A szezon egyharmadán már túl a mezőny
FMPL

A vb előtti utolsó fordulót bonyolítják keddtől az Egyéni Footgolf Match Play League öt osztályában. A szezon egyharmada után egy dolog biztos, még semmi sem dőlt el.

A LIGA

Mayer – Pap: 7-3

Bodócs – Vígh: 10-1

Renczés – Szabó: 6-4

Cziffra – Ujszászi: 7-1

Bacskai – Lengyel: 0-0

Első vereségét szenvedte el Szabó László a hosszú kihagyás után pályára lépő Renczés Gáborral szemben. Pedig Szabóé volt az első szakasz, de a hetesre sétálva már 4-1-re ment Renczés. 5-3-nál még nem volt veszve semmi Szabó számára, de a 16-oson már Renczés konstatálhatta a három pont begyűjtését. Két betli után nagyarányú győzelemmel jelentkezett Bodócs András. Már 6-0-ra vezetett 11 szakasz lejátszását követően, mikor Vígh Péter első pontját szerezte. Többet viszont nem tudott és a hajrá is Bodócsé lett. Mayer Zoltán is megszerezte első sikerét. Jól is rajtolt Pap Ferenc ellen és nyolc lyuk után már 5-1-re vezetett. Pap 5-3-ra feljött, és így mentek neki az utolsó öt szakasznak, de ott már csak Mayer tudott pontokat szerezni. Szorosnak indult Cziffra Zoltán és Ujszászi Balázs meccse, öt lyuk után 2-1-re Cziffra vezetett. Innen viszont fokozatosan a 11-esre a különbség hatra nőtt (7-1). Az eredmény a hátralévő szakaszokon pedig nem változott. Bacskai és Lengyel nem játszotta le a mérkőzését, az első és az utolsó között 3 pont csupán a különbség!

B LIGA

Molnár – Balán: 2-8

Nagy B. – Mikulik: 4-5

Podusil – Papp P.: 4-5

Rigó – Balázsi: 4-5

György D. – Zsuppán: 5-4

Balán Gábor most sem talált legyőzőre. Négy lyuk után hárommal ment már az előző körben meglepetést okozó Molnár Attila ellen, aki 5-0 után adott magáról először életjelet és 5-2-re zárkózott. A végjáték – a hogy a három pont is – azonban Baláné volt. György Dániel sem tud egyelőre hibázni. Négyszer is vezetést szerzett a harmadik fordulóban, de Zsuppán Péter mindannyiszor egyenlített. A kegyelemdöfés azonban a 18-ason jött, amikor ismét György volt jobb, így Zsuppánnak nem volt már lehetősége válaszolni és harmadszor is vesztesként kellett elhagynia a pályát. A BFGT-s házirangadón lassan indultak be a felek, Papp Péter és Podusil György találkozója a meccs kb. egyharmadánál 1-1-re állt. Innen utóbbi húzott el kettővel, de Papp egy 3-0-s rohammal fordított (3-4) és ugyan gyorsan jött az egyenlítés a 16-oson, de a 17-est nyerő Papp örülhetett a végén. A B liga kiesőzónájából várta az egymás elleni csatát Mikulik Norbert és Nagy Balázs. Szoros derbijük fej-fej mellett haladt és csak egyetlen rúgásnyi különbség döntött az utolsó szakaszon, ahol Mikuliknak jött ki jobban a lépés. A két hárompontos csatája lassan indult be, hét lyuk után 1-1-re állt Rigó Zsolt és Balázsi Csaba. Így is végig fej-fej mellett haladtak, miután elkezdtek szakaszokat nyerni, a mindent eldöntő lyuk a 17-es volt, Balázsi ott szerzett vezetést, amit az utolsó etapon meg is tartott.

C LIGA

Kurdi – Csatári: 7-8

Sipőcz B. – László B.: 8-4

Albert – Nagy I.: 4-5

Cziráki – Juhár: 3-6

Török – Ferencz: 6-2

Az éllovasok csatáját Juhár Tamás nyerte. 10 lyuk után csupán 1-1 részsikert jegyezhettünk fel, és az utolsó négy lyuk előtt is iksz volt az állás (3-3). A hajrá azonban Juhárnak sikerült és hárommal megnyerte a derbit. Sipőcz Béla is megőrizte makulátlan mérlegét. Pedig László Barnabás megnehezítette a dolgát. Ugyan Sipőcz 2-0-ra és 3-1-re is ment, de László átvette a vezetést a 11-es után (3-4). Ez kellően feltüzelhette Sipőczöt, aki innentől nem vesztett szakaszt, viszont nyert ötöt, amivel újabb győzelmét ünnepelhette. Az eddig nyeretlen Ferencz Róbert most sem tudott nyerni, pedig sokáig meccsben volt, három lyuk után 2-1-re vezetett csupán Török Tamás. Utóbbi aztán ellépegetett szépen lassan 5-1-re is, ahonnan még időben jött a szépítés, de a tizenhatoson már eldőlt a három pont sorsa.

Ferencz és Török

Drámai végjátékot hozott Kurdi Tamás és Csatári Zoltán meccse. Kurdi nyitó pontja után Csatári fordított 3-1-re, de a meccs felénél ikszre álltak (4-4). Csatári újabb 3-0-s szériát produkált (7-4), de Kurdi egyre fel tudott zárkózni. a 17-esen aztán Csatári eggyel jobb volt, amivel megkaparintotta a győzelmet. Nagy István remekül kezdett és 2-0-ra vezetett Albert László ellen az elején és a meccs felénél megnyugtató, 4-1-es előnye volt. Albert viszont a 11-es után feljött már 4-3-ra és az utolsó két szakasz előtt is csak egy pont volt a különbség (5-4). Az utolsó kettőn ikszeltek, így Albert harmadszor is pont nélkül maradt, Nagy viszont második győzelmének örülhetett.

D LIGA

Tóth – Zsidai: 4-7

Orovecz – Hinora: 5-4

Koller – Gubán: 1-9

Póka – Kun: 0-0

Gubán Tamás harmadik meccsén sem finomkodott, 4-0-s szériával indított és ugyan Koller Tamás ekkor még szépített, de a hátralévő szakaszokon már csak Gubán volt eredményes. Az első tíz szakaszon csak Zsidai Krisztián volt eredményes és vezetett öttel eddigre. Ugyan Tóth György a 11-esen szépített, de az újabb Zsidai-pontok eldöntötték a három pont sorsát. Orovecz Róbert 3-0-s rohammal indította a még veretlen Hinora Ferenc elleni meccset. Utóbbi visszajött egyre (3-2-re, majd 4-3-ra is) és sok iksz után a 15-ösön egalizált (4-4). A 16-os Oroveczé lett és mivel két döntetlen következett, a három pont is hozzá vándorolt. Póka Viktor és Kun Gábor nem játszotta le a mérkőzését.

E LIGA

Császár – Calvache: 3-6

Vörös – Pusztai: 7-4

Harmadik meccsét is behúzta az újonc Vörös Dávid. Pedig Pusztai Tamás 0-1-ről fordított és három szakasz után vezetett 2-1-re, és a meccs utolsó harmadához is 4-4-ről indultak neki. Innen viszont csak Vörös volt eredményes és nagy lépést tett ezzel az elsőségért folyó csatában. A két nyeretlen meccsének első „harmada” szorosra sikerült (1-2 Calvache Lászlónak). Laci 5-1-re is ellépett már, mikor Császár megkezdte a zárkózást, amivel 5-3-ra megközelítette riválisát. Egyenlíteni már nem tudott, Calvache a végén még egyet hozzátett pontjai számához.

A negyedik fordulót keddtől három héten át bonyolítják.

Hírlevél

ne maradj le semmiről!