Akik elhozták a csillagokat
Ujvári Izabella

Az All Stars nevéhez méltóan olyan neveket „vitt fel a pályára” idén, mint Vincze Ottó, Lisztes Krisztián, Kabát Péter vagy Sallai Tibor, hogy csak pár nevet említsünk. És akkor még ott van az újonc klub immár hatszoros bajnoka, Ujvári Izabella.

– Az All Stars Footgolf Club a 2023-as szezonban először szerepelt a magyar footgolf bajnokságban. A csapat alapításának egyik legfőbb célja az volt, hogy népszerűsítsük a magyar ismert emberek köreiben, illetve ezekkel a sztár játékosokkal is ezt a sportot. Játékosaink ismert emberek, ami magával hozza azt is, hogy kevesebb szabadidővel rendelkeznek. Emellett minden igazolt játékosunk elkötelezetten minimum egy versenyen részt vett az idei bajnokságban – mondta az elnök, Ujvári Izabella (fenti képen) az új csapatról, majd végigvette a szezont a játékosok teljesítményén keresztül.

Dr. Busa Gabriella négyszeres kickbox világbajnok, az Exatlon Hungary 2. évadának győztese a párjával, Jároszkievicz Krisztiánnal, kilencszeres kickbox világbajnokkal csatlakoztak csapatunkhoz. Gabi nagyban segít népszerűsíteni a nők között is a sportot és egészen ígéretes megmozdulásokat produkál. Krisztián egyedi megoldásaival hozza a színt és mindkettőjükön látszik, hogy eredményeiket nem a szombati piacon vették, igazi nagybetűs sportemberek. Hozzáállásukkal és tudásukkal is megmutatták, hiába más sportból jöttek, nem kérdés, hogy helyük van ebben a sportban és büszkeségünkre az egyesületünkben. Megtiszteltetés ilyen versenysportolókat a csapatunkba tudni.

Vincze Ottót többen is hívták már, hogy próbálja ki ezt a játékot, de nem tudta megoldani egészen idáig. Idén elfogadta meghívásunkat és tiszteletét tette a büki versenyen egyesületünk színeiben. Nagy örömünkre kifejezetten élvezte a játékot és jelezte is, hogy jövőre többet szeretne jönni. Lisztes Krisztián fiával, a mostani Ferencváros sztárjátékosával, a német Bundesligában szereplő Frankfurt leendő játékosával, ifjabbik Lisztes Krisztiánnal próbálta ki Ujvári Izabella meghívására a footgolfot. Mindkét Lisztes beleszeretett a sportba, amit kiemelkedő teljesítményükkel bizonyítottak is. Kijelenthetjük, hogy a “kis Lisztes” most kezdte meg igazán felfelé ívelő pályafutását, ezért rá nem biztos, hogy számíthatunk a jövőben, de az ajtónk számára is bármikor nyitva áll, akár csak nézőként is. Édesapja, csapatunk egyik nagy legendája viszont elindult két versenyen is, ahol nem meglepő módon kiemelkedő eredménnyel zárt. Páros match play bajnokságban Ujvári Izabellával indultak el, ahol bár nem jutottak tovább, de születtek szép eredmények és okoztak meglepetést is.

Kabát és Lisztes

– De ha már Ferencváros, akkor térjünk rá kicsit a rivális csapatra, az Újpestre, aminek köreiből két játékost is igazoltunk. Kabát Péterrel kezdeném, aki maximálisan beleillik a csapatunkba, mert nem csak sportolóként, de emberként is megállja a helyét. Peti nagy reménysége ennek a játéknak, az a hatalmas nyerni akarás (és veszíteni nem tudás, jó értelemben) ami benne van, azt nagyon kevés ember birtokolja. Lövő ereje elég nagy, a befejezőkre nagyon ráérzett és sokat fejlődött. Reménység… Van nekünk egy Óvádi Lacink, aki második játékának alkalmával akárhonnan is berúgta a lyukba a labdát. Hamar alkalmazkodott és túlgondolás nélkül játszik, nagyon magabiztos és sokra viheti, ha így folytatja. Egy Újpest kötődésű játékosunk is indult a magyar bajnokság egyik fordulójában, magával ragadta a sport és ilyen távoli befejezéseket ilyen lazasággal kevés embertől láthatunk:. Szakács Sándor, “művésznevén” Szaki. Csak ismételni tudjuk, hogy nagyszerű embereket sikerült igazolni.

Ujvári Izabella, a csapat elnöke idén megszerezte 6. magyar bajnoki címét is. Elmondása szerint nagy segítség neki a fejlődésben, hogy a női mezőny színvonala folyamatosan felfelé ível, egyre több női játékos fordul meg a pályákon, fordulókon. Nehéz éven van túl, műtötték, a combfeszítője is beszakadt, voltak olyan versenyek is, ahol a gyengébbik lábával játszott. Nem volt könnyű dolga, de az utolsó verseny döntött, Iza az utolsó rúgásig kitartott és jobban álltak neki aznap a csillagok. Így ő most már hatszoros magyar bajnok.

Nem véletlenül hagytuk utoljára a következő nevet… Aki idei játékával elnyerte a “házi gólkirály” címet. Bár nem gólra játsszuk ezt a játékot, de kétség sem fér hozzá, Sallai Tibor házon belül 2023 legjobb játékosa. Majdnem minden versenyen részt vett, szinte edzés nélkül produkált kiemelkedő eredményeket és még mindig nagyon sok van benne. Alázatossága és teljesítménye azt mutatja, helye van a következő világbajnokságon. Összességében tehát sikeres évet zártunk. Jövőre pedig folytatjuk, amit elkezdtünk. Készülünk meglepetésekkel, például új játékosok bevonásának formájában is. A csapat támogatói nélkül nem tudta volna elérni ezeket az eredményeket, ez úton is köszönjük a Focivilág támogatását, hogy a legjobb felszerelésben léphetünk pályára. A Viwa vitaminvíznek, hogy figyel az egészségünkre és lehetőséget biztosít, hogy exkluzív körülmények között csapatépítőt rendezhessünk. Bízunk benne, hogy eredményeinkkel honorálni tudjuk a támogatásukat. Gratulálunk a többi csapatnak is az idei egyéni, illetve csapat eredményeikhez! – zárta gondolatait a csapatvezető.

Hírlevél

ne maradj le semmiről!