Tajtyi Ákos negyedik lett a francia Major tornán
image0

Újabb magyar siker egy rangos nemzetközi versenyen! A FIFG 1000-es, azaz legrangosabb besorolású tornán Tajtyi Ákos szétrúgást nyerve lett negyedik Franciaországban.

A Párizstól nyugatra található Robert Hersan Golf Parcban rendezett Major tornán is volt minek örülnünk, akárcsak a legutóbbi kiemelt versenyen. A három nap összesített eredményei alapján ugyanis Tajtyi Ákos hármas holtversenyben a negyedik helyen végzett a Cedric Bonnot, Christopher Buaillon és Ben Clarke dobogós trió mögött. A verseny utáni szétlövést a tizennyolcas szakaszon bonyolították. A negyedik helyért Ákoson kívül Alexis Bellanger és Simon Rigaud harcolt, de a két franciánál jobb volt a magyar fiú a plusz szakaszon. Azt már mondanunk sem kell talán, hogy ezzel ő lett a legjobb juniorkorú játékos a mezőnyben.

Tajtyi Ákos

Borbély István második legjobb magyarként a 39. pozíciót csípte el. A szeniorok között Podusil György a top tízben zárt (holtversenyben hetedik a belga Baetennel), míg Tajtyi Róbert a 13. lett.

EREDMÉNYEK

A következő Major tornára egy hetet sem kell várni, ugyanis a következő hétvégén Olaszországban játszanak a világ legjobbjai, köztük újra dobogóra esélyes magyarokkal.

Hírlevél

ne maradj le semmiről!