Már a második fordulóban összerázódott a mezőny
FMPL

Az Egyéni FMPL második köre bővelkedett meglepetésekben, így igen izgalmasan néznek már most ki a tabellák mind a négy ligában.

A Liga

Továbbra is 100 százalékos a címvédő. Szabó László rögtön 2-0-val nyitott, de a 9-es után Vígh Péter állt jobban (2-3). 4-4-ről jöhetett az utolsó négy lyuk, ahol egy 3-0-s söpréssel Szabóé lett a három pont. Igazán izgalmas volt Bodócs András és Cziffra Zoltán meccse. Rendre Bodócs vezetett, Cziffra pedig egyenlített 1-0-ról, 3-1-ről és 4-3-ról is. A 17-es szakaszon dőlt el a meccs Bodócs javára, a 18-ason ikszeltek, így újabb egypontos sikernek örülhetett a BFGT játékosa. A még mindig sérüléssel bajlódó Mayer Zoltán 2-0-s hátrányból is egyenlíteni tudott a 10-esen György Dániel ellen. Egy 3-0-s szériával György várhatta kedvezőbb helyzetből a záró szakaszokat és ugyan két lyukkal a vége előtt csak egy pont volt az előnye, a 17-est nyerve végül megkaparintotta a három pontot. Papp Péter két ponttal adta meg az alaphangot a Balán Gábor elleni meccsnek, de 9 lyuk után már hátrányban volt (3-2). 4-4-ről jött a táv utolsó harmada, ahol Balán még kétszer jobb volt, amivel megnyerte az ütközetet. Lassan indult be Renczés Gábor és Lengyel Béla meccse (2-1 féltávnál), de aztán felpörögtek az események. A 10-es után 2-2-re álltak, majd egy 4-0-s rohammal 6-2-re vezetett Renczés néggyel a vége előtt. Ekkor Lengyel még szépített, de az utolsó három lyukon kettőt nyerő Renczésé lett a három pont.


B Liga

A két jól rajtoló meccsét Pap Ferenc tökéletesen kezdte (0-2 két lyuk után), de Juhár Tamás a hatosig ledolgozta hátrányát (3-3), majd átvette a vezetést és már csak egy pontot engedett Papnak, így a Vasas játékosa megőrizte veretlenségét. A táv egyharmadánál még kétpontos hátrányban volt Molnár Attila Csatári Zoltánnal szemben, de a meccs közepén nagyon belelendült és a maga javára fordította az összecsapást, majd növelve a fórt, ő is megőrizte veretlenségét. Drámai hajrát hozott Ujszászi Balázs és Balázsi Csaba meccse. Utóbbi nyitópontját követően Ujszászi elment kettővel (féltávnál 3-1). Balázsi nagy hajrával ledolgozta hátrányát és a 17-esen egyenlített (4-4), de az utolsó lyukat Ujszászi kettővel kevesebből fejezte be. Nagy Balázs egyetlen egyszer vezetett Sipőcz Béla ellen, a 18-ast követően, amivel három pontot szerzett. Pedig Sipőcz már az egyesen előnybe került és 5-2-re is ment öttel a vége előtt. Nagy azonban a 17-esen beérte, a 18-ason pedig megadta a kegyelemdöfést. Hektikus első félidő (1-0, 1-2, 4-2, 4-3) után Török Tamás a 10-es és 13-as között remekelve elment 8-3-ra. Innen Podusil György még 8-4-re zárkózott és ekkor még pont négy lyuk volt hátra, de azokon nem született döntés, Török megszerezte első győzelmét.


C Liga

Annál jobban nehéz meccset kezdeni, mint amit Nagy István produkált Orovecz Róbert ellen. Az első három után hárommal vezetett és féltávnál is 6-1 állt már a score kártyán. A 13-as után már csak a különbség volt kérdéses, a győztes kiléte már nem. Óriási adok-kapok jellemezte a Szabó Krisztián-Kurdi Tamás meccset. Ízelítőül, milyen részeredményeket jegyeztek fel a kártyán: 2-0, 2-4, 6-4, végül egy huszáros hajrával 6-8 Kurdinak! Póka Viktor és Cziráki Csaba egyaránt nagyarányú vereségbe szaladtak bele az első körben, de most már mindkettejüknek van pontja. Egymás elleni meccsük végig kiegyenlített volt, a váltott vezetés, majd egyenlítés hosszabbításba torkollott, ahol egy rúgással Póka volt jobb. Szintén a playoff döntött Ferencz Róbert és Zsidai Krisztián meccsén. Egyikük sem tudott kettőnél többel vezetni, a 4-4-es végeredmény pedig már a 14-esen kialakult. A hirtelen halálban aztán Ferencz volt jobb eggyel. A sérülésből most visszatérő Tóth György megnehezítette Gubán Tamás dolgát. Sokáig eggyel vagy kettővel vezetett csak Gubán. Aztán, mikor az 5-2-es állás kialakult, ezt már csak a 17-esen tudta kozmetikázni Tóth, így Gubán most is győztesként hagyta el a pályát.


D Liga

3-0-val indította a listavezető László Barnabás a Vörös Dávid elleni meccset. Utóbbi még időben ébredt és meccsben maradt (3-2, 4-3, 5-4), de az utolsó két szakaszt László behúzta és már hat ponttal büszkélkedhet. Pontszegény meccsen szerzett három egységet Kollár Dániel, aki kétszer is hátrányban volt Szmolicza Gáborral szemben az első kilencen (1-0 és 2-1). A második „félidőben” azonban már csak Koller volt eredményes és maradt 100 százalékos. Csak a végén dőlt el Horváth Attila és Katona István meccse. Horváth ugyan végig vezetett, de hol eggyel, hol maximum kettővel. Katona a 16-oson 4-4-re egyenlítette ki az eredményt. Horváthé lett a 17-es, a 18-ason pedig egy iksz elég is volt a győzelméhez. A meccs egyharmadáig szoros volt Krizbai Ádám és Császár Zoltán meccse (3-1), de innen Krizbai egy 6-0-s rohammal elment 9-1-re, ahonnan már nem volt visszaút Császár számára.

A harmadik fordulót keddtől május 6-ig lehet bonyolítani.

Hírlevél

ne maradj le semmiről!