Új elnökség vezeti a Magyar Footgolf Szövetséget
Vörös Dávid1

A szerda (2024. 03. 27-én) este megtartott küldöttgyűlésen megválasztott tisztségviselők az alapszabályban foglaltak szerint a mai naptól kezdve négy évig dolgoznak az MFGSZ elnökségében.

Azáltal, hogy a Magyar Footgolf Szövetség alapításának 10. évében sportági szakszövetséggé vált és kötelezettségeinek eleget tegyen, korábban módosította alapszabályát, a szerdán online formában megtartott küldöttgyűlésen pedig elnök- és elnökség választást tartott.

„Korábban egyéneket választott meg az MFGSZ, jelen rendelkezés szerint a szövetség tagjainak kell alkotnia az elnökséget. Ezek a jogi személyek jelen esetünkben az egyesületek, ők alkotják a tagságot. Egy egyesület nem delegálhat egynél több személyt az elnökségbe, mostanáig pedig ez a helyzet állt fenn a Royal és a BFGT esetében. Kötelesek voltunk újra elnököt és elnökséget választani úgy, hogy klubokra és azok előre megnevezett jelöltjeire voksoltak a küldöttek” – mondta a választás után Vörös Dávid MFGSZ elnök.

Az elnöki pozícióra egyedül Vörös Dávidot jelölte a tagság, míg az elnökség négy helyére összesen hat jelölés érkezett a Royal – Hinora Ferenc, a BFGT – Szabó László, a Kastélydombi SE – Sipőcz Béla, a Forest Hills – Czirbus Tamás, az All Stars – Ujvári Izabella és az EMFGSE – Fazekas Gábor személyében.

Vörös Dávid elnököt 12 igen és 1 tartózkodás mellett újra megszavazták a szövetség első emberének, míg az elnökséget a korábbi tag, Szabó László mellett három új, Czirbus Tamás, Fazekas Gábor és Sipőcz Béla alkotja.

A megválasztott elnök és elnökség mandátuma a mai naptól négy évre szól a szövetség alapszabályának értelmében.

Hírlevél

ne maradj le semmiről!