2), onnantól gyorsan ellépett, a 11-esen már 6-2-re vezetett, a 14-esen pedig lezárta a meccset és bejelentkezett a feljutó helyek egyikére. Calvache Lászlót a Magyar Footgolf Szövetség kizárta a versenysorozatból, miután a Green Team tájékoztatta az MFGSZ-t a játékos státuszának megváltozásáról. Meccseit 5-0-s gólkülönbséggel az ellenfelek kapják meg. Ezzel igen izgalmas lett a végjáték, Vörös, Horváth és Pusztai is pályázik a feljutó két helyre egy körrel a vége előtt.

A kilencedik, utolsó fordulót augusztus 5-től három héten át bonyolítják.

Hírlevél

ne maradj le semmiről!