Drámai fordítás az utolsó két szakaszon
FMPO döntő: balról Török, Szabó, Simonyi és Horváth

Az FMPL A ligájának címvédője, Szabó László két lyuknyira volt a duplázástól, de az Egyéni Footgolf Match Play Opent Simonyi Gábor nyerte, egyetlen egyszer vezetve a döntőben, a legvégén.

A tavalyi csoportkör után a 16 állva maradt játékos közül szépen hullottak ki a végső sikerre is esélyesek a nyolcad- és negyeddöntőben, hogy aztán Simonyi Gábor, Horváth Attila, Török Tamás és Szabó László Kisorosziban a Final Fouron döntsön az elsőségről Húsvét vasárnap.

FMPO döntő: balról Török, Szabó, Simonyi és Horváth

Simonyi Gábor rögtön két szakaszgyőzelemmel nyitott Horváth Attila ellen, aki a hármason szépített, de újabb pontot nem tudott szerezni. Simonyi a meccs felénél 4-1-re vezetett, a találkozó pedig a 14-es után, 6-1-es állásnál ért véget.

A másik ágon Szabó László is a 14-es után tudta lezárni a másik elődöntőt Török Tamás ellen. Két lyuk után 1-1-re álltak, majd féltávig 5-1-re ellépett Szabó és végül 8-2-nél zárult le a meccs.

A bronzmeccset Török kezdte jóval eredményesebben (5-0 hét szakaszt követően) és ugyan Horváth még zárkózott 5-2-re, szokás szerint a 14-es volt az utolsó lyuk, mert Török 7-2-es vezetése ekkor vált behozhatatlanná.

A finálé Simonyi és Szabó között viszont végig ment, nem is akárhogy. Az FMPL elitligájának címvédője az első három etapból kettőt nyert és vezetett is kettővel. Simonyi a hatoson szépített, de a 9-es után 4-1-es hátrányban volt és Szabó hat lyukkal a vége előtt is még 5-3-ra ment. A 13-ason egyre zárkózott „Sinya”, majd három döntetlen következett. Az utolsó két szakaszt egyaránt eggyel kevesebből befejező Simonyi fordított és egyetlen egyszer, az utolsó lyuk után vezetett 6-5-re, amivel megnyerte az Egyéni FMPO 2023/2024-es kiírását.

EREDMÉNYEK

Hírlevél

ne maradj le semmiről!