Balázsi nyerte a maratoni match play tornát
Borbély, Balázsi, György D

A legjobb 32 match playes találkozott Zircen, a Forest Hills Golf Clubban, hogy döntsön a match playesek maratoni hétvégéjén az Enrawell HUN Footgolf Masters elsőségről. A szombati, már-már nyárias időjárásban rendezett csoportmeccsek után vasárnap a legjobb nyolc egyenes kieséses rendszerben folytatta a Masterst, jóval zordabb időjárási körülmények között.

A négyfős csoportokból a csoportelsők jutottak tovább vasárnapra, Borbély István Lengyel Bélával, Simonyi Gábor Szabó Lászlóval, György Dániel Mayer Zoltánnal, Balán Gábor Balázsi Csabával találkozott a negyeddöntőben.

CSOPORTEREDMÉNYEK

A vasárnapi negyeddöntőben Lengyel Béla 3-2-es vezetésnél sérülés miatt feladni kényszerült a mérkőzést, így a címvédő Borbély István jutott a legjobb négy közé. Ellenfélnek Simonyi Gábort kapta, aki remek kezdésének köszönhetően búcsúztatta a tavalyi döntős Szabó Lászlót. A másik ágon kiélezett csatát hozott a György Dániel-Mayer Zoltán meccs, amit előbbi nyert úgy, hogy az utolsó szakaszon vált csak biztossá a továbbjutása. Az utolsó negyeddöntőben Balázsi Csabának már nem kellett végigjátszania az összes szakaszt, 6-2-re nyert Balán Gábor ellen.

Az elődöntőben Borbély szoros meccset játszott Simonyival, akit a 17-esen, két pontos előnynél tudott két vállra fektetni. Simonyi pont a 17-es kezdőjénél meg is sérült, így a bronzmérkőzést már nem is vállalta.

A másik fináléba kerülésről dönt meccs hamarabb véget ért, Balázsinak 7-2-es előnynél volt kénytelen kezet nyújtani György Dániel.

A döntőben a címvédő Borbély vezetett (0-1), majd a vasárnap egyenesen szárnyaló Balázsi fordított és 2-2-ről ellépett 4-2-re, majd 6-3-ra is, végül kettővel a vége előtt, 7-4-nél lett vége a finálénak. Balázsi Csaba nyerte az Enrawell HUN Footgolf Masterst.

EGYENES KIESÉSES SZAKASZ

Hírlevél

ne maradj le semmiről!