Izgalmakban nem volt hiány már az első körben sem
FMPL

Az egyéni után a párosok 2024-es match play küzdelemsorozata is elrajtolt. A négy csoportban zajló meccsek után csoportonként a legjobb kettő az egyenes kieséses szakaszban folytathatja és harcolhat az elsőségért.

A csoport

Lengyelék jobban kezdtek ellenfelüknél és a meccs felénél 4-0-ra vezettek. Szabóék ugyan a 10-esen szépítettek, de a rutinosabb Forest Hills-duó több szakaszt nem engedett már át riválisának. A 8-4 ellenére sokáig szoros volt a Pap(p)okkal teletűzdelt mérkőzés a csoportban. 1-1 után Podusilék 4-1-re is elmentek, de Cziffráék feljöttek 4-3-ra, mikor még öt lyuk hátra volt. Igen ám, de Papp Péterék a következő négyet nyerték és így győzelemmel rajtoltak. Végletekig kiélezett csatát hozott a Lászlók és Némethek meccse. Igazi adok-kapok volt, így egy őrült végjátékban 7-7-re végeztek. A playoffot aztán a két Németh nyerte és rajtolt így két ponttal, míg a László családnak így is jutott egy egység.

B csoport

Nem volt egy pontgazdag meccs a Balázsi-Mayer – Gubán-Kurdi találkozó, féltávig három szakaszt tudtak eldönteni (2-1). A 10-es után 2-2-re álltak, de az utolsó négyen hármat nyerő Mayerék örülhettek végül a három pontnak. Az utolsó lyukon nyerte meg a meccset Bendly András és Sipőcz Artúr a szintén most együtt először pályára lépő Papp Richárd és Ujszászi Balázs ellen. Végig ők vezettek eggyel, maximum kettővel, de mindig jött az egyenlítés Ujszásziéktól. A 18-as után azonban elfogytak a szakaszok. Csőre és Török is most kezdte a közös játékot és jól is sikerült elkapniuk a rajtot, miután nagyarányű győzelmet tudtak aratni Horváthék felett.

C csoport

Hajdaráék szinte hibátlan játékkal rukkoltak elő Gelencsérék ellen, akik ugyan vércseként csaptak le az első kastélydombos hibára, de azzal is csak 4-1-re zárkóztak a meccs felénél és a folytatásban sem volt kérdés, a végig pontosabb csapat viszi haza a három pontot. Magabiztos győzelemmel kezdtek a mostani sorozatra összeálló Balán testvérek. Négy szakaszig (1-1) még tartották magukat Spáthék, de a rutinosabb kettős innen szintet lépett, és a meccs középső harmadában gyakorlatilag eldöntötte a párharcot. A páros match play specialisták, az immár vasasos Flinkék hátrányból fordítva féltáv környékén már 4-1-re vezettek Bőhmék ellen, akik nem tudtak közelebb férkőzni ellenfelükhöz.

D csoport

Jól sikerült a Pöszmet-Rigó kettős debütálása, ugyanis a címvédőt fektették négy vállra. Igaz, a hosszabbítás negyedik szakaszáig kellett várni a drámai meccsen, hogy döntés szülessen, ekkor egy rúgással voltak jobbak az újoncok Szabóéknál. A sérülésből visszatérő Dreilinger Nándor Nagy Balázzsal az oldalán 0-1-es hátrányból fordított és sorra gyűjtötte a pontokat, addig, amíg a 16-oson be nem biztosították győzelmüket Lucz és Vörös ellen. Bodócsék lenullázták ellenfelüket az első kilencen, sőt 5-0-ra vezettek a 11-es után már. Ekkor még 5-2-re feljöttek Karakasék szinte pillanatok alatt, de tovább zárkózni már nem tudtak.

A második fordulót csütörtöktől április 17-ig lehet lejátszani.

Hírlevél

ne maradj le semmiről!