Így állnak a match play bajnokságok közel a féltávhoz
FMPL

A teljes egyéni match play mezőnyben hét veretlen játékos maradt négy fordulót követően, ebből hárman az A ligában játszanak! Hamarosan túl lesz a szezon felén a mezőny.

Lengyel Béla megőrizte veretlenségét, pedig Renczés Gábor kezdett jobban (0-2), de féltávnál 4-2 volt már Lengyel javára. Mivel a 8-as és 13-as között 7-0-s rohamot produkált az éllovas, a végére csak a különbség volt kérdéses (9-4). Bacskai Bence sem akart lemaradni Lengyeltől, továbbra is száz százalékos ő is. Öt lyuk után még 1-1-re álltak Pap Ferenccel, és ugyan Bacskai ellépett hárommal is már (4-1), innen még 4-3-ra visszajött Pap. A győztes pontot a tizenhatoson szerezte Bacskai (5-3), mert erre már nem érkezett válasz Pap részéről. Két ellentétes „félidőt” produkált Vígh Péter és Szabó László, az elsőt 3-0-ra Vígh nyerte, a másodikat ugyanilyen arányban Szabó. A hosszabbítást a harmadik lyukon tudta Vígh megnyerni, ezzel továbbra is veretlen. Szintén a hosszabbítás döntött Mayer Zoltán és Podusil György derbijén. Mayeré volt az első kilenc (3-0), de a legvégére Podusil ledolgozta hátrányát (4-4) és jöhetett a hirtelen halál, ahol a második lyukat nyerő Mayer örülhetett az így megszerzett két pontnak. Váratlanul sima lett a Bodócs András-Papp Péter mérkőzés. Öt szakasz után Bodócs 4-0-ra vezetett, és bár ezt követően sorra jöttek a remik, újabb pontokat a táv utolsó harmadában ismét csak Bodócs szerzett, így 7-0-s sikerével ellépett az utolsó helyről.

A LIGA

Az eddig veretlen Ujszászi Balázs és Cziffra Zoltán vívta a liga aktuális rangadóját, amit utóbbi kezdett jobban és a meccs felénél 3-0-ra vezetett. Ujszászi kettőre tudta megközelíteni riválisát, de egyenlíteni már nem tudott, a végéig kitartott Cziffra kétpontos előnye. Hat egységről Rigó Zsolt mozdult el és lett immár kilencpontos, míg György Dánielnek marad féltucatnyi egysége. Gyors pontváltás után Rigó 5-1-re ellépett, mikor valamivel már túl voltunk a táv felén. 5-2-nél még volt idő és lehetőség, de újra Rigó-pontok születtek, amivel már a tizenötösön eldőlt a rangadó. Fontos meccset nyert a játékhét előtt kieső helyen álló Csatári Zoltán Érchegyi Csaba ellen. A Szlovéniában bonyolított meccsen 1-1-ről Csatári tudott ellépni, majd a tizenötöst nyerve, végül 7-2-es sikernek örülhetett. Első győzelmének örülhetett Nagy Balázs. A sérülésből visszatérő Balázsi Csaba szerezte az első pontot és sokáig tartotta is minimális előnyét, de a táv közepén 5-0-s rohammal fordító Nagy szerezte meg a három pontot, aki a végén már csak egy pontot engedélyezett riválisának. Fordulatos meccset hozott Biró László jr. és Mikulik Norbert meccse. Biró nyitó pontja után Mikulik 3-1-re is elment már, de kétszer is jött az egyenlítés (3-3 és 4-4). A mindent eldöntő szakaszgyőzelem a tizenhatoson jött, ahol Mikulik egy rúgással jobb volt. Mivel több pont nem született, Biró megszerezte második győzelmét a sorozatban.

B LIGA

A veretlenek csoportrangadóját Balán Gábor nyerte Zsuppán Péter ellen. Két lyuk után rögtön kettővel vezetett és a meccs felénél is jobban állt (3-2). Zsuppán azonban egyenlített és 4-4-ről jöhetett az utolsó öt szakasz. Ott viszont kétszer is Balán volt jobb, ami három pontot ért és továbbra is vezeti a ligát. Sokáig fej-fej mellett haladt Sipőcz Béla és Albert László, öt szakasszal a vége előtt 5-5-re álltak. Albert nyomta meg jobban a hajrát, és a következő négyen háromszor jobb volt, ami pont elég volt a három pont bezsebeléséhez. Megszerezte első pontját Szinte András. Ugyan Nagy István már 3-1-re is vezetett, a meccs felénél 3-3-ra álltak, a második kilencen pedig csak egy-egy pontot tudtak egymástól elrabolni. A playoffot a második szakaszon Nagy nyerte, így megőrizte veretlenségét. Molnár Attila és László Barnabás a négyes lyuk után 1-1-re állt, de innen csak Molnár szerzett pontot, egyet rögtön az ötösön, majd a hajrában a tizenhatoson egy iksszel bebiztosította győzelmét. Bogár Krisztián nem állt ki Kurdi Tamás ellen, utóbbi így játék nélkül jutott három ponthoz.

C LIGA

A két hatpontos, Juhár Tamás és Ferencz Róbert csatáját előbbi nyerte. Az első kilencen lenullázta ellenfelét a volt válogatott védő, és ugyan Ferencz közelebb zárkózott a hajrá előtt (2-4), de a végjátékban Juhár egy 3-0-s szériával lezárta a meccs érdemi részét.

Ferencz Róbert és Juhár Tamás

Tóth György szerzett vezetést a Cziráki Csaba elleni meccsen, de legközelebb már csak 6-1-es Cziráki-előnynél tudott szakaszt nyerni és akkor már közeledtek a felek a táv utolsó harmadához. Innen már nem is engedte ki a kezéből az előnyt a Tungsram játékosa. Török Tamás jól rajtolt és ugyan Szabó Krisztián is beköszönt (2-1 az ötös után), mégis Török volt, aki jobban állt a meccs felénél (5-1). A folytatásban Szabó még faragott a hátrányból, de a hajrá Töröké volt, aki így második sikerét könyvelhette el. Pusztai Tamás alaposan bekezdett, sokáig kettővel vezetett Széll Csaba ellen, sőt, 4-1-re ellépett. Ekkor már csak hét szakasz volt hátra, de Széll ötöt nyert egy huzamban, amivel fordított, majd végül 7-5-re nyerni tudott. Kiss Gyula sérülése miatt Kovács János ölébe hullott a három pont.

D LIGA

Gubán Tamás nagyot javított gólarányán Balogh István kárára. Pedig Balogh 1-0-ra és 3-1-re is vezetett, de a hatos szakasz után nem nyert lyukat, amit kegyetlenül kihasznált Gubán, az utolsó nyolcat például egytől egyig megnyerte. Kun Gábor sérülés miatt nem tudott kiállni, így a mérkőzést Bojtos Gergő nyerte.

E LIGA

Az ötödik forduló kedden kezdődik és július 18-ig bonyolítható. A páros sorozat negyedik fordulója szerda este ér véget.

Hírlevél

ne maradj le semmiről!