Rekordszereplés a vb-n
EMFGSE

Az Első Magyar Footgolf Sportegyesület négy játékosa is ott lehetett a világbajnokságon, a csapat pedig az alapszakaszhoz képest előrelépve ötödik lett a csapatdöntőn. A sportágat Magyarországra behozó Gelencsér Gábor, a klub elnöke értékelte a szezont.

„Lengyel Béla után Bacskai Bence is beírta magát a footgolf történelem könyvébe, mert egy fantasztikus játékkal sokkolta a világot és teljesen megérdemelten újabb aranyéremmel gazdagodott a hazai footgolf sport férfi kategóriában, továbbá a szenior vb bronz is hatalmas eredmény kis hazánknak, amely úgyszintén elfér a abban a bizonyos könyvben… Szeretnénk megragadni az alkalmat, hogy itt is megköszönjük azon élményt, amelyet a magyar footgolf játékosok adtak nekünk (női, férfi és szenior egyaránt), mert akár a helyszínen, akár az éterben érezni lehetett egy olyan összefogást, amelyre szüksége van a hazai társadalomnak, hogy még több ilyen pillanatokat tudjunk majd a jövőben megélni egy-egy nemzetközi versenyen! Tiszta szívből gratulálunk az orlandói magyar érmeseknek, le kalappal, Uraim!

Az EMFGSE csapata 4 fővel volt jelen a sportág 4. világbajnokságán, így joggal mondhatjuk, hogy klubunk egyik legsikeresebb éve volt az idei esztendő nemzetközi szinten. Fantasztikus volt, hogy Fazekas, Póka, Molnár és Gelencsér is segítette a magyar footgolf válogatott játékát férfi kategóriában a csapatverseny küzdelmeiben, felemelő pillanatok voltak ezek, köszönöm a játékosaimnak, hogy időt, pénzt és energiát nem sajnálva ott voltak, ott voltunk Amerikában!

Gelencsér Gábor

Ez az év sem telt el sajnos tragédia nélkül, nagyon fáj Balogh Tibor „Buby” elvesztése. Egy bajnokot és vele együtt egy nagyon értékes embert kellett elengednünk.

A klubunkban történt néhány változás. Év elején a közgyűlésünk új alelnököt választott Fazekas Gábor személyében, így új vezetőséggel vágtunk neki az évnek! Többek között Fazinak köszönhetőn lett az idei évben új mezszponzorunk is a Marabau Kft.-nek köszönhetően!

Fazekas Gábor

24 fős kerettel vágtunk neki a 2023-as esztendőnek, amelyből 10-12 fővel tudtunk aktívan részt venni a HFTT elején, majd ezen szám csökkent, mert sajnos több sérülés is utolérte egyesületünk keretét, de így is sikerült kvalifikálni magunkat a csapatdöntőre, amely minden évben az Elsők célja csapat szinten! Ott pedig jobban is szerepeltünk, mint az alapszakazban és ötödik helyen zártunk. Közben egyéniben talán az eddigi legrosszabb évet zártuk az országos bajnokságban!

Klubunknak is fontosak a jó eredmények, de nem minden áron, és e szerint is éljük meg az adott versenyeket minden kategóriában, amelyben az elrugókhoz állunk! Csapatunk „kemény magja” gondoskodik a jó hangulatról a versenyek előtt, közben és utána is, akár a pályán, akár azon kívül is, amellyel sok sok vidám pillanatot szerzünk magunknak és több esetben fantasztikus sztori is kikerekedett ezekből… Férfi kategóriában 7 játékosunk is a TOP 30-ban végzett, amely bizakodásra adhat okot a 24-es szezonra.

Az idei évben Póka Viktor az egyik játékos, akit szeretnék kiemelni, akinek ez volt a második szezonja, de egyből a legnagyobbak között találta magát, ahol nem remegett meg a lába, biztos vagyok benne, hogy nagy hasznára lesz a jövőben a vb szereplés, továbbá a match playben szerzett tapasztalatok is. Szeretnénk megköszönni a Marabau Kft.-nek a támogatását, amelyet az EMFGSE és az MFGSZ is részben hasznosíthatott.

Póka Viktor

Másik kiemelendő játékosunk Molnár Attila lenne, mert ez volt a 11. éve a footgolfban, de az első igazi szezonja az országos bajnokságban, amelyben sikerült a egyből férfi kategóriában a mezőny első felében zárnia, továbbá a vb-n is az elrúgókhoz állt, még hole in one-t is rúgott. De ami ennél még fontosabb vele kapcsolatosan, hogy apuka lett, gratulálunk neki és köszönjük az alázatos munkáját is, amelyet a hazai footgolf fejlődésének érdekében tesz nap mint nap, több mint 10 éve!

Molnár Attila

A 2024-es céljaink között szerepel, hogy minden kategóriában legyen indulónk, továbbá a csapatverseny döntőjének kvalifikációján túl, legyen minimum 1 db érem valamelyik kategóriában az év végén, továbbá egyesületünk szervezzen minimum 1 footgolf versenyt a jövő évben. A többit majd év elején tartandó éves rendes közgyűlés alkalmával beszéljük meg.

Ez volt a 2023-as keretünk: Balán Zoltán, Balogh István, Császár Zoltán, Farkas Bence, Fazekas Gábor, Gelencsér Gábor, Hegyi Zoltán, Horváth Erik, Kiss Gyula,  Kovács János,  Mario Vara Martinez, Molnár Attila, Németh Zoltán, Póka Viktor, Szabó Krisztián, Széll Csaba, Sebestyén László.

Szeretném megköszönni az összes EMFGSE játékosnak, hogy támogatják a hazai footgolf sport fenntartását, fejlődését és terjesztését is, hálás vagyok, hogy ilyen emberek vannak az Elsők csapatában!
Hajrá, ELSŐK!”

Hírlevél

ne maradj le semmiről!