Ők a négy állva maradt páros
Footgolf Match Play Open

A negyeddöntők után kialakult a Páros Footgolf Match Play Open 2022/2023 Final Fourjának mezőnye, ahol az egyénihez hasonlóan, itt sem lesz címvédés.

Csatári-Szabó – Hajdara-Sipőcz: 6-5 (hosszabbítás után)

Csak a hosszabbítás döntött a BFGT és a Kastélydombi SE párosainak meccsén. Csatáriék kétszer is vezettek az első kilencen, de Hajdaráék fordulhattak rá a táv második felére vezetéssel (2-3). Öttel a vége előtt pedig már kettővel is elléptek (2-4). Mikor már csak két lyuk volt hátra, a nagyot hajrázó Szabóék vezettek (5-4), hogy a dráma a végére maradjon, és Sipőczék egalizáljanak a 18-ason. A playoff első szakaszán egy rúgással aztán Csatáriék voltak jobbak és biztosították helyüket a legjobb négy között.

Németh G.-Németh P. – Papp P.-Podusil: 5-6

Pappék kezdtek jobban (0-2 három lyuk után), míg a két Németh kapaszkodott és nem engedte eltávolodni riválisát (1-2, 2-3) az első kilencen. Olyannyira, hogy a 11-es után már 4-4-re álltak. A 12-est nyerő Podusilék sokáig ezzel az eggyel vezettek, hogy aztán az utolsó két lyuk előtt újra iksz legyen az állás (5-5). A 17-esen a BFGT kettőse volt jobb, az utolsó szakaszon pedig egy döntetlennel bebiztosították továbbjutásukat.

Flink-Zsuppán – Balázsi-Mayer: 7-8

Balázsiék nyitópontját követően a címvédő Flinkék fordítottak és igazi adok-kapok indult el, ami féltávnál 3-3-as állásban pihent meg. A 10 és 11-es Zsuppánékhoz vándorolt (5-3), de a következő három Mayeréké lett (5-6). A 15-ösön egyenlített a Vasas párosa (6-6), de Balázsiék a 16-ost és 17-est nyerve behúzták a kiélezett derbin a győzelmet, mellyel sikerült a visszavágás a tavalyi sorozat fináléjában elszenvedett vereségért.

Bendly-Török – Balán G.-Orovecz: 5-7

Sokáig úgy nézett ki, Törökéknek áll a zászló, hiszen öt lyuk után hárommal mentek (3-0) és még féltávnál is maradt a különbség (4-1). Az utolsó hét szakasz előtt is 5-2 volt még az állás, mikor Oroveczék megtáltosodtak és hat szakaszon öt pontot nyerve fordítottak és a 17-esen 5-7-nél meg is nyerték a csatát.

A Final Fourt az elődöntőkkel és a helyosztókkal április 7-én, Zircen bonyolítják.

Hírlevél

ne maradj le semmiről!