Egy lépésre a négyes döntőtől
Footgolf Match Play Open

Kialakult a legjobb nyolc mezőnye a Páros Footgolf Match Play Open 2022/2023-as kiírásában, a nyolcaddöntőkben több helyen borult a papírforma vagy legalábbis alaposan megráncigálták az oroszlán bajszát. Csütörtöktől már a final fourba jutás a tét.

Csatári-Szabó L. – Koreny J./Papp R.: 6-5 (hosszabbítás után)

Csatáriék két lyuk után 2-0-ra vezettek és ugyan Koreny Joahimék egyenlítettek már a négyesen, féltávnál 5-2-re vezetett a BFGT kettőse. Úgy tűnt, igazolják is a papírformát, de a második kilencen nem nyertek szakaszt. Az utolsó négyből viszont három is Papp Richárdéké volt, amivel hosszabbításra mentették a meccset. Ott csak a harmadik lyuk döntött, ami után Szabóék örülhettek a továbbjutásnak.

Balán-Karakas – Hajdara-Sipőcz: 9-3

Nem kicsit kezdett be a Balán-Karakas kettős, ugyanis az első kilenc után 6-0-ra vezettek. Hajdaráék még épp időben kapcsoltak és hattal a vége előtt még 7-2-nél meccsben tudtak maradni, de a 13-as után kezet kellett nyújtaniuk riválisuknak.

Flink-Zsuppán – Németh G.-Németh P.: 4-2

Csupán egyetlen szakasz dőlt el az első kilencen, ezt a két Németh kaparintotta meg. Flinkék a tizenegyesen egalizáltak, majd a következő lyuk lejátszása után ismét az Eagles kettőse állt jobban. Egy 3-0-s szériával aztán Zsuppánék fordítottak és ezt a 4-2-es előnyüket már nem engedték ki a kezükből hajrában.

Főfai-Ujszászi – Dreilinger-Nagy: 4-5

Hamar 2-0-s előnyt szereztek Nagyék, de a hatos után 2-2 volt az állás, majd nagyjából a meccs felénél is ikszre álltak a felek (3-3). A hajrában is jött egy-egy pont és az utolsó lyuk döntött csak a továbbjutó kilétéről. Ezt egy rúgásnyival Dreilingerék hozták és búcsúztatták Főfaiékat.

Lengyel-Simonyi – Ferencz-Hinora: 3-5

Ferenczék kétszer is fórba kerültek a meccs elején, amit Simonyiék kétszer is kiegyenlítettek. A hetesen megszerzett harmadszori vezetés után viszont nem engedtek egyenlítést, hanem megduplázták előnyüket a 11-esen. Lengyelék a 14-es után feljöttek 4-3-ra, a következő lyuk viszont megint Hinoráéké volt. Ez a kétpontos különbség pedig meg is maradt a végéig.

Papp P.-Podusil – Gelencsér-Molnár: 4-5

Hamar kétpontos előnyt szerzett a BFGT összeszokott kettőse és még a 11-es után is kettővel mentek (3-1). Az utolsó lyuk előtt is megvolt a kétpontos különbség (4-2), de az utolsó háromnak már 4-4-ről mentek neki. Két remi után az utolsó lyukon jött a dráma, Gelencsérék egy rúgással jobbak voltak és egyetlen egyszer vezetve jutottak a legjobb nyolc közé.

Gubán-Kurdi – Bendly-Török: 6-4

Gyors adok-kapokkal indult a meccs, majd Gubánék álltak jobban a találkozó felénél (3-1). Sőt, hat lyuk volt hátra, mikor már 5-1-re mentek. 6-2-nél már csak négy szakasz volt hátra, és mivel a következőn ikszeltek, el is dőlt, hogy nem lesz címvédés, Törökéket búcsúztatták Kurdiék.

Balázsi-Mayer – Hegyi-Weiszenberger: 7-2

Három lyuk után 1-1-re állt a párharc, ami után Mayerék meglógtak hárommal és a meccs derekán 4-1-re vezettek. Héttel a vége előtt is még nyílt volt a küzdelem (4-2), de innen már csak Balázsiék csináltak pontot és jutottak a negyeddöntőbe.

MENETREND

Negyeddöntő: március 16. – március 29.

Final four: április 7-10.. Húsvét hétvége

Hírlevél

ne maradj le semmiről!