A hölgyek remeklését hozta a páros match play forduló
FMPL

A csoportkör felén túl van a páros match play sorozat mezőnye, ahol több vaskos meglepetés is született, ebben pedig élen jártak a hölgyek.

Két mérkőzés pótlására került sor a harmadik fordulóban. Az A csoportban a Kálló-Sain kettős hamar vezetést szerzett, Bodócs és Lévai a nyolcason tudott egalizálni. A 11-esen már ők álltak jobban kettővel, de innen még egalizáltak Sainék (kétszer is). Az utolsó két lyuknak 4-4-ről vágtak neki, a csattanó az utolsóra maradt, ahol Bodócsék két rúgással jobbak voltak és behúzták a három pontot. A B csoportban az UTE házirangadóját (ráadásul két száz százalékos alakulat között) a Flink-Zsuppán kettős nyerte Füzesi és Karakas ellen. Hárompontos fórt szorgoskodtak össze már az elején, és ugyan féltáv környékén ebből már csak egy maradt (4-3), de egy 3-0-s szériával tulajdonképpen a táv utolsó harmada előtt eldöntötte a három pont sorsát a Flink-Zsuppán páros.

4. forduló

A csoport

Fontos meccset nyert a Bodócs-Lévai kettős a továbbjutás szempontjából. Jobban kezdtek, mint Balázsi és Mayer, de utóbbiak fordítottak és a nyolcas után ők vezettek eggyel (2-3). Lévaiék visszavették a vezetést, de mínusz háromról is felálltak Mayerék (6-6 a tizenhatos után), de Lévaiék mondták ki az utolsó szót és mindkét hátralévő lyukon jobbak voltak eggyel. Második hosszabbításba torkolló mérkőzését veszítette el a Kenéz család, így viszont első pontjainak örülhetett a Kárpáti-László páros. Az apa-fia kettős 3-1-re is vezetett már, de a meccs utolsó harmada előtt Lászlóék álltak jobban. Az adok-kapok a hajrában 6-6-os végeredményt eredményezett, a hirtelen halál a második lyukon „csapott le”, ahol Kárpátiék egy rúgással jobbak voltak.

Kárpáti, László, Kenéz S. és Kenéz D.

A sérülésekkel bajlódó Németh Gábor-Németh Péter kettős rögtön nyerte az első lyukat, de legközelebb a tizenhármason voltak jobbak, addigra Papp és Podusil 7-1-re vezetett. A tizennégyesen kialakult iksz pedig a BFGT-s kettős győzelmét eredményezte. Bakó Attila és Dreilinger Nándor remekül kezdett és három lyuk után kettővel vezetett, de a Kálló-Sain kettős „félidőben” már 4-2-re fordított. Kétszer is feljöttek Bakóék egy pontra, de a hajrában az Eagles kettőse vissza tudta állítani a kétpontos különbséget, ami elég is volt a győzelemhez.

B csoport

Egyetlen mérkőzést bonyolítottak a B csoportban. Ezen a Gubán-Kurdi kettős hamar nyomatékosította, győzni szeretne és nyolc szakasz után 5-0-ra vezetett a Bölcsföldi-Kuts vegyespáros ellen. Ekkor jött a milanosok első pontja és az utolsó harmadra fordulva, még 7-2-nél is meccsben voltak, de a tizennégyes után már nem volt esélyük az egyenlítésre. Flink és Zsuppán négy kör után is veretlen, igaz most nem kellett ehhez megizzadni, Bendly András sérülése miatt Törökkel nem tudtak kiállni ellenük. A Bogár-Rigó – Füzesi-Karakas és a Hajdara-Sipőcz – Hegyi-Weiszenberger meccseket nem játszották le.

C csoport

Apa-lánya győzelem a negyedik fordulóban! Bacskai Panni és édesapja, Pusztai Tamás első sikerét könyvelhette el, miután legyőzték a Bársony-Vörös kettőst. Két lyuk után még 1-1 volt az állás, féltávnál már a vegyes páros állt jobban (4-2). Az utolsó négy lyuknak is kétpontos előnyből vágtak neki (5-3), és innen döntetlenekkel meg is nyerték a találkozót. Közel járt a meglepetéshez a Bakó-Dreilinger női páros is, de első pontjukat így is megszerezték. 2-0-s hátrányból fordítottak (2-3 és 3-5!), sőt, az utolsó három lyukat 5-6-ról várták. Az utolsó szakaszon egalizált Cziráki és Nagy, majd a hirtelen halálban az első lyukon ők voltak jobbak és kaptak két pontot a hosszabbításos sikerért. A két veretlen duó, Szabó-Csatári és Cziffra-Pap sokáig fej-fej mellett haladt az egymás elleni meccsükön (3-3 a meccs felénél). A tizennégyesre is még 3-3-mal sétáltak oda, de itt egy 3-0-s roham Szabóéktól eldöntötte a derbit. A Ferencz-Hinora – Czirbus-Simonyi meccset nem játszották le, ami utóbbiaknak már a harmadik ki nem állása volt, így a kizárás sorsára jutottak. Az eddig lejátszott és az ezt követően lejátszott mérkőzeseiket az ellenfeleik 5-0-s gólkülönbséggel kapják meg.

A BAJNOKSÁG MENETRENDJE

A páros küzdelmek ötödik fordulója csütörtöktől három héten át, július 20-ig játszható.

Hírlevél

ne maradj le semmiről!