Indul a hajsza a továbbjutó helyekért
FMPL

A párosok nagyjából a csoportkör felén vannak túl, itt az utolsó esély elcsípni a négy csoport első két helyikének valamelyikét, amellyel biztosítható a negyeddöntős folytatás a Páros Footgolf Match Play League 2023-as kiírásában.

3. forduló

A csoport

Füzesi-Karakas – Bacskai B.-Sipőcz A.: 2-5

Császár-Szabó K. – Koller-Konrád: 3-12

A csoportrangadót határozottan Sipőcz Artúrék kezdték jobban, egy tucat szakasz lejátszását követően már 4-0-ra mentek Karakasék ellen. Ezt követően jött a szépítés, de a 14-es után megint 4 volt közte (5-1) és a következő lyuknál kialakult döntetlen el is döntötte a három pont sorsát. Két, pontszerzésre váró kettős csapott össze harmadik körben. A négyes lyuk előtt még 1-1 volt az állás, de a kilences után már Kollerék vezettek 6-1-re. A tetemes előnyből még tudtak faragni Szabóék, de az egyenlítés már nem jött össze, Konrádék gyarapodtak három ponttal.

B csoport

Németh G.-Németh P. – Papp-Podusil: 6-4

Bőhm-György J. – Lucz-Vörös: 3-6

Gubán-Kurdi – Hajdara-Sipőcz: 7-5

3-0-s nyitány a két Némethtől nem törte meg a Papp-Podusil kettőst, akik még a „félidő” előtt 3-2-re zárkóztak. Hárommal a vége előtt is csak egy volt közte (4-3), de két gyors pontszerzés a Némethék részéről eldöntötte a csatát. Megszerezte első sikerét a Lucz-Vörös páros, ráadásul az éllovas kettőst kapták el. Hamar elléptek és a 9-es után már 4-1-re vezettek. A 14-esen pedig a kegyelemdöfést is megadták, mikor 6-1-re elhúztak. Második meccse után is győztesen hagyhatta el a golfpályát Gubán és Kurdi. Igazi adok-kapokkal indult a Hajdara-Sipőcz kettős elleni meccsük. 1-0, 1-2, 4-2, 4-5, 6-5… Így jutottak el a 18-as szakaszhoz, ahol nem az egyenlítés jött, hanem Kurdiék újabb – immáron győzelmet jelentő – pontja.

C csoport

Bendly-Török – Balázsi-Mayer: 5-8

Ferencz-Hinora – Horváth-Katona: 7-5

László Ba.-László Be. – Lisztes-Ujvári: 3-6

Balázsi és Mayer 3-0-s rohammal kezdte a Bendly és Török elleni meccset, majd egy hosszas adok-kapok következett, így a különbség nem csökkent. A legvégén viszont még volt sansza egyenlíteni Törökéknek, mert kettővel a vége előtt feljöttek 7-5-re, de egy iksz és egy Balázsi-Mayer pont következett. Átvette a vezetést a csoportban a Ferencz-Hinora páros, pedig az újoncok alaposan megdolgoztatták őket. Hinoráék ugyan elmentek 5-1-re nyolc szakaszt követően, de a 15-öshöz sétálva 5-5-re (!) álltak már Horváth és Katona feltámadásának hála. A végére azonban még egyszer összekapta magát a rutinosabb társaság és 7-5-re behúzták a nagyon fontos három pontot. A két, még pont nélkül álló meccse igen izgalmasan alakult. Sokáig nem tudott egyik fél sem ellépni a másiktól a László család és a Lisztes-Ujvári közötti meccsen. Az utolsó 5 lyuknak 3-3-ról mentek neki, és innen háromszor is Ujváriék tudtak kevesebb rúgásból szakaszt befejezni, ami első sikerüket eredményezte.

D csoport

Bodócs-Lévai – Kenéz D.-Kenéz S.: 6-2

Dreilinger N.-Nagy B. – Lengyel-Simonyi: 2-6

Bacskai P.-Pusztai – Gelencsér-Molnár: 2-9

Továbbra is veretlen Lengyel és Simonyi. 8 lyuk után pedig még vesztésre álltak a Dreilinger-Nagy kettős ellen. Féltávnál jött az egyenlítés és a hátsó kilencen már csak a csoport listavezetői voltak eredményesek. 100%-os mérleggel áll továbbá a Bodócs-Lévai kettős is. A nyolcadik lyukig semmi nem utalt magabiztos győzelmükre, Kenézék ugyanis ekkor még tartották velük a lépést (2-2). Innen viszont már csak Lévaiék szereztek pontot a folytatásban, négyet is. A két nyeretlen csatája sokáig igen kiegyenlített volt. Két lyuk után 1-1-re álltak és nagyjából a meccs felénél 4-2-re vezettek Gelencsérék Bacskai Panniék ellen. Innen viszont egy 5-0-s szériával megléptek Molnárék és megszerezték első győzelmüket a kiírásban.

A BAJNOKSÁG MENETRENDJE

A páros küzdelmek negyedik fordulója csütörtöktől három héten át játszható.

Hírlevél

ne maradj le semmiről!