A hajrá döntött a páros match play sorozat fináléjában
Balán és Orovecz

A zirci Forest Hills Golf Club adott otthont a tavaly szeptemberben kezdődött Páros Footgolf Match Play Open négyes döntőjének vasárnap. A viszonylag sima elődöntők után a helyosztók hozták az igazán izgalmas végjátékokat.

Elődöntő

Csatári-Szabó – Papp P.-Podusil: 8-2

A BFGT-s házirangadót Podusilék kezdték jobban, nyerve az első szakaszt, de már 5-1-es hátrányban voltak a meccs felénél. Csatáriék nem is álltak le és a 13-as szakasz után, 8-2-es állásnál fogadhatták klubtársaik gratulációját.

Balázsi-Mayer – Balán G.-Orovecz: 2-7

Az első három lyukból hármat nyerő Balánék féltávnál is tartották hárompontos fórjukat (5-2) Balázsiékkal szemben, majd a 14-es szakasz végén, 7-2-es előnynél véget is ért a második elődöntő.

Bronzmérkőzés:

Balázsi, Podusil, Mayer és Papp

Papp P.-Podusil – Balázsi-Mayer: 6-5

Csak az utolsó lyuk döntött a bronzérem sorsáról. Pedig sokáig úgy tűnt, Pappék jóval hamarabb behúzhatják a harmadik helyet, mivel 4-0-ra vezettek 9 szakasz után. A 15-ös végére azonban Mayerék ledolgozták a tetemes hátrányt. A 16-ost Podusilék, a 17-est Balázsiék nyerték, az utolsó lyukon pedig megint Pappék voltak jobbak.

Döntő:

Balán, Csatári, Szabó és Orovecz

Csatári-Szabó – Balán G.-Orovecz: 3-5

A döntőhöz méltóan izgalmas és fordulatos meccs volt a sorozat utolsó összecsapása. A Páros FMPL címvédője, a BFGT kettőse rögtön nyerte az első szakaszt, Balánék a hármason azonban máris egyenlítettek. Szabóék még kétszer kerültek minimális, egypontos előnybe, de Oroveczék mindkétszer egalizáltak, így zárult az első 10 szakasz. A finálé a végén dőlt el, a 15-ösön Balánék vették át a vezetést (3-4), majd a 17-esen bebiztosították tornagyőzelmüket.

EREDMÉNYEK

Hírlevél

ne maradj le semmiről!