TeleBajnok tele tehetséggel
Koreny Joahim

A legfiatalabbakra épült első szezonjában a TeleBajnok SE csapata és ahogy mi is, ők is nagyon várják már a tavaszi folytatást.

Nekünk, a TeleBajnok SE-nél egyértelműen a HFTT 1. fordulója volt a gyerekeknek a legnagyobb élmény, mivel megtapasztalhatták, milyen is egy igazi verseny. Nyilván kicsit döcögős volt ott a haladás, mert nem tudtam négyfelé szakadni, hogy kísérjem a csoportokat és versenyezzek is, de maradandó élmény volt ez a gyerekeknek és a szülőknek egyaránt. Sajnos mivel hétvégénként vannak a versenyek, a gyerekek bajnoki menetrendjei mellé kell beiktatni a tanulást, valamint a családi programokat is, emiatt ezután a szezon után levontuk a következtetést, hogy nem fér bele a gyerkőcöknek, hogy rendszeresen járjanak footgolf versenyekre – idézte fel a tavaszi debütálást Papp Richárd klubvezető.

Ez alól kivétel az egyesület büszkesége és reménysége, Koreny Joahim (Jokka, fenti képünkön), ő nem versenyez focibajnokságban.

– Így neki marad ideje a footgolfra, amit nagyon szeret. Szerintem mindenki ismeri látásból, a hangjáról biztos nem ismerik meg, ugyanis nem szeret beszélni. Szép, kiegyensúlyozott játékot mutatott a szezon során, lassanként a rúgástávolsága is egyre nagyobb most már, aminek hozományaként, ha az egyéni versenyében ez még nem is mutatkozott meg, mivel Mátéval és Benjivel (Badó Máté és László Benjámin – a szerk.) nyilván nem tudja ebben tartani a lépést, de párosban tökéletesen kiegészítjük egymás játékát, és ez a továbbjutásunkat eredményezte a páros match play kupasorozatban a csoportunkból. Talán ezt mondhatnánk a legnagyobb eredményünknek – beszélt büszkén fiatal tanítványáról. 

– Koreny Mihály Open 2. helyezése szintén elégedettséggel tölt el minket, hiszen csak két, nála tapasztaltabb versenyző tudta őt megelőzni összesítésben. Koreny Gábor szenior+ kategóriás dobogós helyezéséhez szintén gratulálunk, mondta, hogy neki a fejlődés a lényeg, ha pedig ezt nézzük, akkor szép úton halad ő is.

Papp Richárd

– Önmagam teljesítményéről annyit tudok mondani, hogy amint megláttam, hogy Zircen 2, Bükön 6 kör verseny lesz összesen a HFTT szezon során, sejtettem, hogy nem lesz a legeredményesebb a szezonom, ezeken a pályákon még nem állt össze a játékom. Ez be is igazolódott, a puttjaim egész szezonban kritikán aluliak voltak, de mostanában szerencsére kezd ez is összeállni. Én örülök a lőrinci pályának, tudom a többiek nem szeretik, de nekem az a favorit. Nemzetközi versenyeken is megmérettettem magam, legjobban a nagysurányi pálya tetszett nekem, Cseklészen sajnos az első nap után megsérültem. Jokka családjának a nagyszombati pálya nyerte el a tetszését.

– Izgatottan várjuk a következő szezont, azt még nem tudom, én indítom-e a csapatomat vagy egy másik csapatban folytatjuk. Ez februárban derül majd ki – mondta sejtelmesen.

Hírlevél

ne maradj le semmiről!